Dark Mode Light Mode

Αναδρομή στις μελωδίες της ψυχής μας

Αρκετός κόσμος ήταν το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του «Όσκαρ» σε μία χορευτική εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρίες. Ήταν μία συνεργασία του  ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας με τη δημοτική σχολή χορού. Τίτλος της εκδήλωσης «αναδρομή στις μελωδίες της ψυχής μας». Συμμετείχαν μαθητές της δημοτικής σχολής χορού Καβάλας, εκπαιδευόμενη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας και εκπαιδευτές του ίδιου κέντρου.

Τα τελευταία χρόνια το ΚΔΑΠ ασχολείται και με το χορό, έχοντας δημιουργήσει και τη δική του χορευτική ομάδα, όπου συμμετέχουν κι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι. Χορογράφος η καθηγήτρια Έλενα Κατενίτσεβα που συνδέει τη χορευτική ομάδα του ΚΔΑΠ με τη δημοτική σχολή χορού. Παρουσιάστηκαν πέντε χορευτικά, από τα οποία τέσσερα αφορούσαν τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές του ΚΔΑΠ, ενώ σ΄ ένα χορευτικό εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή οι μαθητές της δημοτικής σχολής χορού και η ομάδα του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης.

Σημειώνουμε ότι το ρόλο του παρουσιαστή έπαιξε εκπαιδευόμενος του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης, ο Γιώργος Κεΐσογλου. Την εκδήλωση παρακολούθησε αρκετός κόσμος, μεταξύ των άλλων ο βουλευτής Γ. Παπαφιλίππου, η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια Αν. Ιωσηφίδου, ο αντιπρόεδρος Δ. Καζανίδης, αλλά κι η αντιδήμαρχος Κ.Χιώτη Πρασσά. Παρούσα ήταν επίσης και η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Ιωαννίδου.

Από την εκδήλωση βγήκε το μήνυμα ότι μέσω του χορού μικραίνει η απόσταση ανάμεσα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στην υπόλοιπη κοινωνία.

Η χορευτική ομάδα του ΚΔΑΠ είναι μία μικτή ομάδα με εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτές που εμφανίστηκε πρώτη φορά την άνοιξη του 2014,  με πρωτοβουλία της δημοτικής σχολής χορού. Μέσα από το χορό άρχισε ένα παραμύθι με πολλούς ρόλους, πολλά συναισθήματα, άγνωστα ως εκείνη την ώρα, έχοντας όμως κοινό ορίζοντα.

Το θερμό χειροκρότημα που ακούγονταν συχνά στην αίθουσα ήταν μια καλή επιβράβευση κυρίως για τη δουλειά που γίνεται στο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Καβάλας. Ένα κέντρο που είναι πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2003, ως μια πρότυπη μονάδα ειδικής αγωγής, που φιλοξενεί ετησίως 25 εκπαιδευόμενους ήπιας νοητικής στέρησης.

Προηγούμενο άρθρο

Ταμείο αλληλοβοήθειας δασκάλων – νηπιαγωγών

Επόμενο άρθρο

Δύσκολος ο δρόμος ανατροπής των μνημονίων