• 19 Μαΐου 2024,

Ανακήρυξη των υποψηφίων του Δικηγορικού Συλλόγου

 Ανακήρυξη των υποψηφίων του Δικηγορικού Συλλόγου

Νωρίς χθες το πρωί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας τα είχε όλα έτοιμα κι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του. Οι 19 υποψήφιοι για μέλη του διοικητικού συμβουλίου και οι 2 υποψήφιοι πρόεδροι είχαν (όπως προβλέπεται) ανακηρυχθεί. Ο χρόνος από εδώ και πέρα μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της Κυριακής 26ης Ιούνη. Λόγω των δύο υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου, δεν θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία.

Ο Γιώργος Γραμμένος είχε ανακοινώσει την πρόθεση του από πολύ καιρό. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταθέσει την υποψηφιότητα του. Αντίθετα ο Ηλίας Μπαχάρης το σκέφθηκε αρκετά κι έτσι την υποψηφιότητα του την κατέθεσε την 31η Οκτώβρη, τελευταία μέρα της προθεσμίας.

Τα φέρνει έτσι η ζωή που αντίπαλοι στις εκλογές είναι δύο συμφοιτητές και φίλοι. Με τα έως τώρα δεδομένα η προεκλογική περίοδος φαίνεται ότι θα είναι ήρεμη. Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για το αντίθετο, θα περιμένουμε να δούμε πόσο και αν θα επιβεβαιωθούν. Πολιτικά η απόσταση του ενός υποψήφιου προέδρου με τον άλλον φαίνεται να είναι τεράστια. Άγνωστο είναι πως θα συμπεριφερθούν εκλογικά οι δικηγόροι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι για τις θέσεις των υποψήφιων συμβούλων το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο. Υποψιαζόμαστε ποιοι υποψήφιοι σύμβουλοι κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους μετά από συνεννόηση με υποψήφιο πρόεδρο αλλά επίσημα δεν μπορεί να προκύψει κάτι. Οι 19 υποψηφιότητες για ένα συμβούλιο 10μελές είναι λίγες. Από το απερχόμενο συμβούλιο υποψήφιοι είναι 6 δικηγόροι (συμπεριλαμβανομένων των δύο υποψήφιων προέδρων). Είναι με λίγα λόγια πιθανή η ανανέωση του συμβουλίου αφού αδειάζουν τουλάχιστον 4 θέσεις. Προκύπτει επίσης ότι για το διοικητικό συμβούλιο οι περισσότεροι υποψήφιοι είναι νέοι ή σχετικά νέοι δικηγόροι.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η ψηφοφορία θα γίνει 7 το πρωί με 7 το απόγευμα κι η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι το αποτέλεσμα για τον πρόεδρο θα γίνει γνωστό μέσα σε μία ώρα. Υπολογίζεται ότι στην κάλπη θα προσέλθουν περισσότεροι από 300 δικηγόροι του Νομού Καβάλας.

Οι 19 υποψήφιοι για το δ.σ. είναι (με αλφαβητική σειρά) οι:  Αθανασιάδου Δέσποινα, Ανδρεάδου Ανατολή, Γκερλεκτσής Δημήτριος, Δαλκίτζης Χαράλαμπος, Ζήνδρου Χρυσοστόμη, Ζήσου Μάρκος, Καϊτατζής Σταύρος, Κάλφας Απόστολος, Κλειτσιώτου Αναστασία, Κοϊμτζίδης Αναστάσιος, Κωστούδης Κωνσταντίνος, Μέγας Αχιλλέας, Παππά Μαρία, Πατσάκας Αθανάσιος, Σιμήτα Σουλτάνα, Σκαρτούλης Μιχαήλ, Στεφάνου Παύλος, Τικόπουλος Μιχαήλ, Τσιομπάνης Σωτήριος.

Διαβάστε επίσης