• 26 Απριλίου 2024,

Ανακοινώσεις για τα γεγονότα στα Πετρέλαια

 Ανακοινώσεις για τα γεγονότα στα Πετρέλαια

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ από τα χαράματα σήμερα  μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων με σκοπό να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, προσωπικές τρομοκρατικές επιστολές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που δρουν με εντολές της εταιρίας και της κυβέρνησης εισέβαλαν στο εργοστάσιο και εκτός των άλλων χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε συνέπειες στον ηλεκτροφωτισμό του εργοστασίου. Σε κάθε περίπτωση η εγκληματική επέμβαση βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα εμποδίζουν κλιμάκιο του ΚΚΕ και άλλους συνδικαλιστές που βρίσκονται στο χώρο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και να διαμαρτυρηθούν για την κρατική βία και καταστολή.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία της πόλης, τους μαζικούς φορείς και κάθε εργαζόμενο να εκφράσουν άμεσα την αλληλεγγύη και στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, να καταδικάσουν την επέμβαση των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τις εξελίξεις. Να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις.

21/12/2021

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Η αστυνομία κατέλαβε τις εγκαταστάσεις των πετρελαίων μετά από μήνυση της διοίκησης του εργοστασίου για θέματα ασφάλειας.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορεί η αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια του  εργοστασίου ή οι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα αυτό κάνουν; Δεύτερο μήπως η επέμβαση της αστυνομίας σε μια χημική βιομηχανία είναι μια παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας;

Τρίτο είναι καθήκον της αστυνομίας να κυνηγά τους εργαζόμενους που το μόνο που θέλουν είναι να διασφαλίσουν την εργασία τους; Τέταρτο αφού το θέμα είναι η ασφάλεια του εργοστασίου γιατί δεν περίμεναν το πόρισμα της επιτροπής που κλίθηκε γι αυτόν τον λόγο;

Το σίγουρο είναι πως την ευθύνη για ότι συμβαίνει στα πετρέλαια την έχει η κυβέρνηση  που επιτρέπει σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον δημόσιο πλούτο των κοιτασμάτων του Πρίνου να καταστρατηγούν το μοναδικό αντιστάθμισμα που μένει στην Καβάλα και είναι η εργασία αυτών των ανθρώπων που χρόνια τώρα στηρίζουν την εξορυκτική διαδικασία.

Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά τάσσεται με την εργοδοσία και χρησιμοποιεί τα σώματα ασφαλείας για να καταστείλει εργασιακές κινητοποιήσεις και παραμονές Χριστουγέννων βοηθά να πεταχτούν στο δρόμο πάνω από 100 εργαζόμενοι.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας


Να αποχωρίσουν ΤΩΡΑ τα ΜΑΤ και η Αστυνομία από τα πετρέλαια Καβάλας!

Τα σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ νομού Καβάλας ¨Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ¨ , του Δημοσίου, των Οικοδόμων, των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων και Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Καβάλας καταγγέλλουν, την συνεχιζόμενη αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της ¨ENERGEAN¨ παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων, παίρνοντας αέρα από τον νόμο Χατζηδάκη και στέλνοντας για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ και την Αστυνομία στον χώρο των εγκαταστάσεων σέρνοντας με μηνύσεις στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που περιφρουρούν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και την διάλυση δικαιωμάτων που με αγώνα έχουν κατακτήσει.

Η αυταρχική προσπάθεια της εργοδοσίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη  στήριξη της κυβέρνησης διαλύοντας κάθε κεκτημένο, αλλάζοντας συθέμελα τις συμβάσεις τους, στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.

Καλούμε κάθε μέλος των σωματείων μας και τον λαό της Καβάλας να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων συναδέλφων μας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συνάδελφοί μας.

Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ νομού Καβάλας ¨Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ¨

Σύνδεσμος πολιτικών συνταξιούχων Ν. Καβάλας

Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων  Ν. Καβάλας

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας

Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Και συναφών επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας – Θάσου


ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΙΝΟ!

Με ΜΑΤ, βία και κρατική καταστολή, με προσαγωγές και μηνύσεις, με κλιμάκωση των απειλών για «να αποδοθούν ευθύνες σε όσους … παρανόμησαν» και φυσικά με τα χέρια λυμένα για να προχωρήσει το «σχέδιο αναδιάρθρωσης» των απολύσεων, της μετατροπής των συμβάσεων, του τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων. Με αυτά τα «υλικά» και με τις πλάτες της κυβέρνησης η διοίκηση της Energean ανακοίνωσε ότι «έχει εγκατασταθεί πλέον στα γραφεία της» για να προχωρήσει σε «μια νέα εποχή επενδύσεων, απασχόλησης, εξέλιξης και ανάπτυξης προς όφελος της εταιρίας και των εργαζομένων της, της τοπικής κοινωνίας και της Ελλάδας μας»!!!

Σε αυτή τη «νέα εποχή» χωρούν τα θαλασσοδάνεια της κυβέρνησης και της ΕΕ που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και η εκμετάλλευση του πετρελαίου που ανήκει σε αυτόν, αλλά δεν χωρούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η ασφαλής λειτουργία του εργοστασίου.

Μαζική αλληλεγγύη τώρα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στο εργοστάσιο.

Εδώ και τώρα να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που σύμφωνα με την εταιρία «παραμένουν στο εργοστάσιο για να περιφρουρήσουν την ασφαλή λειτουργία του» που η ίδια διέκοψε!!!

Άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να πάψουν όλες οι διώξεις.

21/12/2021

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Κ. ΠΕΦΑΝΗ

ΚΟΙΝ.: 1. ΔΗΜΑΡΧΟ κ. Θ. ΜΟΥΡΙΑΔΗ

  1. ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
  2. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΘΕΜΑ: «ΚΑΤΕΠΕΙΓOΝ ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΕΞΕΛIΞΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»

κ. Πρόεδρε,

Τα χαράματα σήμερα το πρωί, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της Αστυνομίας εισέβαλαν, με εντολές της εταιρίας και της κυβέρνησης, στο εργοστάσιο των Πετρελαίων. Χρησιμοποίησαν, εκτός των άλλων χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε συνέπειες στον ηλεκτροφωτισμό του εργοστασίου, αλλά κυρίως, με την εγκληματική τους επέμβαση, έβαλαν σε κίνδυνο και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Σκοπός της επέμβασης, που έγινε νύχτα, γιατί νύχτα γίνονται οι βρώμικες δουλειές, αλλά κυρίως για να εμποδίσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση άλλων εργαζόμενων, ήταν να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων στα πετρέλαια που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, προσωπικές τρομοκρατικές επιστολές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.

Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το Δ.Σ. με απόφασή του να απαιτήσει την άμεση  απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και να εκφράσει την αλληλεγγύη και στήριξή του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, καταδικάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ.

Καβάλα 21-12-2021

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Σήμερα τα ξημερώματα με εντολή της εταιρίας και της κυβέρνησης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έκοψαν την περίφραξη και εισέβαλαν μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας, με σκοπό να καταστείλουν την περιφρούρηση των εργαζομένων για ασφαλή λειτουργία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερα ανασφαλείς συνθήκες .

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, κατά την διάρκεια της επέμβασης, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα την εκδήλωση φωτιάς σε μετασχηματιστή.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αυτήν την στιγμή περικυκλωμένοι εντός του εργοστασίου σε πύργο υψηλής επικινδυνότητας. Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Αυτή η εγκληματική επέμβαση βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει ακόμη θύματα.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, μέσω του Προέδρου, βρίσκεται ήδη στην Καβάλα και σε συνεχή επικοινωνία με το Σωματείο και τους νομικούς μας συμβούλους, για την στήριξη του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στην καταστολή .

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την Εταιρεία Ενεργειακή για την απαράδεκτη και αισχρή απόπειρα καταστολής και φίμωσης των εργαζομένων, που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Ε.)


Απερίφραστη καταδίκη της αστυνομικής επιχείρησης σε βάρος των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας και του δίκαιου αγώνα τους

Απαίτηση για άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τον Πρίνο

Οι εργαζόμενοι της Καβάλα Oil, συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, δίνουν ένα εμβληματικό αγώνα απέναντι στις πρωτοφανείς πρακτικές της Energean Οil που μεθοδεύει την καταστρατήγηση θεμελιωδών κανόνων ασφάλειας του Εργοστασίου και την εγκαθίδρυση εργασιακών σχέσεων «γαλέρας».

Η Διοίκηση με όχημα ένα «σχέδιο νοσηρότητας» και όχι εξυγίανσης όπως… προβοκατόρικα το αποκαλεί, επιχειρεί να διαμορφώσεις ένα απάνθρωπο εργασιακό καθεστώς με απολύσεις, εκτεταμένη εργολαβοποίηση, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων.

Στην ίδια κατεύθυνση ανάλγητης συρρίκνωσης, δεν διστάζει να βάλει τα σημαντικότατα ζητήματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων και περιβαλλοντικής προστασίας.

Οι προσπάθειές τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ακόμη και με ψευδομηνύσεις έχουν πέσει στο κενό… Η κινητοποίηση της Περιφρούρησης της Ασφαλούς Λειτουργίας από τους εργαζόμενους και το Σωματείο, μια δυναμική δράση απόλυτης υπευθυνότητας, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η σημερινή ωμή επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να καταστείλουν με βίαιο τρόπο και προσαγωγές τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων είναι μια ακόμη επίδειξη «διασυνδέσεων» και αυταρχισμού από την εργοδοσία, αποτελεί όμως ξεκάθαρη απόδειξη ενοχής και αδυναμίας.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την ανεπιστρεπτή αποχώρηση των ΜΑΤ από τον Πρίνο.

Η εργασιακή δικαιοσύνη δεν «θωρακίζεται» με «κατά παραγγελία» αστυνομικές επιχειρήσεις. Το φρόνημα των εργαζομένων δεν κάμπτεται.

Όσοι χωρίς «αναστολή», αποφασίζουν την καταστολή είναι υπόλογοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη επιστράτευση αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να επιβάλλουν την εργοδοτική ασυδοσία. Ταυτόχρονα, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον τεράστιο αγώνα της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ), του Σωματείου Καβάλα Oil  για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.


KAVALA Oil: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των εργαζομένων

Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil μετά την βραδινή επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας».

Μετά από ολονύκτιο αστυνομικό σχεδιασμό στις 06:00 π.μ. οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο χώρο του εργοστασίου και έχουν αποκλείσει περί τους 150 εργαζόμενους σε ένα «πύργο», ενώ μια κροτίδα της αστυνομίας χτύπησε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να εκραγεί.

Για την λειτουργία του εργοστασίου, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για μια επιχείρηση με εύφλεκτα υλικά (υδρόθειο, πετρέλαιο κ.α.) και η οποία απαιτεί υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όχι οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων, αλλά και να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να αναλάβουν ΤΩΡΑ πρωτοβουλία, πρόσκλησης της Διοίκησης της εταιρείας, σε διάλογο με τους εργαζομένους – οι οποίοι ουδέποτε τον αρνήθηκαν – για την διευθέτηση της διαφοράς, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης και την προστασία του περιβάλλοντας, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Κάθε ολιγωρία μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Και την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση.

Δελτίο τύπου Ν. Ε. Κινήματος Αλλαγής


Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left και μέλους της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), Κώστα Αρβανίτη για την ποινικοποίηση και την καταστολή του αγώνα των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας:

Βρυξέλλες – 21 Δεκεμβρίου 2021

Σταθερά Απέναντι σε κάθε Ποινικοποίηση και Καταστολή Εργατικών Αγώνων

Στην Καβάλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μια ακόμη φορά δείχνει το πραγματικό της ακραίο δεξιό και αναχρονιστικό πρόσωπο, το πρόσωπο μιας κυβέρνησης επικίνδυνης που πρέπει να φύγει!

Η εγκεκριμένη και από την Κομισιόν απόφαση γενναίας οικονομικής στήριξης της Energean δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ακολουθείται από σχέδια εργολαβοποίησης της εργασίας σε αυτήν με απολύσεις εργαζομένων.

Ακόμη περισσότερο απαράδεκτη όμως είναι η ποινικοποίηση του δίκαιου Αγώνα των Εργαζόμενων στην Εταιρεία προκειμένου να σταματήσουν να υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους.

Οι πρακτικές ποινικοποίησης και η επικίνδυνη για την ασφάλεια εγκαταστάσεων και ανθρώπων επιχείρηση καταστολής με την ΕΛΑΣ σε ρόλο «ιδιωτικού στρατού» που βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καβάλα μας γυρνούν πίσω στις σκοτεινές εποχές της Δεξιάς που δεν θα αφήσουμε να αναβιώσουν.

Ούτε στην Καβάλα, ούτε πουθενά στην Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη!


Το Σωματείο μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την αυθαίρετη επέμβαση των ΜΑΤ και της Αστυνομίας στον χώρο των εγκαταστάσεων της ENERGEIAN με κροτίδες λάμψης, προκειμένου να καταλάβουν τις εγκαταστάσεις και να διαλύσουν τους εργαζόμενους που περιφρουρούν και προστατεύουν τον χώρο του εργοστασίου.

Oι επεμβάσεις αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, στο “Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε”. Δυστυχώς όλοι οι εργαζόμενοι σήμερα με το Νέο ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΟ Νόμο του κυρίου Χατζηδάκη μένουν απροστάτευτοι (βλέπε απολύσεις 133 εργαζομένων στη ΒΦΛ).

Το Σωματείο μας ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ στον δίκαιο αγώνα των Εργαζομένων στην Εταιρεία Πετρελαίων .

Καλούμε την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των Κυβερνητικών Βουλευτών και του Υπουργού του Νομού μας, προκειμένου να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας προκειμένου να εξευρεθεί λύση για το συμφέρον και των δύο πλευρών και της Κοινωνίας της Καβάλας.

Χαιρετίζουμε και ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΜΕΘΑ στον ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΏΝΑ των Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΒΦΛ


Καταδίκη των περιστατικών βίας – Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στα  Πετρέλαια Καβάλας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας έχει εκφράσει επανειλημμένα  τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο των Πετρελαίων. Εκφράζουμε  την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που βρίσκονται από το καλοκαίρι σε διαρκείς κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα και τους μισθούς τους. Καταδικάζουμε πάλι τα  περιστατικά βίας που συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου στο χώρο του εργοστασίου με σκοπό να σταματήσουν τον αγώνα τους.

Για το Δ.Σ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας

Διαβάστε επίσης