• 18 Απριλίου 2024,

Ανακοινώσεις του Δημάρχου Νέστου

 Ανακοινώσεις του Δημάρχου Νέστου

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ.

Από το Μάιο έχει ξεκινήσει το έργο του Βιολογικού Κεραμωτής ενώ ολοκληρώνεται η κατασκευή του αντλιοστασίου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.000.000€ ενώ παράλληλα θα γίνουν και οι συνδέσεις με τα σπίτια των κατοίκων προκειμένου να μην χρειαστεί να ξανά σκαφτεί η Κεραμωτή.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 8 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία προκήρυξης για την προμήθεια και τοποθέτηση οχτώ (8) παιδικών χαρών μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ , κόστους 246.000€ σε ήδη υφιστάμενες παιδικές χαρές. Συγκεκριμένα οι νέες παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν στην Κεραμωτή (2), στη Νέα Καρυά (1), στην Χρυσούπολη (1), στον Κεχρόκαμπο (1) και στην Λεκάνη(1). Υπάρχει ήδη ανάδοχος και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η τοποθέτησή τους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.000.000€ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις οδών εντός της Χρυσούπολης , ένα έργο προϋπολογισμού 1.000.000€ από δημοτικά έσοδα. Έχουν ολοκληρωθεί οι οδοί Μιαούλη & Κολοκοτρώνη, ένα κομμάτι μπροστά στο πρώην κτήριο του ΟΤΕ επί της οδού Βενιζέλου, το οποίο δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα εδώ και χρόνια καθώς και η πλακόστρωση του πεζοδρομίου προς τον Ι. Ναό του Προφήτη Ηλία. Οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες επί της οδού Ερμού.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Ο Δήμος Νέστου μετά την πρόσφατη θεομηνία ανέθεσε σε εργολάβο την κοπή και απομάκρυνση δέντρων από σημεία που υπήρξε πτώση (Δημοτικά Κοιμητήρια, Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία, Πλατεία Μακεδονίας, Σχολεία, κ.α.) καθώς επίσης υπήρξε ανάθεση και σε εργολάβο για τον καθαρισμό των φρεατίων εντός της πόλης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ
Συνεχίζεται η δέσμευση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ από τον Ιανουάριο από συγκεκριμένη εργολαβική επιχείρηση έχοντας μέχρι τώρα εισπράξει πάνω από 400.000€ στερώντας την οικονομική δυνατότητα στην επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ
Η διοίκηση του Δήμου Νέστου και ειδικά η υπηρεσία καθαριότητας παρ’ όλο που είναι αποδεκατισμένη σε εργατικό δυναμικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε καθημερινή βάση να διατηρήσει τη πόλη καθαρή καθώς και την τουριστική περιοχή της Κεραμωτής όπου υπάρχει αποκομιδή των απορριμμάτων ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν άλλοι 2 ημιυπόγειοι κάδοι στο λιμάνι της Κεραμωτής προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, φτάνοντας τους 11 ημιυπόγειους κάδους.

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η διοίκηση του Δήμου Νέστου ανέθεσε μετά από διαγωνισμό σε ναυαγοσωστική εταιρεία, ύψους 80.000€, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια στους λουόμενους στις παραλίες μας.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΚΥΜΑ» ΣΤΙΣ 26/27& 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο φεστιβάλ «Πλάι στο κύμα» όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε στο φεστιβάλ προκειμένου να δουν από κοντά τις Μέλισσες, την Πέγκυ Ζήνα και τον Στέλιο Ρόκκο. Ο Δήμος Νέστου συνέβαλε οικονομικά στην συνδιοργάνωση.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει η δημοπρασία για μίσθωση ακινήτου του Δήμου στο Ερατεινό προκειμένου να αξιοποιηθεί μέσα από επενδύσεις που θα αφορούν την γεωθερμία.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς οικοπέδου στο Χρυσοχώρι για τη δημιουργία κοιμητηρίων ΡΟΜΑ.

ΝΕΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΗΠΕΔΟ 5*5 ΣΤΗΝ ΓΡΑΒΟΥΝΑ
Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ενός σύγχρονου γηπέδου 5*5 στην Γραβούνα και τοποθετήθηκαν όργανα παιδικής χαράς στον ίδιο χώρο.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την παραλαβή και τοποθέτηση κερκίδας στο Δημοτικό Στάδιο Κεραμωτής.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης