Ανακοίνωση Πασχαλίδη για την επιδότηση των δρομολογίων των φέρι μποτ

 Ανακοίνωση Πασχαλίδη για την επιδότηση των δρομολογίων των φέρι μποτ

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, στα πλαίσια της σημερινής συνάντησής του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, συζήτησαν το ακανθώδες ζήτημα της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου.

Ο κ.Πλακιωτάκης ενημέρωσε το Βουλευτή ότι τα δρομολόγια θα επανεκκινήσουν μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 5 έως και τα μέσα Απριλίου, θα πραγματοποιείται δε ένα δρομολόγιο ημερησίως από Δευτέρα έως Παρασκευή, όπως ίσχυε και προηγουμένως.

Επίσης, ο Υπουργός πληροφόρησε τον Γιάννη Πασχαλίδη ότι κατάφερε να εξασφαλίσει 12 εκατομμύρια ευρώ για την επιδότηση των ακτοπλοϊκών και πορθμειακών γραμμών όλης της Ελλάδος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι γραμμές της Π.Ε. Καβάλας, με το δρομολόγιο Καβάλας – Πρίνου να επιδοτείται με το ποσό των 4.000€ και το δρομολόγιο Κεραμωτής – Λιμένα με το ποσό των 3.000€.

Επιπλέον, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ.Πλακιωτάκη για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο τουριστικό καταφύγιο Λιμεναρίων, η είσοδος του οποίου έχει αποκλειστεί λόγω της τεράστιας ποσότητας άμμου που έχει συγκεντρωθεί, με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η είσοδος αλιευτικών και τουριστικών σκαφών στο λιμάνι.

Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εν λόγω ζήτημα και υποσχέθηκε να ενεργήσει καταλλήλως.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει:

«Ο Υπουργός φροντίζει με μεθοδικές κινήσεις να δώσει λύση στο ζήτημα της σύνδεσης Καβάλα – Πρίνος. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η πρωτοβουλία μου για την ένταξη της συγκεκριμένης γραμμής στις επιδοτούμενες γραμμές λήφθηκε υπόψη και πάει ένα βήμα παρακάτω. Τον ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης