• 18 Απριλίου 2024,

Ανακοίνωση συλλόγου Πελοποννησίων

 Ανακοίνωση συλλόγου Πελοποννησίων

Με μεγάλη χαρά σου ευχόμαστε ολόψυχα καλό αποκαλόκαιρο και υγεία σε όλη την οικογένεια σου. Αμέσως δε,  θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην επίσημη γιορτή  του Συλλόγου μας, για να γιορτάσουμε τα 197 χρόνια από  την  ¨ Άλωση  της    Τριπολιτσάς¨ στις  23  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1821, που στάθηκε  θεμέλιος λίθος για την Ελευθερία του Γένους μας.

Έτσι στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της μεγάλης αυτής ΕΠΕΤΕΙΟΥ οργανώνουμε: Την Κυριακού 23 Σεπτεμβρίου 2018, μετά τη θεία λειτουργία, αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου (ώρα 9:30). Μετά το πέρας της αρτοκλασίας, κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Εθνικού Ηγέτη  ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (ώρα 10:45). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση –εκδήλωση στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «ESPERIA» (ώρα 11: 00). Αγαπητή συμπατριώτισσα και αγαπητέ συμπατριώτη το ΔΣ του συλλόγου στην προσπάθειά του να διατηρήσει και να διαδώσει ήθη – έθιμα και παραδόσεις της Πελοποννήσου στον τόπο που ζούμε, με ένα όνειρο πολλών ετών για δημιουργία χορευτικής ομάδας, φέτος φαίνεται να  γίνεται πραγματικότητα.

Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη δική σας συνδρομή και βοήθεια, θέλουμε εσάς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας για να μεταλαμπαδεύσουμε και σε αυτά τη φλόγα της πατρικής μας γης.

Αγαπητέ Συμπατριώτη, η παρουσία σου και η συμμετοχή σου στη φετινή εκδήλωση ΓΙΟΡΤΗ- ΕΠΕΤΕΙΟ του Συλλόγου μας κρίνεται απαραίτητη, πιστεύουμε δε ακράδαντα ότι συνεχίζουμε να παλεύουμε για τη μνήμη των προγόνων μας ενάντια στη λησμονιά και έτσι τιμάμε τη θυσία τους.

 

Διαβάστε επίσης