• 29 Μαρτίου 2024,

Ανακοίνωση των γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας για την παγκόσμια μέρα υγείας

 Ανακοίνωση των γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας για την παγκόσμια μέρα υγείας

Η Τρίτη 07/04/2020 αποτελεί για το ΕΣΥ μια διαφορετική Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από τις προηγούμενες.

Είναι μια Παγκόσμια Ημέρα σε συνθήκες πανδημίας που δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων και των μέσων του. Πολύ πιο προηγμένα συστήματα υγείας Παγκόσμια έχουν δοκιμασθεί και έχουν καταρρεύσει, παρόλα αυτά το ΕΣΥ δίνει τη μάχη του προσπαθώντας να τηρήσει την βασικότερη των αρχών του σύμφωνα με την οποία η Υγεία αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό στο οποίο δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση και υψηλής ποιότητας παροχές όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως.

Ωστόσο, για να μπορέσει το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της πανδημίας γίνεται πιά επιτακτικό να στηριχθεί  άμεσα με νέες προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης να υπάρξει πρόβλεψη ειδικών διατάξεων σχετικά με την περαιτέρω αξιοποίηση του υπάρχοντος επικουρικού Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού μετά τη λήξη της θητείας του. Επίσης οι γιατροί και νοσηλευτές που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή ρισκάροντας κυριολεκτικά την υγεία και την ζωή τους δικαιούνται και πρέπει να έχουν τα μέσα που θα τους προστατεύσουν ( στολές, μάσκες  κ.τ.λ ), τα οποία και βρίσκονται σε μεγάλη έλλειψη.

Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις σε Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και προστατευτικό υλικό που παρατηρούνται Πανελλαδικά για να μπορέσουμε όλοι οι υγειονομικοί να επιτελέσουμε με ασφάλεια το λειτούργημά μας σε συνθήκες πανδημίας και να προσφέρουμε στην δοκιμαζόμενη κοινωνία το σημαντικότερο αγαθό. Την Υγεία!!

 

 

Η Αντιπρόεδρος                                                                                                  Ο Γραμματέας

Βαχλιώτη Αναστασία                                                                                    Τεπελόπουλος Γιώργος

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης