• 18 Μαΐου 2024,

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για την απεργία της 10ης Ιουνίου

 Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για την απεργία της 10ης Ιουνίου

Συνάδελφοι,

Συναδέλφισσες,

Η ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος)με απόφαση της ολομέλειας της Διοίκησης αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου με παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με ευθύνη της στη Θεσσαλονίκη με παρουσία των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας στις 11:00  το πρωί μπροστά στον χώρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας που ανήκει στη δύναμη της ΓΣΕΕ ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ συμμετέχει και οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα 10 Ιουνίου αποστολή με λεωφορεία από την Καβάλα στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη. (Ώρα αναχώρησης 9:00 από τον κήπο της Δημαρχίας Καβάλας)

Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας για τις διατάξεις του νέου Εργασιακού Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία.

Με «φερετζέ» τη συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής επιχειρείται η μετατροπή του εργασιακού βίου σε κόλαση.

  • Λέμε όχι στην Διευθέτηση του χρόνου εργασίας με συμφωνία Εργαζομένου και Εργοδότη. Οι συμφωνίες με τον Εργοδότη γίνονται αποκλειστικά με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όχι μεμονωμένα με τους Εργαζόμενους γιατί η θέση του Εργαζόμενου απέναντι στον Εργοδότη δεν είναι ισότιμη.
  • Λέμε ναι στην υποχρεωτική ανάπαυση της Κυριακής και όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για χιλιάδες επιχειρήσεις.
  • Λέμε όχι στην αύξηση του πλαφόν των νομίμων υπερωριών που θα συμψηφίζονται για να κερδίσει ακόμη περισσότερα ο Εργοδότης με την διευθέτηση.
  • Λέμε όχι στον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.
  • Λέμε όχι στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που γίνονται πλέον ανεξέλεγκτες, ξηλώνοντας το δίκαιο της καταγγελίας και της προστασίας στην απόλυση.
  • Λέμε όχι στο νέο πλαίσιο απολύσεων που φέρνει σε δεινή θέση τον απολυμένο αφού ούτε μισθούς υπερημερίας παίρνει ακόμη και στην περίπτωση της άκυρης απόλυσης που θα κριθεί από το Δικαστήριο.
  • Λέμε όχι στην μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή γιατί η Κυβέρνηση μεταφέρει την ευθύνη της για την τήρηση της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας από τον εαυτό της στην ανεξάρτητη αρχή. Σε περιόδους που πρέπει η Κυβέρνηση να χαράξει στρατηγική ελέγχων στην αγορά εργασίας για μείωση της εργοδοτικής παραβατικότητας επιλέγει να αποτινάξει από πάνω της το ισχυρότερο εργαλείο προστασίας των εργαζομένων.
  • Λέμε όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που καταργούν την δια ζώσης αντιπαράθεση επιχειρημάτων των παρατάξεων ώστε να διαμορφωθεί η πρέπουσα πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης .
  • Λέμε όχι στη μείωση της προστασίας των Συνδικαλιστικών Στελεχών που χάρη στην προστασία του νόμου τους επιτρέπεται η αντιπαράθεση και η πίεση για λύση των προβλημάτων των Εργαζομένων που εκπροσωπούν.
  • Λέμε όχι στην κατάργηση της Επιτροπής Προστασίας Συνδικαλιστικών Στελεχών που λειτουργεί στα Δικαστήρια.
  • Λέμε ναι στην τεκμηριωμένη πρόταση της ΓΣΕΕ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 806 ευρώ, ύψος που συνιστά εργαλείο οικονομικής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και συσπείρωσης των δυνάμεων της εργασίας στα συνδικάτα.
  • Λέμε όχι στα τερτίπια του Εργοδότη της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας και στις ομαδικές απολύσεις που μεθοδεύει . Επιτέλους πρέπει να κατανοήσει ο παραπάνω εργοδότης ότι «με εξαθλιωμένους εργαζόμενους Ανάπτυξη δεν γίνεται»

 

Συνάδελφοι,

Συναδέλφισσες,

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Εργατικό Κέντρο Ν. Καβάλας στο 2510-226515 μέχρι τη Δευτέρα 7/6/2021.

Καλούμε τα διασπαστικά σωματεία της δύναμης του Ε.Υ.Κ. που θέλουν να διασπάσουν τη δύναμη της απεργιακής κινητοποίησης  να ακολουθήσουν τα υπερκείμενα όργανά τους.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ Εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα να παρευρεθούν στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για να στείλουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση πως το νομοσχέδιό τους βλάπτει τους Εργαζόμενους.

 

Από τη Διοίκηση του Ε.Υ.Κ. Ν. Καβάλας

Διαβάστε επίσης