Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο κατά επιλογών του Τάσου Καρασαββόγλου

 Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο κατά επιλογών του Τάσου Καρασαββόγλου

«Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, κ. Καρασαββόγλου Αναστάσιος, έχει αναγάγει τη θεωρία της «καμένης γης» σε πολιτική και αυτοσκοπό του! Έχει αναλωθεί ώστε, την 8η Ιουλίου που θα παραιτηθεί για λόγους, δήθεν, ηθικής και δήθεν αξιοπρέπειας, μη αποδεχόμενος την παράταση της θητείας που του έκανε δώρο ο υπουργός του, να παραδώσει όχι απλά ένα νοσοκομείου υπό κατάρρευση αλλά τα συντρίμμια του νοσοκομείου Καβάλας!

Από τον Σεπτέμβριο του 2018, του είχαμε επισημάνει πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους τραυματιοφορείς, εκτός αυτών που απασχολούνται στα χειρουργεία, την Μ.Ε.Θ. (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και την Ψυχιατρική, οι οποίοι οριακά καλύπτουν το κυκλικό ωράριο, οι υπόλοιποι που καλύπτουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και όλες τις άλλες κλινικές του νοσοκομείου σε έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων ήταν δεκαεφτά άτομα, από είκοσι τρία το 2017 και ανθρωπίνως αδύνατο να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Ο διοικητής, αντί να μεριμνήσει ώστε να εγγράψει στον προϋπολογισμό προσλήψεις επικουρικού προσωπικού βγήκε στα Μέσα Ενημέρωσης να μας διαψεύσει, ότι εμείς ως «υπονομευτές» του έργου της κυβέρνησής του και του Υπουργείου, λέμε τη μισή αλήθεια.

Τον Μάρτιο του 2019, με τον ν.4604/23-3-2019, δίνεται η δυνατότητα στους πρώην σχολικούς φύλακες να μετακινηθούν στους Δήμους. Από το νοσοκομείο Καβάλας κατέθεσαν το αίτημά τους έξι τραυματιοφορείς, οι οποίοι εντός των επομένων ημερών μετακινούνται στον Δήμο Καβάλας. Κατά συνέπεια, πλέον στο νοσοκομείο θα εργάζονται, εκτός αυτών που απασχολούνται στα χειρουργεία, Μ.Ε.Θ., Ψυχιατρική, μόλις έντεκα τραυματιοφορείς, σε εποχή που λόγω του τουρισμού, ο πληθυσμός διπλασιάζεται! Ο διοικητής γνώριζε, εδώ και μήνες, την εξέλιξη αυτή και δεν έπραξε απολύτως τίποτα, παρά μόνο σήμερα, μετά από νέο έγγραφό μας, ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να εγκρίνει την πρόσληψη, μέσω ΚΟΙΣΠΕ, τριών τραυματιοφορέων με πεντάμηνη σύμβαση! Σταγόνα στον ωκεανό! Εμπαιγμός!

Αντίθετα, έπραξε, στη γνωστή λογική και πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ,στην περίφημη, πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημιζόμενη από το Υπουργείο Υγείας στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με τις προσλήψεις ειδικευμένων ιατρών! Οι τρεις χειρουργοί που προσελήφθησαν στο Τ.Ε.Π. του νοσοκομείου Καβάλας, μαζί με την διευθύντρια, με απόφαση του διοικητή, κατά παράβαση της νομοθεσίας, για την οργάνωση και λειτουργία των Τ.Ε.Π,. μετακινούνται στις κλινικές του νοσοκομείου!

Είναι, πλέον, πρόδηλο, πως ο διοικητής με τις πράξεις και τις επιμελώς στοχευμένες παραλείψεις του, θέλει να παραδώσει ένα «βομβαρδισμένο τοπίο»! Τίθεται, πλέον, ζήτημα κινδύνου της ζωής των ασθενών, της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της επαγγελματικής υπόστασης των εργαζομένων! Καλούμε τις εισαγγελικές αρχές, το Υπουργείο Υγείας, την 4η Υ.ΠΕ., την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν, θεσμικούς και πολιτικούς φορείς να παρέμβουν».

Διαβάστε επίσης