• 29 Μαρτίου 2024,

Αναπάντητες κλήσεις και μάσκες παντού !

 Αναπάντητες κλήσεις και μάσκες παντού !

Η νέα πραγματικότητα με τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να αντιμετωπίσει την νέα έκρηξη των κρουσμάτων είναι γεγονός.

Σύμφωνα με αυτή τη νέα κατάσταση θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για όλους εμβολιασμένους και μη να φορούνε μάσκες παντού.

Εντός , εκτός και σε χώρους που το επιβάλουν οι συνθήκες.

Επίσης  όλοι  οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να  υποβάλλονται σε δύο rapid – test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης εργασίας τους.

Με  την επίδειξη αυτών των αρνητικών rapid test θα μπορούν  πλέον οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται σε τράπεζες , δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και Εμπορικά Κέντρα.

Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ισχύουν ήδη σε κάποιες άλλες χώρες που υπάρχει παρόμοια έξαρση κρουσμάτων.

Για παράδειγμα στην γειτονική μας Τουρκία αν δεν έχεις μία ειδική κάρτα εισόδου που έχει πάνω τον κωδικό του εμβολίου ή του αρνητικού rapid test δεν μπορείς να πας πουθενά.

Ούτε σε λεωφορείο δεν μπορείς να ανέβεις.

Είναι φανερό ότι υπάρχει η διάθεση από την κυβέρνηση να «στριμώξει» ακόμα περισσότερο τους ανεμβολίαστους και να τους αναγκάσει να κάνουν το εμβόλιο.

Εδώ υπάρχει μία ένσταση αφού θα μπορούσε η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό και ιδίως στην διάρκεια του καλοκαιριού που το αυγό ήταν μακριά από τον ποπό μας να οργανώσει μία εκστρατεία ενημέρωσης  προς τους πολίτες για τα οφέλη των εμβολίων και κυρίως για το γεγονός ότι είναι ακίνδυνα για την υγεία μας.

Αυτή η πίεση που ασκείται μέσω των rapid test και πλήττει οικονομικά τους αρνητές ίσως να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα αφού είναι ενδεχόμενο να τους πεισμώσει ακόμα περισσότερο.

Είναι σωστό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότεροι αλλά ίσως να είναι λάθος ο τρόπος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να φτάσει σε αυτό τον στόχο.

Το τραγικό , τέλος , είναι ότι αν είχαμε προλάβει και είχαμε χτίσει αυτό το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας τίποτα από όλα αυτά που αποφασίσανε δεν θα χρειαζόταν.

Κρίμα …

 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Τουρκία η πρόσφατη εμφάνιση της Εμινέ Ερντογάν, στη σύνοδο της G20 στη Ρώμη, με μια πανάκριβη τσάντα, την ώρα που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας ζει στα όρια της φτώχειας.

Γνωστή για τα ακριβά της γούστα και την προτίμησή της σε είδη πολυτελείας και τσάντες των οίκων Hermes και Chanel, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου εθεάθη αυτή τη φορά με μια τσάντα του ιταλικού οίκου ταξιδιωτικών ειδών Valextra, περασμένη στον δεξί της ώμο, κατά την επίσκεψή της στο μουσείο Capitolini της ιταλικής πρωτεύουσας, παρέα με άλλες πρώτες κυρίες και κυρίους.

Αυτό η κυρία ζει πραγματικά στον δικό της κόσμο.

Αντί να μειώσει αυτή τα λούσα της  ζητά από τον λαό να μειώσει τις μερίδες του φαγητού του !!!

Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που ο Ερντογάν στις επόμενες εκλογές θα καταποντιστεί.

 

Η προχθεσινή Τρίτη ήταν μία μέρα που μας θύμισε ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

Το λέω αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό με τα 22άρια που έρχονται να το ξεχάσουμε πάλι.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και υπομονή !

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης