• 18 Απριλίου 2024,

Αναστασία Ιωσηφίδου για εορταστικές εκδηλώσεις : Ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει να συγκρίνεται με πόλεις που έχουν την ανάλογη τουριστική προοπτική

 Αναστασία Ιωσηφίδου για εορταστικές εκδηλώσεις : Ο  Δήμος  Καβάλας θα πρέπει να συγκρίνεται με πόλεις που έχουν την ανάλογη τουριστική προοπτική

Για μια ακόμη χρονιά , κατ’ έθιμον θα έλεγε κανείς,  αντιπολιτευόμενοι κύκλοι της σημερινής δημοτικής αρχής   προχώρησαν σε σειρά δημοσιεύσεων και αναρτήσεων με σκοπό την παραπληροφόρηση των δημοτών μας σχετικά με το κόστος των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Στην προσπάθεια τους αυτή προχωρούν σε συγκρίσεις με αντίστοιχους  δήμους  της χώρας όπως οι δήμοι  Αιγάλεω, Χαλανδρίου , Βεροίας κλπ  και  παράθεση στοιχείων (;;;) όπως  λ.χ. ότι οι εκδηλώσεις στην γειτονική μας Δράμα κοστίζουν μόλις 31.500 Ευρώ !!!

Πρόκειται βεβαίως για όλους αυτούς οι οποίοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι η Καβάλα ανεπιστρεπτί εδώ και πολύ καιρό , χάριν της εμμονικής πίστης της σημερινής διοίκησης του δήμου στην αναπτυξιακή προοπτική μας  , έχει αλλάξει σελίδα και πλέον συγκαταλέγεται στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να συγκρίνεται παρά μόνο με δήμους της χώρας που έχουν την αντίστοιχη προοπτική.

Όταν λοιπόν ο Δήμος Βόλου μόνο για προβολή των εκδηλώσεων του, δαπανά ποσό 74.400 Ευρώ (βλ. απ. 649/2018 της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Βόλου) , ο Δήμος Δράμας μόνο για την λειτουργία της Ονειρούπολης  ποσό  389.476,50(βλ. πρ. 29ης έκτακτης συν. , ΔΕΚΠΟΤΑ της 27/11/2018) και ο Δήμος Ιωαννιτών ποσό 25.000 Ευρώ για 3 μόνο συναυλίες (βλ. απ. 229/2018 ΚΕΠΠΝΑΔΙ), θα αποτελούσε αναμφίβολα υποθήκευση της δυναμικής της πόλης μας αλλά και απαξίωση των δημοτών και των επισκεπτών μας κάτι διαφορετικό από ότι σχεδιάσαμε και υλοποιούμε.

Έτσι αποφεύγοντας τις υπερβολές και τις ανώφελες σπατάλες  , λειτουργώντας συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά σε σχέση με γειτονικούς μας  δήμους , κατασκευάσαμε την Χριστουγεννιάτικη καστροπολιτεία μας  και πραγματοποιούμε 104 εκδηλώσεις διάσπαρτες στις γειτονιές και τα χωριά του δήμου μας , 7 συναυλίες  , 5 θεατρικές παραστάσεις , 4 εθιμικά δρώμενα και ένα διαγωνισμό  διαφοροποιούμενοι πλήρως από εκδηλώσεις άλλων περιοχών και δίνοντας σε όλη την Ελλάδα το δικό μας ξεχωριστό στίγμα και χρώμα.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο οι δημότες και οι επαγγελματίες της Καβάλας όσο και οι χιλιάδες επισκέπτες μας θα απολαύσουν την γιορτινή εικόνα και ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε και θα αναδείξουν για μια ακόμη φορά την Ανατολική Μακεδονία τον κορυφαίο χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ελλάδας. Για όλους τους υπόλοιπους που επιμένουν μικρόψυχα να μεμψιμοιρούν πέραν της συμπάθειας μας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα , Ευτυχισμένο το 2019 και Καλή Φώτιση!

 

Αναστασία Ιωσηφίδου

Πρόεδρος ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Διαβάστε επίσης