• 5 Μαΐου 2024,

Αναβαθμισμένο φεστιβάλ Παλιάς Καβάλας

 Αναβαθμισμένο φεστιβάλ Παλιάς Καβάλας

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Δημωφέλεια, Αναστασία Ιωσηφίδου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παλιάς Καβάλας, Γιάννης Προμούσας και η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, συνάντησαν χθες το μεσημέρι τους δημοσιογράφους, μίλησαν για το φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας, WOOD WATER WILD, που γίνεται στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου. Πρόκειται για το 8ο φεστιβάλ που φαίνεται ότι θα είναι πολύ πιο όμορφο, αρκετά πιο διαφορετικό απ΄ όλα τα προηγούμενα.

Το μυστικό αναφέρεται στην εμπλοκή της Δημωφέλειας ως βασικός διοργανωτής τους και στο ότι η δημοτική αυτή επιχείρηση ανέθεσε στον Γιάννη Πρώιο μια σκηνοθετική – σκηνογραφική παρέμβαση, στους χώρους των εκδηλώσεων.

Η Αν. Ιωσηφίδου χαρακτήρισε το γεγονός αθλητικο-πολιτιστικό. Είπε ότι με αυτό προβάλλονται οι ορεινοί όγκοι του Δήμου Καβάλας, ένα ιδιαίτερο – όπως είπε – και πανέμορφο περιβάλλον. Τόνισε ότι έτσι αναδεικνύεται ο εναλλακτικός τουρισμός, για τον οποίο ενδιαφέρονται οι ξένοι.

Το φεστιβάλ είπε η Αν. Ιωσηφίδου προσεγγίζει όλες τις ηλικίες. Είναι μία διοργάνωση – συμπλήρωσε – που την αγαπά η νεολαία. Δήλωσε σίγουρη ότι θα ενθουσιάσει φέτος και τα μικρά παιδιά, επικαλούμενη την καλή δουλειά του Γιάννη Πρώιου. Παρατήρησε ότι πρώτη φορά το φεστιβάλ διοργανώνεται από τα η Δημωφέλεια, ευχαρίστησε όμως για την πολύτιμη συμμετοχή και συνεισφορά τον κ. Προμούσα και τον πολιτιστικό σύλλογο Παλιάς Καβάλας.

Καταλήγοντας η Αν. Ιωσηφίδου είπε ότι το φεστιβάλ είναι κάτι το διαφορετικό. Όλες οι δράσεις και οι συναυλίες είπε είναι σχεδόν δωρεάν.

Η Κ. Χιώτη Πρασσά αναφέρθηκε στο μήνυμα του φεστιβάλ, «αγαπάμε τη φύση, επιστρέφουμε σε αυτήν». Τόνισε ότι υπάρχουν εθελοντές στη διοργάνωση απ΄ όλο το νομό.

Ο Γ. Προμούσας είπε ότι το φεστιβάλ στηρίζεται στις συνεργασίες των ανθρώπων, ευχαρίστησε τη Δημωφέλεια που πίστεψε σε αυτό και τόνισε ότι πλέον, το φεστιβάλ είναι σε σίγουρα χέρια.

Με βάση τα γεγονότα και το πρόγραμμα που γνωστοποιήθηκε μια αλλαγή προς το καλύτερο είναι και η ινδιάνικη σκηνή που θα υπάρχει στο χώρο των εκδηλώσεων. Υπάρχουν – ειπώθηκε χθες – διαφορές στην αισθητική του χώρου, μία ακόμη έμμεση αναφορά στη δουλειά του Γιάννη Πρώιου.

Οι εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχίζουν και τις δύο ημέρες 18 και 19 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι, συνεχίζονται μέχρι αργά το βράδυ. Οι συναυλίες το Σάββατο είναι απογευματινές, από τις 7.00 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ, ενώ την Κυριακή αρχίζουν νωρίτερα στις 5.30 το απόγευμα.

Συμμετέχουν: Ο Σ.Χ.Ο.Κ., Mountain Word, Traditional bow, Paintball arena, Αίολος, ΚΠΕ Φιλίππων, Ε.Ο.Σ., Παραμυθάδες, Yoga in Nature, Σύλλογος Παλιάς Καβάλας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ΝΕΑ Καβάλας, Εργαστήρι δημιουργίας gemia, Μοναχικός Λύκος, Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, Σύλλογος Παλιάς Καβάλας, ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ, Δημιουργοί – Παραγωγοί, Δημ/κή Σχολή Χορού Καβάλας.

Οι συναυλίες – που θα δοθούν στο stage Νερόμυλος – είναι οι εξής: Senju, Nekubi feat.Dj 24/7, Sadahzina of Active Member feat. B.D. Foxmoor + Dj Booker, Ροκ Εργαστήρια Ωδείου Νεάπολις, Just Kidding «the band», The Dead Ends, The Deep Soul.

 

Διαβάστε επίσης