• 20 Απριλίου 2024,

Ανδρέας Ανδρεάδης – Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς στην Καβάλα για διακοπές με το φίλο τους Τσέντομιρ Ιλιτς (φωτογραφίες)

 Ανδρέας Ανδρεάδης – Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς στην Καβάλα για διακοπές με το φίλο τους Τσέντομιρ Ιλιτς (φωτογραφίες)

Διακοπές στην Καβάλα έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο διεθνής παίκτης του Βόλεϊ Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο Εβρίτης Ανδρέας συνοδευόταν από τη σύντροφο του Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς η οποία έχει τη δική της ιστορία στο χώρο του αθλήματος με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας αλλά και παρουσία επιτυχημένη σε αρκετές Ελληνικές ομάδες.

Μάλιστα έχει παίξει και σε Ολυμπιάδα.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης συνάντησε στην Καβάλα τον φίλο του Τσέντομιρ Ίλιτς ο οποίος είναι προπονητής στον Αμυγδαλεώνα (παρεβρέθηκαν μαζί με την Μπιλιάνα σε προπόνηση της ομάδας) ενώ όλες αυτές τις μέρες διέμενε στη «Villa Romantica» στο Παληό, απ`όπου είναι και οι  αποκλειστικές φωτογραφίες.

Ο άσσος του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή:

Ερ: Πόσο επηρέασε η πανδημία το ελληνικό βόλεϊ;

Απ: Για μένα πιστεύω ότι η πανδημία επηρέασε αρκετά τις ομάδες τις Volley League και γενικά το βόλεϊ στην Ελλάδα διότι ξεκινήσαμε την προετοιμασία Αύγουστο-Σεπτέμβριο τον Οκτώβριο έγινε το lockdown μείναμε περίπου δυο με τρεις μήνες σε απραξία ξεκινήσαμε ξανά μια μίνι προετοιμασία, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στους αγώνες που ξεκινήσαμε το Ιανουάριο.

Η ομάδα μας ο Ολυμπιακός έτυχε φέτος να έχει πολλά κρούσματα, και αυτό κάπως επηρέασε και την απόδοση μας, παρόλα αυτά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως τη νέα σεζόν, μετά το εμβόλιο, να γίνει πιο ήπια η πανδημία, και να μπορεί να γίνει ένα πρωτάθλημα τις Volley League αρκετά καλό, χωρίς διακοπές.

Ερ: Ποια είναι η σχέση σου με την Καβάλα και τον Τσέντομιρ Ίλιτς;

Απ: Με τον Τσέντομιρ Ιλιτς έχουμε μια φιλία που ξεκίνησε από την ΑΕΚ και ήμασταν συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε επαφή και γενικά όταν βρίσκομαι στην Έβρο έρχομαι και τον επισκέπτομαι στην Καβάλα, και ο ίδιος όταν είναι στην Αθήνα βρισκόμαστε.

Έχουμε συχνή τηλεφωνική επαφή, και για μένα είναι πολύ κάλος φίλος. Είναι ευτύχημα για τους ανθρώπους τις ευρύτερης περιοχής. Μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά να εξελιχτούν στο χώρο του βόλεϊ, όχι μόνο τεχνικά και αγωνιστικά, αλλά και στη φιλοσοφία και σωστή νοοτροπία ως προς το άθλημα, γιατί ο αθλητισμός μπορεί να μας κάνει να γίνουμε και καλύτεροι άνθρωποι. Μέσα από το βόλεϊ τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά.

Ερ: Σκέφτεσαι να επιστρέψεις σε κάποια στιγμή στο επαρχιακό βόλεϊ ως προπονητής;

Απ: Αν είναι κάτι αξιόλογο γιατί όχι, πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω πως στο μέλλον θα γίνω προπονητής, αν τύχει καμία καλή ευκαιρία η καλό πρότζεκτ  γιατί όχι.

Ερ: Το επαρχιακό βόλεϊ μπορεί να αναδείξει και άλλους μεγάλους παίκτες;

Απ: Για μένα το πρόβλημα είναι οι προπονητές, είτε είναι στην Αθήνα είτε είναι στην επαρχία, αν ο προπονητής έχει όρεξη για δουλεία πιστεύω ότι θα βγουν νέοι αθλητές παρόλο που υπάρχει έλλειψη στο ανδρικό βόλεϊ αλλά με σωστή δουλεία και μεθοδικότητα θα βγουν αθλητές όπου και να βρίσκονται και θα μπορεί να αναδειχτούν μέσα από τις ομάδες τους.

Για αυτό όλες οι ομάδες θα πρέπει να πάρουν κάλους προπονητές.

Ερ: Τι μπορεί να κάνει η εθνική Ελλάδος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;

Απ: Για την Εθνική ομάδα πιστεύω πως πρέπει πρώτα να δούμε την κλήρωση στο Ευρωπαϊκό την ερχόμενη εβδομάδα. Εύχομαι να πάρει την πρόκριση στην δωδεκάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Θα πρέπει η Εθνική μας να κάνει την υπέρβαση να φτάσει στις ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν και έτσι χρόνο με το χρόνο θα υπάρχει και άνοδος.

Η Εθνική μας ομάδα αποτελείτε από ταλαντούχους αθλητές όπως είναι ο Ράπτης, Μήλης, Βουλκίδης που είναι νέα παιδιά όποια όταν έχουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο μπορούν να βελτιωθούν να γίνουν ακόμα καλύτερη και φτάσουν την Εθνική ομάδα ψηλά.

Ερ: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Απ: Σκοπεύω μέσα στο καλοκαίρι να διοργανώσω volley-camp, που θα γίνει στο Αίγιο. Αλλά αυτό σίγουρα θα εξαρτηθεί από την διεξαγωγή τον πρωταθλημάτων των αναπτυξιακών κατηγοριών. Οπότε είμαι σε αναμονή.

Επίσης θα συνεργαστώ με τον Τσέντομιρ Ιλιτς ο οποίος θα είναι στο τεχνικό επιτελείο το camp και θα είναι υπεύθυνος για όλα τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν και είναι από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Διαβάστε επίσης