• 29 Μαρτίου 2024,

Ανδρέας Καραπιπερίδης: « Αποκτήσαμε παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και προοπτικές»

 Ανδρέας Καραπιπερίδης: «  Αποκτήσαμε παίκτες που έχουν φιλοδοξίες και προοπτικές»

Για τη μεταγραφή του Λούκα Μίτροβιτς αλλά και για το πώς σχεδιάζει τη νέα Ενωση, μίλησε στους 93,7 ο προπονητής Ανδρέας Καραπιπερίδης. Επίσης χαρακτήρισε τον Ιωνικό Νικαίας σαν το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στην Α1 βάση και των μεταγραφικών κινήσεων που έκανε.  

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση:  Θέλουμε να μας σκιαγραφήσετε το προφίλ του Λούκα Μίτροβιτς; Τι παίκτης είναι;

Απάντηση: Είναι πολυσύνθετος παίκτης. Εχει την ικανότητα να οργανώσει και να εκτελέσει. Είναι ένα ψηλό γκαρντ που έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής στην Α1 της Σερβίας παρά το νεαρό της  ηλικίας του.  Ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι το αν θα μπορέσει να ενταχθεί όσο το δυνατό περισσότερο γρήγορα τόσο στα δεδομένα της ομάδας, όσο και στα δεδομένα της Ελληνικής πραγματικότητας. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει έξω από την πατρίδα του.  Μίλησα μαζί του και είναι ένα πολύ προσγειωμένο και ώριμο παιδί.

Εχει τεράστιες φιλοδοξίες για το μπάσκετ. Θεωρώ ότι η ένταξη του θα είναι πολύ γρήγορη και ομαλή. Θα έρθει στην Καβάλα στις 27 Αυγούστου για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία.

Ερώτηση:   Είναι παίκτης που θα κάνει τη διαφορά;

Απάντηση: Δε θα στηριχθούμε σ` έναν παίκτη. Η φιλοσοφία μας η περσινή δεν αλλάζει. Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει πολύ, θα μας δώσει το κάτι παραπάνω τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα αλλά δεν θέλουμε να στηριχθούμε μόνο σ` έναν παίκτη. Θέλουμε πάλι να είμαστε μια ομάδα που θα έχει πολυφωνία στην επίθεση και να είναι πιο σκληρή και πιο αθλητική φέτος.  Επίσης να έχει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Θεωρώ ότι αν πάμε να βασιστούμε σε συγκεκριμένες θέσεις, κάτι δεν θα πάει καλά.

Πάλι θα βασιστούμε στο ομαδικό πνεύμα, στη δημιουργία απ` όλους.

Ερώτηση: Βλέποντας τις άλλες ομάδες και τις μεταγραφές που έκαναν, υπάρχει κάποια που να είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη; 

Απάντηση: Σίγουρα είναι ο Ιωνικός που έχει δείξει την πρόθεση του από την πρώτη στιγμή.

Την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε και τον Σάφτενααρ που διακρίθηκε στην Α1.

Νομίζω ότι θα είναι απόλυτο φαβορί για την άνοδο στην Α1. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ομάδες που έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ και ομάδες που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη το τι μέλει γενέσθαι με την παρουσία τους στην Α2.

Είμαστε σε αναμονή να δούμε τι θα κάνουνε κάποιες ομάδες. Μερικές φορές δείχνουν κάποιες ομάδες ότι δε θα περπατήσουν όμως στο πρωτάθλημα παρουσιάζουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.   Εμείς πρέπει να κοιτάμε περισσότερο το δικό μας ευατό. Να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Ερώτηση: Το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στα εισιτήρια διαρκείας. 

Απάντηση: Αυτό είναι το πιο ευχάριστο γεγονός. Από πέρσι είχα αναφέρει ότι το μεγαλύτερο στοίχημα για μας είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Το πράξαμε σε μεγάλο βαθμό, κατακτώντας την πρώτη θέση. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη στα διαρκείας.   Νομίζω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά και θα παίξουμε μπροστά σε μεγάλο κοινό.

Ευελπιστούμε να τους δικαιώσουμε.

Ερώτηση: Ουσιαστικά ο Ανδρέας Καραπιπερίδης θα χτίσει μια νέα ομάδα; Υπάρχουν 9 νέα πρόσωπα.

Απάντηση: Ενισχύθηκε η ομάδα πάρα πολύ σε ταλέντο ενώ είχαμε και μια δυο προσθήκες με έμπειρους παίκτες.  Νομίζω ότι θα είναι μια μίξη εμπειρίας και ταλέντου με μικρό μέσο όρο ηλικίας.  Θέλαμε να έρθουν παιδιά στην ομάδα που να έχουν φιλοδοξία και προοπτική για το μπάσκετ. Νομίζω ότι το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ ότι αυτή η δίψα θα βγει και μέσα στο γήπεδο.  Θα είμαστε σε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί.

 

 

Διαβάστε επίσης