• 26 Απριλίου 2024,

Ανδρέας Βασιλόπουλος: «Ξεκάθαρος ο στόχος μας όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα»     

 Ανδρέας Βασιλόπουλος: «Ξεκάθαρος ο στόχος μας όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα»     

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής του Ατρόμητου Ακροβουνίου, Ανδρέας Βασιλόπουλος. 

Μίλησε για την πορεία της ομάδας του πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος της Β` κατηγορίας

Ερ: Πως ήταν η πορεία του Ατρόμητου Ακροβουνίου τις πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Η μέχρι τώρα πορεία της ομάδος αντικατοπτρίζεται από τη συγκομιδή των βαθμών, έχει το απόλυτο των νικών στις 3 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και με πολύ καλό συντελεστή τερμάτων.

Επίσης έχουμε 2 νικηφόρα αποτελέσματα στη διοργάνωση του κυπέλλου με αντίπαλους τους Φιλίππους στην έδρα μας και τον Ηρακλή στο Βερούλειο όπου περάσαμε και στην επόμενη φάση του..

Ερ: Δικαιολόγησε τον τίτλο του ενός από τα φαβορί για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΚ;

Απ: Αν υπολογίσουμε τους αντιπάλους που είχαμε ν αντιμετωπίσουμε αυτές τις 3 πρώτες αγωνιστικές όπως την Ν. Καρβάλη στη πρεμιέρα που είναι μια παραδοσιακή δύναμη και προέρχεται από την πάνω κατηγορία την οποία κερδίσαμε 2-0 τον ΠΑΟΚ  Αγ. Ανδρέα μια αξιόλογη ομάδα που έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση εκείνο το διάστημα καταφέραμε και περάσαμε με 0-3 από την έδρα του και το Χρυσοχώρι με 7-0 στην έδρα μας δείξαμε ότι ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση αν και είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα..

Ερ: Πόσο θα σας επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος;

Απ: Όπως όλες τις ομάδες έτσι και εμείς θ χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουμε στα επίπεδα που μας άφησε γιατί ειδικά εμάς μας πέτυχε σε σημείο που η ομάδα είχε αρχίσει να δένει και να  βγάζει ομοιογένεια.

Πρόκειται για μια νέα ομάδα της οποίας τα 9/11 της 11αδας είναι αλλαγμένα σε σχέση με την περσινή ομάδα. Το θέμα είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα οποιαδήποτε στιγμή είναι αυτή μην μείνουμε ανενεργοί για μεγάλο χρονικό διάστημα ή χαθεί η σεζόν αυτό θα είναι καταστροφικό για όλους δεν συμφέρει κανέναν.

Ερ: Τι μπορούμε να πούμε γενικά για το πρωτάθλημα της Β` κατηγορίας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Είναι ένα πρωτάθλημα που οι ομάδες έψαχναν να βρουν τα πατήματα τους έπειτα από το πρώτη διακοπή του Μαρτίου.

Γίνανε καλά παιχνίδια είχαμε ικανοποιητικό σκορ έδειχνε ότι θα έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα με ομάδες που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τα στερεότυπα και να βάλουν νέα πράγματα στο παιχνίδι τους όπου αυτό θα έβγαινε ωραίο και στο μάτι του θεατή αλλά και θα ανέβαζε το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Ερ: Είναι πρωτάθλημα όπου υπάρχουν ομάδες δυο ταχυτήτων;

Απ: Το δείγμα των αγώνων είναι πολύ μικρό για να έχουμε σαφής άποψη γι` αυτό.

Σίγουρα έχει ομάδες με ξεκάθαρους στόχους όπως η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος Ακροβουνίου που στοχεύουν στην άνοδο, έπειτα είναι ο Μακεδονικός Αγιάσματος που ενισχύθηκε και μπορεί να έχει υψηλές βλέψεις, ο ΠΑΟΚ  Αγ. Ανδρέα εξίσου πολύ καλή ομάδα, το Χαλκερό και η Καρβάλη που προέρχονται από τη. πάνω κατηγορία και έχουν εξίσου πολύ αγωνιστικά ρόστερ.

Ο Ηρακλής Καβάλας είναι ιστορική ομάδα και πάντα επικίνδυνος. Μπορεί να είναι δύο ή και τριών ταχυτήτων σίγουρα δεν θα είναι μιας ταχύτητας

Ερ: Σαν χωριό μπορεί το Ακροβούνι να σηκώσει μια ομάδα στην Α` κατηγορία;

Απ: Σίγουρα τα δεδομένα και οι καταστάσεις μεταξύ της μιας κατηγορίας με της άλλης έχουν τεράστιες διάφορες.

Την δεδομένη χρονική στιγμή πιστεύω ότι μπορεί να σηκώσει οσοδήποτε κατηγορία και αν αγωνιστεί στο εγγύς μέλλον. Απλά θα χρειαστεί να γίνει ένας πολύ λεπτομερής σχεδιασμός τόσο στη ποιότητα όσο και στη ποσότητα του ρόστερ.

Υπάρχουν ευκαιρίες και περιπτώσεις στη περιοχή που μπορεί να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Ακροβουνίου και να μετατραπεί σε μια σταθερή παραδοσιακή δύναμη του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου.

Ερ: Έφερε άγχος το γεγονός ότι η ομάδα ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι, δημιουργώντας ένα υψηλό μπάτζετ για τα δεδομένα της κατηγορίας;

Απ: Άγχος δεν θα το έλεγα, προσμονή θα το ονόμαζα. Προσμονή για να δούμε αυτή την ομάδα που σχεδιάζαμε  και προγραμματίσαμε το καλοκαίρι να αποδίδει μέσα στο γήπεδο και σε αυτό το μικρό διάστημα μας δικαίωσε.

Όσο περίεργο και να φαίνεται το φετινό μπάτζετ είναι μικρότερο από πέρυσι και μπορεί να έχει στις τάξεις του τόσο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο τρόπος καμιά φορά, η σωστή προσέγγιση και η φερεγγυότητα φέρνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα και σίγουρα πιο “ανώδυνα”.

Αυτό το γνωρίζει η εκάστοτε διοίκηση γιατί αυτή επωμίζεται το κεφαλαίο αυτό. Έχει δημιουργηθεί ένα πολύ δυναμικό συμβούλιο με νέα παιδιά με φιλοδοξίες και όνειρα να οδηγήσουν την ομάδα σε μακρά περίοδο ακμής της.

Ο κόσμος στέκεται αρωγός στης προσπάθεια αυτή βλέπει, αφουγκράζεται τα βήματα προόδου που γίνονται και βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί και αυτός από την μεριά του ώστε να συνεχιστεί αυτό το “όμορφο” εγχείρημα όσο γίνεται για περισσότερο διάστημα.

Διαβάστε επίσης