Ανησυχία της ΔΕΥΑΚ για το έργο ύδρευσης στο Περιγιάλι

 Ανησυχία της ΔΕΥΑΚ για το έργο ύδρευσης στο Περιγιάλι

Στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Δημαρχείο υπηρεσιακοί παράγοντες και διοίκηση του Δήμου Καβάλας συζήτησαν την πορεία όλων των χρηματοδοτούμενων από προγράμματα δημοτικών έργων.

Ανησυχία ανακύπτει για το μεγάλο έργο της ύδρευσης, μέρος του οποίου εκτελείται στο Περιγιάλι. Αν και το έργο συνεχίζεται, υπάρχουν υποψίες ότι η ανάδοχος εταιρία από την Αθήνα επιδιώκει να αποχωρήσει. Διεκδικώντας μάλιστα μια μεγάλη αποζημίωση.

Το κρίσιμο διάστημα της υπόθεσης θα είναι το προσεχές Καλοκαίρι. Όταν λήξει η προθεσμία που έλαβε από τη ΔΕΥΑ Καβάλας. Το έργο δημοπρατήθηκε το 2021. Εκτελείται στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ), αρχίζει στον Άγιο Λουκά.

Στο Περιγιάλι σταμάτησε πριν τις γιορτές. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η ΔΕΥΑ Καβάλας εκτιμά ότι ο ανάδοχος κάνει όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές ενέργειες ώστε να αποχωρήσει. Δεν ζήτησε παράταση, η οποία ήταν απαραίτητη και τελικά δόθηκε από την υπηρεσία. Το πρόβλημα αν προκύψει θα είναι μεγάλο για το Περιγιάλι, τις υποδομές σε μια υπό ανάπτυξη συνοικία.

Η εταιρία προσέφερε μεγάλη έκπτωση 40% επί αρχικού προϋπολογισμού 14,5 εκ ευρώ. Αυτό φαίνεται να είναι το σημείο που επηρεάζει καθοριστικά την υπόθεση. Στο Περιγιάλι και σύμφωνα με την μελέτη, εκτελέστηκε ως τώρα το 15% περίπου όσων προβλέπονται.

Διαβάστε επίσης