• 4 Μαΐου 2024,

Ανοιχτά τα Μουσεία Καβάλας – Θάσου και τα κάστρα της Νέας Περάμου την βραδιά της Πανσελήνου

 Ανοιχτά τα Μουσεία Καβάλας – Θάσου και τα κάστρα της Νέας Περάμου την βραδιά της Πανσελήνου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου που διοργανώνεται από το 2002 από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ  ανοίγοντας τα Μουσεία Καβάλας, Θάσου,  Φιλίππων και τον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης στο κοινό,  σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης, θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίμη Πλέσα το μουσικό σχήμα «ΠΡΑΒΙ».  Απαρτίζεται από δέκα ερασιτέχνες μουσικούς, όπου με αγάπη και μεράκι για το ελληνικό τραγούδι συμμετέχουν δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Στον κήπο του Μουσείου Θάσου θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τον Μάριο Καπνά και τον Δημήτρη Μιχάκη,  για το κοινό που θέλει να τέρψει την ψυχή του με μουσική και ωδές. Μελοποιημένοι στίχοι θα απαγγελθούν από την ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου.

Τα Μουσεία Καβάλας και Θάσου θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα και θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης από Αρχαιολόγους της Εφορείας.

Καβάλα 22 Αυγούστου 2018

 

 

Διαβάστε επίσης