• 26 Απριλίου 2024,

Ανοίγει νωρίτερα η εστίαση

 Ανοίγει νωρίτερα η εστίαση

Αυτό που βλέπαμε τι προηγούμενες ημέρας να συμβαίνει έξω από τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης που λειτουργούσαν μόνο για πακέτο επιτέλους το είδε και η κυβέρνηση η οποία τρέχει τώρα να ανοίξει τις επιχειρήσεις αυτές νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Οι αποστάσεις ασφαλείας μπορούν να τηρηθούν μόνο σε ανοιχτά καταστήματα που οι ιδιοκτήτες τους έχουν στήσει ανάλογα τα τραπεζοκαθίσματα.

Το ίδιο έγινε και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στις παραλίες.

Στις οργανωμένες υπήρχαν οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στις ομπρέλες και στις ανοργάνωτες ήταν ο ένας πάνω στον άλλο.

Όχι εδώ στην Καβάλα αλλά σε κάποιες άλλες περιοχές της χώρας που δεν έχουν και τόσες πολλές επιλογές όπως εμείς.

Οι έλληνες τις αποστάσεις ασφαλείας τις τηρούνε όταν τις βρίσκουν.

Όταν δεν τις βρίσκουν κάνουν του κεφαλιού τους.

Για τον λόγο αυτό και θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις  να λειτουργήσουν με τους αυστηρούς όρους που υποχρεώνει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να πειθαρχήσουν και οι πολίτες.

Αντί να μαζεύονται στις παραλίες και στα πάρκα και να κάνουν μπάρμπεκιου ο ένας πάνω στον άλλο καλύτερα να πηγαίνουν στις ταβέρνες και να κάθονται στα τραπέζια που έχουν στηθεί με την πρόβλεψη της σωστής απόστασης ασφαλείας.

Αντί να πηγαίνουν στις ανοργάνωτες παραλίες και να βάζει ο καθένας όπου θέλει την πετσέτα και την ομπρέλα του καλύτερα να πηγαίνουν στις οργανωμένες που υπάρχει μία τάξη και κυρίως τηρούνται τα μέτρα και οι περιορισμοί.

Η κυβέρνηση έπρεπε να καταλάβει νωρίτερα ότι όσο αφορά την εφαρμογή των μέτρων στην φάση της εξόδου από τα σπίτια μας όλες αυτές οι επιχειρήσεις είναι σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι.

Με την δική τους υπεύθυνη στάση θα μπορέσει ο κόσμος να προσαρμοστεί πιο εύκολα στη νέα αυτή πραγματικότητα.

Το μόνο που μένει να λύσουμε είναι το θέμα της 14ήμερης καραντίνας για όλους αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν την χώρα μας από το εξωτερικό.

Καταλαβαίνετε ότι όταν ένας ξένος θα είναι υποχρεωμένος να μείνει σε 14ήμερη καραντίνα όταν επιστρέψει από τις διακοπές που θα κάνει στην Ελλάδα αυτό είναι ένας σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας για να μην βγει από την χώρα του.

Αν αυτό το μέτρο ισχύσει καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού λίγοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν να μπούνε σε αυτή την διαδικασία.

Ποιός θα προτιμήσει 14 ημέρες καραντίνας για μία εβδομάδα διακοπών ;

Όλοι θα μείνουν στα σπίτια τους και θα κάνουν διακοπές στην χώρα τους.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας πάντα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης