Ανοίξτε την αγορά πριν να είναι αργά !

 Ανοίξτε την αγορά πριν να είναι αργά !

Οι καταστηματάρχες πιέζουν , η κυβέρνηση θέλει , οι επιστήμονες  προβληματίζονται

Είναι πλέον πολύ μεγάλη η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τους καταστηματάρχες για άνοιγμα της αγοράς έστω και με το μοντέλο του click away.

Από όλη την Ελλάδα φτάνουν στο Μαξίμου μηνύματα οικονομικής κατάρρευσης που θα προκαλέσουν , αν συνεχιστεί το lockdown της αγοράς, πολλά και οριστικά λουκέτα στην αγορά.

Κάτω από αυτές τις πιέσεις η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει την αγορά στις 18 του μήνα ημέρα Δευτέρα αλλά πέφτει πάνω στις αντιδράσεις των επιστημόνων που φοβούνται να ανάψουν το πράσινο φως αφού ένα τρίτο κύμα της πανδημίας  πάντα ελλοχεύει.

ΟΙ επιστήμονες πιστεύουν ότι με ανοιχτά Δημοτικά  Σχολεία  και αγορά σίγουρα θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων η οποία μάλιστα μπορεί να εκτροχιάσει όλη την προσπάθεια που έγινε τους τις τελευταίες εβδομάδες για τον έλεγχο της κατάστασης.

Σωστό είναι αυτό  αλλά είναι δικαιολογημένες και οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών που μπορεί να γλυτώσουν από τον κορωνοϊό αλλά δεν θα γλυτώσουν , έτσι όπως πάμε , από την χρεωκοπία.

Πλέον η  κατάσταση είναι οριακή.

Εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να ανοίξει η αγορά στις 18 του μήνα έστω και με το μοντέλο του click away αρκεί να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν κατά της διασποράς του ιού.

Αποστάσεις και μάσκες δηλαδή για να μην έχουμε έκρηξη κρουσμάτων.

Αν κάνουμε  αυτά που πρέπει δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Όπως πάμε στα super market με μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας έτσι μπορούμε να πηγαίνουμε και στα μαγαζιά.

Οριστικές αποφάσεις για το αν τελικά θα ανοίξει η αγορά και πως την Παρασκευή το απόγευμα.

Το πρωί θα συνεδριάσει η επιτροπή και το απόγευμα θα μας τα πει ο Χαρδαλιάς.

 

Τελικά ρε παιδιά εκτός από την πτώση της θερμοκρασίας έρχονται και χιόνια ;

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ λέει ότι θα χιονίσει και στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες για αυτό να είστε όλοι σε ετοιμότητα μην πάθουμε αυτά που πάθαμε πριν από τρία χρόνια όταν μέσα σε μία ώρα αποκλείστηκε όλη η Καβάλα.

Χιόνισε ένα πρωί για μία ώρα και κάναμε να συνέλθουμε μία εβδομάδα  !

Πέμπτη βράδυ και Παρασκευή πρωί είναι οι πιο ύποπτες ημέρες για χιονόπτωση η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται ότι αν υπάρξει θα είναι ασθενής.

 

Σύμφωνα με την τελευταία και πιο  πρόσφατη  δημοσκόπηση που έγινε για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού τα αποτελέσματα είναι ευχάριστα αφού 3 στους 4 Έλληνες  λένε ναι στο εμβόλιο.

Αυτή είναι η καλύτερη είδηση των τελευταίων ημερών αφού μόνο έτσι θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από  αυτό την ταλαιπωρία – ομηρία.

Θα κάνουμε το εμβόλιο για κάνα δυό χρόνια μέχρι να εξαφανιστεί ο ιός και θα είναι όλα ΟΚ!

Μόνο έτσι θα πάμε παρακάτω.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης