• 26 Απριλίου 2024,

Ανταπόκριση πολιτών και εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο

 Ανταπόκριση πολιτών και εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο

Αυξημένη ήταν από το πρωί χθες η κίνηση στο σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Πολίτες- κυρίως άνδρες- προσέρχονταν και έδιναν αίμα, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του σταθμού. Η οποία δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα. Λόγω… Αυγούστου οι εθελοντές αιμοδότες αυτό το διάστημα είναι εκεί που βρίσκει κανείς αρκετούς έλληνες. Στις διακοπές. Υπάρχουν ωστόσο ειδικές συνθήκες κι έτσι η κινητοποίηση αποδίδει καρπούς.

«Ας μη τραγικοποιούμε τα πράγματα» μας είπαν χθες το πρωί εκπρόσωποι του σταθμού Αιμοδοσίας. Αν και γνώριζαν την ανακοίνωση πρόσκλησης προς τους αιμοδότες, φάνηκε να αιφνιδιάζονται από το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Οι εθελοντές αιμοδότες που συναντήσαμε στο Νοσοκομείο δήλωσαν όλοι ότι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που υπήρχε από την προηγούμενη ημέρα. Εξυπηρετήθηκαν τάχιστα κι έδωσαν αίμα αμέσως. Προνοητικοί, προσέρχονταν στο Νοσοκομείο με δίκυκλο. Όσοι έπρεπε να βρουν θέση να παρκάρουν το αυτοκίνητο τους, τα κατάφερναν. Γενικά η κίνηση στο Νοσοκομείο είναι περιορισμένη αυτό το διάστημα. Λόγω Αυγούστου.

Τον σταθμό Αιμοδοσίας επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. «Ήρθαμε να δούμε τι συμβαίνει» μας είπαν αρχικά. Στη συνέχεια αντιλήφθηκαν ότι δεν συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο κι εξήγησαν ότι επισκέφθηκαν τον σταθμό για τις επόμενες τους αιμοδοσίες. Εκτός από αυτήν του Οκτώβρη προγραμματίζουν μία έκτακτη. Μάλλον τον Φεβρουάριο. Το 2019 ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Καβάλας συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής.

Το συμπέρασμα είναι το εξής. Ιδιαίτερο πρόβλημα ανάγκης αίματος στην Καβάλα δεν υπάρχει. Επειδή γενικά – όπως κάθε Καλοκαίρι- το αίμα δεν επαρκεί σε πανελλαδικό επίπεδο, επιλέχθηκε η οδός της έκτακτης ανακοίνωσης προκειμένου να συγκεντρωθούν οι μονάδες που χρειάζονται. Δεν έχει σημασία που ακριβώς υπάρχουν ανάγκες. Σημασία έχει να μην ξεχνάμε την ανάγκη της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Διαβάστε επίσης