• 4 Μαΐου 2024,

Άνθρωπος είσαι και λυγάς …

 Άνθρωπος είσαι και λυγάς …

Άνθρωπος είσαι και λυγάς που λέει και το τελευταίο τραγούδι του Στράτου και ταριάζει γάντι σε αυτή την τραγική υπόθεση αυτοκτονίας του προέδρου της Jet Oil του Μαμιδάκη που σε ηλικία 84 ετών είδε την επιχείρηση κολοσσό που είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια να βουλιάζει στα χρέη.

Ο άνθρωπος δεν άντεξε και επέλεξε τον χειρότερο τρόπο για να δραπετεύσει απο την δύσκολη πραγματικότητα.
Πολύς κόσμος το Σαββατοκύριακο στην περιοχή της Καβάλας και πήγε και ήρθε με τους Βούλγαρους για άλλη μια φορά να οδηγούν την κούρσα της τουριστικής κίνησης και να δείχνουν για άλλο ένα καλοκαίρι την πρόθεση τους να σώσουν την παρτίδα.

Βέβαια μετά τους Βούλγαρους απο εδώ και μετά τα ηνία θα πάρουν οι Τούρκοι που θα κατέβουν με μανία αφήνοντας πίσω τους και το ραμαζάνι.

Φαίνεται οτι για την δική μας περιοχή Βούλγαροι και Τούρκοι θα κάνουν την διαφορά και θα μας βοηθήσουν άλλο ένα καλοκαίρι να κάνουμε μεγάλα μακροβούτια και να περάσουμε ένα ευχάριστο καλοκαίρι.

Σε αυτή την χρονική στιγμή και μετά το BREXIT που είναι αλήθεια οτι ταρακούνησε όλη την Ευρώπη ο Σόϊμπλε βρίσκει την ανάγκη οτι θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να εξηγήσουν καλύτερα την Ευρώπη στους πολίτες αφού η Ευρωπαική Ένωση κατά την άποψη του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας είναι η απάντηση σε όλους τους προβληματισμούς , τις ανασφάλειες και τις ανησυχίες τους.

Ακόμα και σήμερα ο Σόϊμπλε , ο αρχιτέκτονας της οικονομικής λιτότητας που μαστίζει όλη την Ευρώπη αρνείται να αναγνωρίσει τα δικά του λάθη στον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής  και την πάει αλλού την συζήτηση.

Αντί να παραδεχτεί οτι θα πρέπει η Ευρώπη να γίνει πιο φιλική και ευχάριστη με τους πολίτες μας λέει άλλα λόγια και χωρίς απαραίτητα να αγαπιόμαστε.

Οι Βρετανοί και ίσως και άλλοι λαοί στο μέλλον αποφασίζουν να φύγουν απο την Ευρώπη γιατί  δεν αντέχουν την μιζέρια , την σκληρή λιτότητα και την φτώχεια.

Ο Σόϊμπλε ακόμα και σήμερα αρνείται να ερμηνεύσει σωστά το μήνυμα των Ευρωπαίων πολιτών και δείχνει οτι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την οικονομική πολιτική της σκληρής λιτότητας έχοντας ίσως σαν σκοπό να το διαλύσει εντελώς το μαγαζί.

Η Ισλανδία που με την πορεία της στο φετεινό Euro της Γαλλίας ήταν απο τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης προσγειώθηκε απότομα στο “Σταν Ντε Φράνς” απέναντι στους Γάλλους που στην κυριολεξία κάνανε πάρτι και τιμώρησαν του Ισλανδούς που μας στέρησαν μια κόντρα γιγάντων ανάμεσα σε Γαλλία και Βέλγιο αν οι τελευταίοι μερικά 24ώρα πριν περνούσαν του Ισλανδούς.

Καταλαβαίνετε οτι έτσι όπως εξελίσσεται η διοργάνωση η Γαλλία είναι το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση της κούπας.

Αν περάσουν τους Γερμανούς στην ημιτελικό της Πέμπτης αν δεν κάνω λάθος τίποτα δεν τους σταματά.

Εγώ πάντως αν με ρωτάτε προτιμώ στο τελικό το ζευγάρι Γαλλία – Ουαλία αφού η Πορτογαλία παίζει το πιο απροκρουστικό ποδόσφαιρο.

Απο τέλη Ιουλίου αρχίζουν και πάλι τα πάρε – δώσε με τις εφορίες για διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2016 που θα είναι μια χρονιά πληρωμής αφού για άλλη μια φορά οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες καλούνται μόνο να πληρώνουν και οχι να εισπράττουν αν και απο κυβερνητικά χείλη ακούστηκε οτι μέσα στο 2016 το κράτος θα πληρώσει χρέη προς ιδιώτες περίπου 3,5 δις ευρώ.

Για να δούμε τι θα δούμε.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε και άνοδο της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα ΄αφού πλέον ΄θα έλεγα οτι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού που επιμένει να μας αναστατώνει με κάποια φαινόμενα που δηλώνουν καιρική αστάθεια.

Πάντως φαίνεται οτι αυτή την εβδομάδα αυτά τα φαινόμενα αστάθειας θα μας ξεχάσουν χαρίζοντας μόνο στιγμές καλοκαιρινής ξενοιασιάς. Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα. Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και ύποπτοι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ  !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης