Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος στη λειτουργία της αγοράς τις δύο Κυριακές του Μάη- Δηλώσεις Βασίλη Λεμονίδη

 Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος στη λειτουργία της αγοράς τις δύο Κυριακές του Μάη- Δηλώσεις Βασίλη Λεμονίδη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας είναι ένας από τους εμπορικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα με την πιο σφοδρή αντίδραση στην πρόσφατη κυβερνητική απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων δύο ακόμη Κυριακές.

Κυριακές του Μάη. Αυτή που πέρασε κι αυτή που έρχεται. Το συμπέρασμα προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης. Διατύπωσε λόγο ξεκάθαρα καταγγελτικό, απορρίπτοντας χωρίς δεύτερη συζήτηση το μέτρο και την ιδέα.

Προχθές Κυριακή η αγορά στην πόλη μας υπολειτούργησε. Άνοιξαν ελάχιστοι μικρομεσαίοι και κάποιες «αλυσίδες» γνωστών εταιριών. Σημαντικό είναι το ότι το ίδιο πρωί η κίνηση στην αγορά ήταν ελάχιστη. Άρα το μέτρο δεν απέδωσε όπως ίσως θα σκέπτονταν και θα ήθελε αυτός που το πρότεινε και το ενέκρινε.

Η κατάσταση της μικρής κίνησης την περασμένη Κυριακή δείχνει τι θα συμβεί την επόμενη, που πάλι η αγορά θα λειτουργεί. Θα λειτουργεί θεωρητικά αφού την ερχόμενη Κυριακή φαίνεται ότι ειδικά στην Καβάλα θα είναι ακόμη λιγότεροι που θα ανοίξουν.

Σημειώνουμε ότι ακόμη και υπεύθυνοι καταστημάτων που ήταν στις θέσεις τους προχθές δήλωσαν ότι την Κυριακή (16/5) δεν υπήρξε κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον κι ως εκ τούτου δεν άξιζε να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Οι δηλώσεις του Βασίλη Λεμονίδη

Χθες μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο κ. Βασίλης Λεμονίδης. Ήταν αντίθετος στη λειτουργία των καταστημάτων τις δύο Κυριακές κι άσκησε κριτική στην κυβερνητική απόφαση.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Οι υφιστάμενες νόμιμες Κυριακές για τη λειτουργία της αγοράς είναι υπέρ αρκετές. Η απόφαση για τις δύο του Μάη είναι εμπαιγμός. Οι μεγάλες εταιρίες γνώριζαν από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας την απόφαση που θα λαμβάνονταν.

Είχαν λοιπόν το χρόνο να προετοιμαστούν. Εμείς είμαστε «απέναντι» σε όλο αυτό. Εμείς πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου το απόγευμα της Παρασκευής. Είναι γελοία η επιχειρηματολογία ότι η απόφαση πάρθηκε λόγω της αναστολής του μέτρου απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Την Κυριακή (προχθές) στην Καβάλα άνοιξαν μόνο κάποιες «αλυσίδες». Το 95% των μαγαζιών ήταν κλειστά. Οι μικροί και μικρομεσαίοι γύρισαν την πλάτη σε αυτό που πάει να κάνει το Υπουργείο».

Διαβάστε επίσης