• 6 Μαΐου 2024,

Αντώνης Αντωνίου: «Διαμαντίδης, Κοσκινάς και ντόπιοι επιχειρηματίες, αυτοί που στήριξαν περισσότερο τη φετινή προσπάθεια του ΑΟΚ»

 Αντώνης Αντωνίου: «Διαμαντίδης, Κοσκινάς και ντόπιοι επιχειρηματίες, αυτοί που στήριξαν περισσότερο τη φετινή προσπάθεια του ΑΟΚ»

Συνέντευξη παραχώρησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, κ. Αντώνης Αντωνίου.

Αναφέρθηκε στη φετινή προσπάθεια της ομάδας και στους ανθρώπους, οι οποίοι στήριξαν σε μεγαλύτερο βαθμό όλο αυτό το εγχείρημα. Επίσης, τοποθετήθηκε και για την επόμενη μέρα, τονίζοντας ότι τα σημαντικότερα οργανωτικά θέματα που αφορούν τη σύσταση της νέας ΠΑΕ, πρέπει να τρέξουν άμεσα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ: Ο Ερασιτέχνης ήταν δίπλα στην ομάδα και φέτος…

Απ: Ο Ερασιτέχνης πάντα είναι δίπλα στην ομάδα. Δεν έφυγε ποτέ από την ομάδα. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όλοι μαζί τρέξαμε τον ΑΟΚ. Οι άνθρωποι που μπήκαν μέσα φέτος και βοήθησαν το σύλλογο να καταφέρει το στόχο του που ήταν η άνοδος, είχαν κοντά τους και τον Ερασιτέχνη ο οποίος και τη νέα αγωνιστική σεζόν που θα είναι ΠΑΕ ο ΑΟΚ, όποτε του ζητηθεί και ότι θα του ζητηθεί θα είναι πάντα δίπλα.

Ερ: Την περιμένατε αυτή την επιτυχία;

Απ: Την επιτυχία την περίμενα, δεν την περίμενα όμως σ’ αυτό το εύρος. Φέτος σπάσαμε όλα τα ρεκόρ. Στους βαθμούς, στις νίκες, στα γκολ που πετύχαμε κλπ. Όλη η Ελλάδα μιλάει για τον ΑΟΚ.

Ερ: Ποιος στήριξε περισσότερο την ομάδα σε οικονομικό επίπεδο; Ποιοι έβαλαν τα περισσότερα χρήματα; Ποιους πρέπει να ευχαριστήσουμε;

Απ: Στο ξεκίνημα το καλοκαίρι βρέθηκαν 5 άνθρωποι, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Νίκος Κοσκινάς, ο Ανδρέας Σκλαρής, ο Θάνος Σπανδωνίδης και ο Τάκης Τρικίδης, οι οποίοι έβαλαν την οικονομική βάση. Από εκεί και πέρα μέσα στη χρονιά, οικονομικά «έτρεξαν» την ομάδα ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Νίκος Κοσκινάς και βοηθούσαμε και εμείς σαν Ερασιτέχνης με τις χορηγίες όπως πάντα.

Το μεγαλύτερο οικονομικό κομμάτι ήταν οι Διαμαντίδης, Κοσκινάς. Δεν πρέπει όμως να μην αναφερθούμε στους δικούς μας ανθρώπους, τους ντόπιους επιχειρηματίες που ήταν δίπλα στην προσπάθεια και αυτοί δίπλα ειδικά στο ξεκίνημα.

Ερ: Ποιο είναι το «ταβάνι» για τον Γιάννη Διαμαντίδη; Τι σας λέει;

Απ: Ταβάνι δεν υπάρχει. Το μεγάλο όνειρο είναι να πάμε στη Σουπερ Λιγκ. Για να επιτευχθεί αυτό, καταλαβαίνεται ότι δυο άνθρωποι από μόνοι τους, δε φτάνουν. Μιλάμε για μια επαρχιακή πόλη. Πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος με την παρουσία του, στο γήπεδο.

Ξέρουμε ότι του χρόνου θα είναι περισσότερος στο «Ανθή Καριαγιάννη». Οι χορηγοί μας κάθε χρόνο δεν έχουν σταματήσει να βοηθάνε και τους ευχαριστούμε πολύ. Φυσικά πρέπει να βοηθήσει και η Δημοτική Αρχή, που από εδώ και πέρα  πρέπει να είναι πιο κοντά στην ομάδα και να βοηθάει εκεί που μπορεί να το κάνει.

Ο Δήμαρχος Καβάλας είναι κοντά στην ομάδα, τα δυο τελευταία χρόνια και την εποχή του Χαντιτάτζι. Πέρσι τον Αύγουστο στήριξε την προσπάθεια, μας είπε προχωρήστε και σας βοηθήσω σε μια δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Φέτος πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα σε θέματα υποδομών, γηπέδου. Πρέπει να τα λύσουμε τα προβλήματα, ο χρόνος μας πιέζει.

Αν πάει η ομάδα να βγει στη Σουπερ Λιγκ , δεν μπορεί να παίξει σ’ αυτό το γήπεδο. Πρέπει να γίνουν πολλές βελτιώσεις στο «Ανθή Καραγιάννη». Αν δεν είμαστε φέτος έτοιμοι, τουλάχιστον να είμαστε του χρόνου.

Δεν αποκλείεται ο στόχος του ΑΟΚ να είναι ο πρωταθλητισμός στη Σουπερ Λιγκ 2. όμως δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι θα γίνουν οι προσπάθειες και θα τα καταφέρουμε στο τέλος.

Ερ: Θα γίνει νέα ανώνυμη εταιρεία και ποιος θα είναι μεγαλομέτοχος;

Απ: Έχουμε δώσει εντολή σε δικηγόρο που έχουμε στην Αθήνα, να προχωρήσει στις διαδικασίες. Θα μας πει τι ακριβώς θα κάνουμε. Είναι στη φάση της διερεύνησης. Ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του. Οι Διαμαντίδης και Κοσκινάς έχουν -ήδη- εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν στη Σουπερ Λιγκ 2 ως μεγαλομέτοχοι και ως ιδιοκτήτες. Έχουν το πρώτο λόγο.

Ερ: Ο Διαμαντίδης ήταν στο γήπεδο, τον Κοσκινά δεν τον ξέρουμε. Δεν ήρθε καθόλου ή είναι χαμηλών τόνων και δεν ήθελε να φαίνεται.

Απ: Δεν έχει χάσει παιχνίδι ο Κοσκινάς εντός και εκτός έδρας. Απλά είναι ένας  άνθρωπος χαμηλών τόνων. Περνάει απαρατήρητος. Ότι είπαν αυτοί οι δυο άνθρωποι, το έκαναν πράξη. Το καλοκαίρι ότι είπαμε, έγινε πράξη στη διάρκεια της χρονιάς.

Βασικά αυτοί οι δυο  στήριξαν τον φετινό ΑΟΚ αλλά δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη στήριξη που είχε η ομάδα από τους τρεις επιχειρηματίες της Καβάλας, τα οποία τα ονόματα τα προανέφερα στην αρχή της συνομιλίας μας. Όλοι οι φορείς πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα, δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης