ΑΟΚ – ΑΕΛ 0-1: Πληγώνει την παραμονή το «Ανθή Καραγιάννη»… (φωτογραφίες-video)

 ΑΟΚ – ΑΕΛ 0-1: Πληγώνει την παραμονή το «Ανθή Καραγιάννη»… (φωτογραφίες-video)

Για την 29η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της SuperLeague 2 ο ΑΟΚ υποδέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο «Ανθή Καραγιάννη» τη Λάρισα γνωρίζοντας την ήττα με 1-0.

Ο ΑΟΚ δεν πραγματοποίησε θετική εμφάνιση απέναντι στους «βυσσινί», έχοντας ένα μόνο καλό διάστημα στο παιχνίδι του, αυτό στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Κινήθηκε σε πολύ μέτρια επίπεδα στο κομμάτι της δημιουργίας και της οργάνωσης του παιχνιδιού. Ουσιαστικά… επέστρεψε στις εποχές που δεχόταν τέρμα νωρίς στη διάρκεια των αναμετρήσεων ενώ για ακόμη μία φορά σπατάλησε τις μεγάλες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για να ισοφαρίσει. Αγνοεί τη νίκη στο γήπεδο του από το Φλεβάρη…

Ντεμπούτο για… τον Παναγιώτη Διλμπέρη, ο οποίος αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη παρουσία στον πάγκο των αργοναυτών.

Εκτός λόγω καρτών έμειναν ο Θωμαΐδης και ο Σαμπανίδης. Ο Κυρίτσης επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ των αργοναυτών. Δεξί μπακ ο Καραγιάννης, αριστερά ο Σπάσιτς και σταθερά κεντρικό δίδυμο με Στίκα και Πανουργιά.

Στο χώρο του κέντρου ο Καζαντζίδης, δίπλα του ο Οκάν και μπροστά τους ο Έμπερτ. Στις δύο πτέρυγες Αμμούρ και Σταμένκοβιτς, με προωθημένο τον Καϊούμπι. Για τη Λάρισα, βασικός ο πρώην παίκτης του ΑΟΚ, Γιώργος Μαϊδανός.

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τους αργοναύτες καθώς έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Νικολιάς πλάσαρε ανενόχλητος τον Κυρίτση μέσα από τη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τους «βυσσινί».

Στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο ΑΟΚ δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Σουλούκου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 21’ όμως ο Κυρίτσης πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση στην κεφαλιά του Μαξιμένκο.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου στην αναμέτρηση ο ΑΟΚ δεν απειλούσε και ο αργός ρυθμός που είχε αποκτήσει η αναμέτρηση δε το βοηθούσε καμία των περιπτώσεων. Η πρώτη φορά που ο ΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά ήρθε στο 35’, όταν μετά από ωραία σέντρα του Σπάσιτς από τα αριστερά ο Καϊούμπι αστόχησε με το κεφάλι.

Η συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τη Λάρισα να προηγείται και τον ΑΟΚ να πραγματοποιεί μια πολύ μέτρια εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν το καλό (ειδικά στα πρόσφατα παιχνίδια) αγωνιστικό τους πρόσωπο, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μπροστά στα καρέ της Λάρισας κάνοντας πολλά, εύκολα λάθη στις μεταβιβάσεις τους στο δικό τους επιθετικό τρίτο.

Στην επανάληψη, ο ΑΟΚ ξεκίνησε με μια αλλαγή, καθώς ο Μπελεβώνης αντικατέστησε τον Αμμούρ.Οι αργοναύτες παρουσιάστηκαν… μεταμορφωμένοι με την έναρξη του δεύτερου μισού.

Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο ο Οκάν σημάδεψε με σουτ το αριστερό δοκάρι του Σουλούκου και αμέσως μετά ο Έμπερτ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι αργοναύτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο επόμενο λεπτό, σε άστοχο τετ α τετ του Σταμένκοβιτς.

Η είσοδος του Αλίμι στον αγωνιστικό χώρο έφερε αλλαγή σχηματισμού, με το Σταμένκοβιτς να γίνεται παρτενέρ του Καϊούμπι στην επίθεση και το Νιγηριανό να τοποθετείται στα αριστερά.

Οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν το πιο παραγωγικό τους διάστημα στην αρχή του δευτέρου μέρους και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας. Όσο περνούσε ο χρόνος η κούραση έπαιζε και αυτή, όλο και πιο πολύ, το ρόλο της στην προσπάθεια των αργοναυτών.

Ο ΑΟΚ δε βρήκε το γκολ της ισοφάρισης ούτε στις τελευταίες στιγμές του αγώνα και μοιραία γνώρισε την ήττα σε μια εμφάνιση που θα θέλει να ξεχάσει… άμεσα. Ακολουθεί την Κυριακή το τεράστιας σημασίας παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας και οι αργοναύτες είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το… «εξάποντο» της νίκης…

 

Το φιλμ του αγώνα

4’ ΓΚΟΛ, 0-1. Η Λάρισα ανοίγει το σκορ πολύ νωρίς με το Νικολιά, σε φάση όπου η άμυνα των αργοναυτών δεν είχε καθόλου καλή αντίδραση.

13’ Άστοχο σουτ του Οκάν.

21’ Ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μαξιμένκο μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαγεωργίου αναγκάζει τον Κυρίτση σε εντυπωσιακή, σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμή.

35’ Ο ΑΟΚ απειλεί με κεφαλιά του Καϊούμπι μετά από ωραία σέντρα του Σπάσιτς.

44’ Σουτ του Μιλτιάδη καταλήγει στην αγκαλιά του Κυρίτση.

46’ Στη θέση του Αμμούρ ο Μπελεβώνης.

46’ Δοκάρι για τους αργοναύτες με τον Οκάν.

47’ Ο Έμπερτ βγάζει μόνο του το Σταμένκοβιτς απέναντι από τον τερματοφύλακα της Λάρισας, ο οποίος όμως αστοχεί.

50’ Διπλή αλλαγή για τη Λάρισα: Μαυριάς και Γλυνός στις θέσεις των Νικολιά και Μιλτιάδη.

57’ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Λάρισα, με το Μαυριά να αστοχεί εξ’ επαφής σε παράλληλο γύρισμα του Κούστα.

61’ Ο Αλίμι περνάει στη θέση του Οκάν και ο Αρμάλας στη θέση του Πανουργιά.

67’ Κάρτα στον Έμπερτ για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Όγκμποε.

80’ Κάρτα στον Καραγιάννη για διαμαρτυρία.

85’ Ο Στάμενκοβιτς απειλεί με γυριστό στον αέρα όμως η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σουλούκου. Στο ίδιο λεπτό ο Γροσδάνης αντικαθιστά τον Καραγιάννη.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΟΚ (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καραγιάννης (85’ Γροσδάνης), Πανουργιάς (62’ Αρμάλας), Στίκας, Σπάσιτς, Καζαντζίδης, Οκάν (61’ Αλίμι), Έμπερτ, Αμμούρ (46’ Μπελεβώνης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Α., Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρεζ (90+’ Νίνο), Παπαγεωργίου Κ. (63’ Κολομπίνο), Κούστα (63’ Τσουμάνης), Όγκμποε, Μιλτιάδης (50’ Γλυνός), Νικολιάς (50’ Μαυριάς)

 

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών μετά το τέλος της αναμέτρησης:

 

Τα αποτελέσματα στο Βόρειο Όμιλο:

Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β’ 2-1

Αλμωπός Αριδαίας-Τρίκαλα 2-0

Καβάλα-ΑΕΛ 0-1

Θεσπρωτός-Απόλλων Λάρισας 1-1

Ξάνθη-Ολυμπιακός Β’ 2-1

Πιερικός-Πανσερραϊκός 1-1

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ηρακλής 0-3

Απόλλων Πόντου-Βέροια 0-0

 

Η βαθμολογία

1. Βέροια 65 (27 ματς)
—————————————————
2. ΑΕΛ 59 (27 ματς)
3. Ξάνθη 47 (27 ματς)
4. Νίκη Βόλου 47 (27 ματς)
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 44 (26 ματς)
6. Αλμωπός Αριδαίας 38 (27 ματς)
7. Ηρακλής 37 (27 ματς)
8. ΠΑΟΚ Β’ 35 (28 ματς)
9. Απόλλων Πόντου 33 (27 ματς)
10. Ολυμπιακός Β’ 32 (25 ματς)
11. Θεσπρωτός 30 (27 ματς)
12. Απόλλων Λάρισας 28 (27 ματς)
13. Πιερικός 27 (27 ματς)
————————————————–
14. Πανσερραϊκός 25 (27 ματς)
15. Καβάλα 23 (26 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 21 (26 ματς)
17. Τρίκαλα 21 (28 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β’ ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

 

Η επόμενη αγωνιστική (9-10/4):

Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας

Ηρακλής-Πιερικός

Πανσερραϊκός-Ξάνθη

Απόλλων Λάρισας-Καβάλα

ΑΕΛ-Αλμωπός Αριδαίας

Τρίκαλα-Νίκη Βόλου

Ολυμπιακός Β’-Θεσπρωτός

ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακός Βόλου

Ρεπό: Απόλλων Πόντου

Διαβάστε επίσης