• 20 Απριλίου 2024,

ΑΟΚ – Ηρακλής 1-1: Ελπίζει ακόμη… (φωτογραφίες-video)

 ΑΟΚ – Ηρακλής 1-1: Ελπίζει ακόμη… (φωτογραφίες-video)

33η «στροφή» για το Βόρειο Όμιλο της SuperLeague 2 και ο ΑΟΚ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο «Ανθή Καραγιάννη» απέναντι στον Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1.

Ο ΑΟΚ δεν μπόρεσε να κάνει σερί νικών ούτε στην τελευταία ευκαιρία που είχε στο πρωτάθλημα, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και πέταξε στον κάδο των αχρήστων μια χρυσή ευκαιρία να βρεθεί -για πρώτη φορά- εκτός ζώνης του υποβιβασμού.

Είναι αναγκασμένος να πάρει το τρίποντο στη Βέροια όμως η δική του τύχη δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο αφού θα χρειαστεί υπέρ του περισσότερα αποτελέσματα. Με νίκη στην Ημαθία θα αφήσει σίγουρα από κάτω τον Πιερικό όμως θα χρειαστεί δώρο (ή και δώρα) τόσο από τη Νίκη Βόλου όσο και από τον ΠΑΟΚ για να ελπίζει στη σωτήρια, έστω και την τελευταία αγωνιστική…

Ο ΑΟΚ ξεκίνησε με Κυρίτση κάτω από τα δοκάρια. Ξανά αμυντικό δίδυμο οι Στίκας-Αρμάλας, δεξιά ο Καζαντζίδης και αριστερά ο Αμμούρ. Δύο αμυντικοί μέσοι, Μαρινάκης και Θωμαΐδης. Μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Οκάν (αφού ο Έμπερτ ήταν και πάλι τιμωρημένος). Χωρίς εκπλήξεις στην επίθεση με τη συνήθη τριάδα των Σαμπανίδη, Καϊούμπι και Σταμένκοβιτς.

Το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικές στιγμές, είχε όμως πολύ καλό ρυθμό. Το άκρως επιθετικό σχήμα των φιλοξενούμενων τους έδινε τις προϋποθέσεις να δημιουργούν χώρους στις αντεπιθέσεις ενώ ο ΑΟΚ προσπαθούσε να βρει ρήγματα κυρίως από τα πλάγια, με αρκετές προωθήσεις του Αμμούρ.

Οι αργοναύτες είχαν καλή και γρήγορη κυκλοφορίας της μπάλας στο επιθετικό τους τρίτο όμως η άμυνα του Ηρακλή αναχαίτιζε τις προσπάθειες τους. Ο ΑΟΚ βρήκε πολλές φορές ψηλά την άμυνα του «Γηραιού» όμως οι τελικές του επιλογές στις παράλληλες μεταβιβάσεις δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΑΟΚ έχανε εύκολα την μπάλα στο κέντρο και υστερούσε στο κάθετο παιχνίδι, δυσκολευόμενοςνα χτίσει σωστά τις επιθέσεις του. Η απουσία του Έμπερτ ήταν κάτι παραπάνω από φανερή… Ο Διλμπέρης έψαχνε συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης σηκώνοντας από νωρίς για ζέσταμα τους Ρέτσο και Αλίμι.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 0-1 όταν στο 35΄ο Τόμας βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κυρίτση μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έσωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση της εστίας της.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο διάστημα που ακολούθησε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Οι αργοναύτες ήταν βέβαιο πως θα έπρεπε να αυξήσουν σημαντικά την ένταση στο παιχνίδι τους, σε ένα πρώτο μισό με αρκετό άγχος, εύκολα λάθη στο χώρο του κέντρου και κακές επιλογές στην επίθεση.

Στην επανάληψη, Ρέτσος και Αλίμι πέρασαν στη θέση των Μαρινάκη και Οκάν, με τον ΑΟΚ να ξεκινά το δεύτερο μέρος με διαφορετικό σχήμα στο κέντρο. Η εικόνα των αργοναυτών ωστόσο δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Ο Ηρακλής προειδοποίησε στο 52΄και άνοιξε το σκορ στο 57’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η άμυνα του ΑΟΚ δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά με τον Μπαστακό να εκμεταλλεύεται την ολιγωρία και να σκοράρει από κοντινή απόσταση.

Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική στιγμή όταν η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Σταμένκοβιτς εξουδετερώθηκε από τον Παλαβράκη. Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ξεκάθαρα πως ο μόνος τρόπος που οι αργοναύτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι στην αναμέτρηση ήταν μέσω κάποιας στημένης φάσης. Στο 67’ ο Αρμάλας πήδηξε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή μετά από εκτέλεση φάουλ και ισοφάρισε σε 1-1, ξεσηκώνοντας τον κόσμο στο γήπεδο.

Ο ΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει ψάχνοντας το γκολ που θα το λύτρωνε ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες με Μπαστακό και Τομάς. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Πανουργιάς πήρε εντολή από τον πάγκο και πέρασε στο χώρο της επίθεσης, ωστόσο ούτε έτσι βρήκε στιγμές για το 2-1 και μοιραία «άφησε» δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της σωτηρίας.

Μια νίκη στη Βέροια δε φτάνει….

 

Παναγιώτης Διλμπέρης: «Είμαστε ακόμα ζωντανοί, ευχαριστώ τον κόσμο για την παρουσία του»

 

Tο φιλμ του αγώνα

3’ Ο Ηρακλής απειλεί με μακρινό σουτ του Άλεξιτς. Δεν ανησυχεί ο Κυρίτσης.

17’ Νέο μακρινό σουτ του Βιτίνιο, ο Κυρίτσης Μπλοκάρει.

18’ Ο ΑΟΚ απειλεί για πρώτη φορά με διαγώνιο σουτ του Σταμένκοβιτς που περνά λίγα μέτρα έξω από το κάθετο δοκάρι.

21’ Δυνατό σουτ του Βιτίνιο καταλήγει στην αγκαλιά του Κυρίτση.

35’ Ο Ηρακλής χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Τόμας που βρέθηκε μπροστά στον Κυρίτση αλλά δεν πλάσαρε σωστά.

46’ Κάρτα στο Βιτίνιο για κράτημα στον Αλίμι.

52΄Καλή στιγμή για τον Ηρακλή με σουτ του Τομάς που περνά λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυρίτση.

57’ ΓΚΟΛ, 0-1. Ο Ηρακλής σκοράρει μετά από στημένη φάση αφού η μπάλα δεν απομακρύνεται σωστά και ο Μπαστακός τη στέλνει στη γωνία του Κυρίτση.

61’ Ο ΑΟΚ φτάνει κοντά στην ισοφάριση με το Σταμένκοβιτς όμως ο τερματοφύλακας του Ηρακλή αντιδρά σωστά.

65’ Κάρτα στον Πήλιο που ανοίγει το κοντρόλ και γκρεμίζει τον Καϊούμπι.

66’ ΓΚΟΛ, 1-1. Ο ΑΟΚ απαντά με τον ίδιο τρόπο στον Ηρακλή, εκμεταλλευόμενος στημένη φάση στην οποία ο Αρμάλας σκοράρει ανενόχλητος με το κεφάλι φέρνοντας την αναμέτρηση στα ίσα.

70΄ Κάρτα στο Στίκα που ανέτρεψε τον Πανάγου σε υποσχόμενη αντεπίθεση.

74’ Κάρτα και στον Καϊούμπι για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Πανάγου.

83’ Ο Ηρακλής απειλεί μετά από πολλή ώρα με δυνατό, ευθύβολο σουτ του Μπαστακού που διώχνει σε κόρνερ ο Κυρίτσης.

90+ Κάρτα στον Αλίμι.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟΚ (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Αρμάλας, Στίκας, Αμμούρ, Μαρινάκης (46’ Ρέτσος), Θωμαΐδης (82’ Μουσίγια), Οκάν (46’ Αλίμι), Σαμπανίδης (61’ Γροσδάνης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (86’ Πανουργιάς)

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πήλιος, Μανωλάκης (66′ Πανάγου), Κωστούλας, Χρουσιέλ, Πατράλης, Σίλβα, Άλεξιτς, Τζουμπιτάνα, Τόμας, Βιτίνιο (51′ Μπαστακός)

 

 

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής:

ΠΑΟΚ Β΄-ΑΕΛ 2-0

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας 2-1

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Β’ 0-1

Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός 0-1

Καβάλα-Ηρακλής 1-1

Θεσπρωτός-Βέροια 1-3

Ξάνθη-Απόλλων Πόντου 2-1

Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2

 

Η βαθμολογία

1. Βέροια 72 (31 ματς)
—————————————————
2. ΑΕΛ 64 (31 ματς)
3. Νίκη Βόλου 51 (31 ματς)
4. Ξάνθη 53 (31 ματς)
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 48 (31 ματς)
6. Ολυμπιακός Β’ 48 (31 ματς)
7. Ηρακλής 45 (31 ματς)
8. ΠΑΟΚ Β’ 44 (31 ματς)
9. Αλμωπός Αριδαίας 39 (31 ματς)
10. Απόλλων Πόντου 36 (31 ματς)
11. Θεσπρωτός 33 (31 ματς)
12. Απόλλων Λάρισας 32 (31 ματς)
13. Πανσερραϊκός 32 (31 ματς)
—————————————————-
14. Πιερικός 32 (32 ματς)
15. Καβάλα 31 (31 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 29 (31 ματς)
17. Τρίκαλα 21 (31 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β’ ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

 

Η τελευταία αγωνιστική (1/5):

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ξάνθη

Απόλλων Πόντου-Θεσπρωτός

Βέροια-Καβάλα

Ηρακλής-Αλμωπός Αριδαίας

Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου

Ολυμπιακός Β’-Ολυμπιακός Βόλου

Απόλλων Λάρισας-ΠΑΟΚ Β’

ΑΕΛ-Τρίκαλα

Διαβάστε επίσης