• 29 Μαρτίου 2024,

ΑΟΚ – Καρδίτσα 3-1: Τρίποντο στο σπίτι του μετά από 66 μέρες και ξανά στο κόλπο της παραμονής! (φωτογραφίες)

 ΑΟΚ – Καρδίτσα 3-1: Τρίποντο στο σπίτι του μετά από 66 μέρες και ξανά στο κόλπο της παραμονής! (φωτογραφίες)

Για την εξ’ αναβολής, δεύτερη αγωνιστική του Βορείου Ομίλου στο πρωτάθλημα της SuperLeague 2 ο ΑΟΚ φιλοξένησε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στο «Ανθή Καραγιάννη» την Αναγέννηση Καρδίτσας, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη με 3-1.

Ανώτεροι από τον αντίπαλο τους οι παίκτες του Διλμπέρη εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά κενά στην άμυνα της Καρδίτσας και παρόλο που είχαν κάποια νεκρά διαστήματα «κλείδωσαν» το τρίποντο στο δεύτερο ημίχρονο.

Εντός έδρας νίκη στο «Ανθή Καραγιάννη» μετά από 2 και πλέον μήνες. 66 «άγονες» ημέρες μετά το 3-0 επί του Απόλλωνα Πόντου ήταν παραπάνω από αρκετές για τους αργοναύτες που εκμεταλλεύθηκαν έστω, και αργά την έδρα τους και θα κάνουν ήσυχο Πάσχα πριν το νέο τελικό της επόμενης Τετάρτης με τον Ηρακλή.

Τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στις Σέρρες. Καραγιάννης, Αμμούρ και Σταμένκοκιβτς στους αρχικούς 11 των αργοναυτών. Εκτός ο τραυματίας Σπάσιτς και οι Πανουργιάς – Μαρινάκης. Ο Γάλλος τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Καραγιάννης στο δεξί και ο Καζαντζίδης στο πλάι του Θωμαΐδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους αργοναύτες που προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με κεφαλιά του Σαμπανίδη μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Ο ΑΟΚ στεκόταν καλά στο γήπεδο ωστόσο δεν απόλαυσε για μεγάλο χρονικό διάστημα το προβάδισμα του. Η Καρδίτσα προειδοποίησε στο 19΄και εν τέλει ισοφάρισε στο 21’ με το Μάνιο που κέρδισε την κόντρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, πλασάροντας σωστά τον Κυρίτση.

Υποχρεωμένοι να ανεβάσουν εκ νέου την ένταση στο παιχνίδι τους για να κυνηγήσουν ένα δεύτερο γκολ, οι αργοναύτες βρήκαν καλές στιγμές στην αντεπίθεση όμως ο Γκέκας εξουδετέρωνε τις τελικές τους προσπάθειες. Στο 31ο λεπτό ο Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ από μακρινή απόσταση και έστειλε τη στρογγυλή θεά στο παραθυράκι του τερματοφύλακα της Καρδίτσας για το 2-1, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην είχαν την κατοχή όμως έβρισκαν πολλούς χώρους στις αντεπιθέσεις και είχαν ιδιαίτερα δραστήριο τον Μπαντιμπανγκά που ταλαιπώρησε πολύ με τις επελάσεις του τον Αμμούρ. Ο ΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ στο 44΄όμως το φαλτσαριστό σουτ του Έμπερτ σταμάτησε στο δοκάρι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2-1, σε ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετές καλές στιγμές και από τις δύο ομάδες. Ο ΑΟΚ είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών, έφτανε αρκετά εύκολα με αξιώσεις στα καρέ της Καρδίτσας όμως και πάλι δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη στα μετόπισθεν.

Στην επανάληψη, ο Διλμπέρης πέρασε στη θέση του Καραγιάννη το Μαρινάκη, κίνηση που έστειλε τον Καζαντζίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Η Καρδίτσα βρήκε περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με τον ΑΟΚ να περιμένει κυρίως πίσω από την μπάλα ψάχνοντας στιγμές με γρήγορες μεταβάσεις στην αντεπίθεση.

Κάτω από ακριβώς αυτές τις προϋποθέσεις ο ΑΟΚ βρήκε τρίτο γκολ στο 64’. Ο Στίκας με μια από τις… γνωστές του κούρσες πέρασε 4 ποδοσφαιριστές, έφτασε μπροστά από το Γκέκα και σέρβιρε στο Σταμένκοβιτς που πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ.

Ουσιαστικά το 3-1 έριξε τους τίτλους τέλους στο παιχνίδι. Ο ΑΟΚ –με το μυαλό του και στην Κατερίνη- έκανε διαχείριση του αποτελέσματος κρατώντας καλά τις γραμμές του στην άμυνα. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το Καβαλιώτικο συγκρότημα η εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή (27/4).

Η ισοφάριση του Πιερικού στις τελευταίες στιγμές του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου «χάλασε» εν μέρει το βαθμολογικό άλμα της ομάδας που όμως άφησε εκ νέου πίσω της τον Πανσερραϊκό και κρατά -ξανά- την τύχη στα δικά της χέρια…

 

Το φιλμ του αγώνα

6’ ΓΚΟΛ, 1-0. Υποδειγματική ομαδική προσπάθεια από τον ΑΟΚ, με τον Καζαντζίδη να μπαίνει από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και να σερβίρει έτοιμο γκολ στο Σαμπανίδη που δεν αστόχησε, δίνοντας το προβάδισμα στους αργοναύτες.

16’ Δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Έμπερτ λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, διώχνει ο Γκέκας.

19΄Η Καρδίτσα απειλεί για πρώτη φορά με σουτ του Μπενγκόα, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Κυρίτσης.

21’ ΓΚΟΛ, 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίζουν με το Μάνιο, που στάθηκε τυχερός κερδίζοντας την κόντρα και βρισκόμενος απέναντι από τον Κυρίτση έφερε στα ίσια την αναμέτρηση.

30’ Αντεπίθεση για τον ΑΟΚ που βρίσκει χώρο στα αριστερά με τον Αμμούρ μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας όμως ο Γάλλος παίρνει μια μάλλον βιαστική απόφαση στέλνοντας τη στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

31’ ΓΚΟΛ, 2-1. Ο Σταμένκοβιτς δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα καταλήγει στο παραθυράκι του Γκέκα.

38΄ Η Καρδίτσα φτάνει εκ νέου κοντά στην ισοφάριση με κοντινή προβολή του Γκίνη που σώζει ο Κυρίτσης.

43’ Μακρινό σουτ του Μπενγκόα βρίσκει σε ετοιμότητα τον Κυρίτση.

44’ Δοκάρι για τον ΑΟΚ με τρομερό τεχνικό σουτ του Έμπερτ.

46’ Ο Μαρινάκης στη θέση του Καραγιάννη.

61’ Σημαντική στιγμή για την Καρδίτσα. Ο Μπενγκόα σουτάρει ανενόχλητος από την καρδιά της μεγάλης περιοχής όμως στέλνει την μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

63’ Τεράστια χαμένη ευκαιρία του Σταμένκοβιτς, που δεν αξιοποιεί «γλυκιά» σέντρα του Καϊούμπι.

64’ ΓΚΟΛ, 3-1. Ο ΑΟΚ βρίσκει τρίτο γκολ στην αντεπίθεση. Ο Στίκας πραγματοποιεί εντυπωσιακή solo προσπάθεια διανύοντας αρκετά μέτρα με την μπάλα και σερβίρει έτοιμο γκολ στο Σταμένκοβιτς που σκοράρει για δεύτερη φορά.

67’ Πρώτη κίτρινη στο Δημούτσο για επικίνδυνο τάκλιν στον Έμπερτ.

67’ Διπλή αλλαγή για την Καρδίτσα: Μπιανκόνι και Πολίτης στο ματς.

70’ Σουτ του Μπιανκόνι, μπλοκάρει ο Κυρίτσης.

74’ Ο Ρέτσος αντικαθιστά το Σαμπανίδη.

91’ Αδύναμο τελείωμα του Έμπερτ σε τετ α τετ με το Γκέκα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΟΚ (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καραγιάννης (46’ Μαρινάκης), Στίκας, Αρμάλας, Αμμούρ, Θωμαΐδης, Καζαντζίδης, Έμπερτ, Σαμπανίδης (74’ Ρέτσος), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς (65’ Μπελεβώνης)

Καρδίτσα (Αμανατίδης): Γκέκας, Καρρίκι, Κοτσώνης, Γκίνη, Δημούτσος (67’ Πολίτης), Λαγός, Μπάλλας, Αθανασιάδης (67’ Μπιανκόνι), Μανιός, Μπαντιμπανγκά (90’ Θεολόγης), Μπενγκόα (90’ Ζάγγος)

 

Η βαθμολογία

1. Βέροια 69 (30 ματς)
—————————————————
2. ΑΕΛ 64 (30 ματς)
3. Νίκη Βόλου 51 (30 ματς)
4. Ξάνθη 50 (30 ματς)
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 47 (29 ματς)
6. Ηρακλής 44 (30 ματς)
7. ΠΑΟΚ Β’ 41 (30 ματς)
8. Αλμωπός Αριδαίας 39 (30 ματς)
9. Ολυμπιακός Β’ 39 (28 ματς)
10. Απόλλων Πόντου 36 (29 ματς)
11. Θεσπρωτός 33 (30 ματς)
12. Απόλλων Λάρισας 32 (30 ματς)
13. Πιερικός 31 (31 ματς)
————————————————–
14. Καβάλα 30 (30 ματς)
15. Πανσερραϊκός 29 (30 ματς)
16. Ολυμπιακός Βόλου 26 (30 ματς)
17. Τρίκαλα 21 (31 ματς)

*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.

*Οι Β’ ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

Η επόμενη αγωνιστική (27/4)

ΠΑΟΚ Β’-ΑΕΛ

Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Β’

Αλμωπός Αριδαίας-Πανσερραϊκός

Καβάλα-Ηρακλής

Θεσπρωτός-Βέροια

Ξάνθη-Απόλλων Πόντου

Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας

Διαβάστε επίσης