ΑΟΚ- Μ. Α Ξηροποτάμου 3-0: Καθάρισε ο Βαλαβανόπουλος στη μετά Ρομπέρ εποχή (Φωτογραφίες)

 ΑΟΚ- Μ. Α Ξηροποτάμου 3-0: Καθάρισε ο Βαλαβανόπουλος στη μετά Ρομπέρ εποχή (Φωτογραφίες)

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Μέσα σ` ένα δίλεπτο ο ΑΟΚ καθάρισε το παιχνίδι ενώ λαχτάρησε σε μεγάλο βαθμό από το 45` έως το 60`.  Οι γηπεδούχοι με περισσότερες τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο δε δέχθηκαν την ισοφάριση στις αρχές της επανάληψης και εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό τα λάθη της αντίπαλης άμυνας για να φτάσουν σε σκορ ασφαλείας με δυο γκολ στο 64` και 65.

Πρωταγωνιστής ο Νίκος Βαλαβανόπουλος που πέτυχε 3 γκολ ενώ η νίκη αν δούμε τις απουσίες, σίγουρα είναι επιτυχία.  Μάλιστα απέναντι σε μια καλή ομάδα που απείλησε αρκετές φορές στο Β` μέρος, παίζοντας πολύ επιθετικά.

Ο Ανυφαντάκης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Παυλίδης όπως αναμενόταν στο κέντρο της άμυνας ενώ τη θέση του Ρομπέρ που αποτελεί παρελθόν, πήρε στο αρχικό σχήμα ο Θωμαϊδης.  Διατήρησε το 4-4-2 με επιθετικούς του Αδαμάκη, Βαλαβανόπουλο και πλάγιους τους Ντουρτμέ(Ο Μπλιός έμεινε στον πάγκο) και Γρηγόρη Παπαδόπουλο που λόγω ανάγκης πήγε στα αριστερά μπροστά από τον  Λυμπεράκη.  Με την γρήγορη αναγκαστική αλλαγή του Παυλίδη, πήγε στόπερ ο Λυμπεράκης και ο Θωμαϊδης αριστερό μπακ με Παπαδόπουλο στη μεσαία γραμμή και Χατζηκυριάκου πλάγια.    Γενικά δεν είχε πολλές επιλογές αφού και ο Ξόμπλιος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ενώ ο Πάλλας θα ενσωματωθεί από την Τρίτη στις προπονήσεις.

Ο ΑΟΚ απείλησε στο 7` με ωραίο σουτ του Βαλαβανόπουλου , όπου η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ ενώ σκόραρε με τον Βαλαβανόπουλο στο 13` που έφυγε μόνος του και εκτέλεσε μετά από ωραία πάσα του Αδαμάκη στο κενό χώρο. Στο 28` αστόχησε με σουτ ο Γιαλαμούδης και στο 29` το σουτ του Βαλαβανόπουλου μπλόκαρε ο Κιουμουρτζής.   Στο 35` ο Ντουρτμές σούταρε για να σώσει ο τερματοφύλακας.

Ο Μ. Α Ξηροποτάμου, έχασε ευκαιρία με κεφαλιά του  Βαγγέλη Κεχαγιά μετά από κόρνερ του Κουμπρόγλου  που δε βρήκε στόχο στο 15`.  Επίσης με τον Κουμπρόγλου στο 40` αλλά και κεφαλιά του Μπερούκα στο 43` που πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η πρώτη ευκαιρία για τον Ξηροπόταμο  στο 53` από σέντρα του Καραγκιοζίδη, κεφαλιά του Μπερούκα άουτ. Μεγαλύτερη πάλι στο 54` για τους Δραμινούς με το σουτ του Καραγκιοζίδη στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπερούκας αστόχησε από πολύ κοντά.  Ο ΑΟΚ απείλησε άμεσα με σουτ του Βαλαβανόπουλου στο 63` όπου εξουδετέρωσε ο Κιουμουρτζής.

Στο 64` ο Αδαμάκης έκλεψε από τον Βραμέντζαλη, έβγαλε ωραία πάσα και ο Βαλαβανόπουλος με πλασέ το 2-0 και στο 65` σουτ του Χατζηκυριάκου απόκρουση του Κιουμουρτζή, ο Βαλαβανόπουλος το 3-0 και το δικό του χατ τρικ.     Στο 70` ο Αδαμάκης αστόχησε από κοντά.  Στο 72` κεφαλιά του Παπίτσα σώζει σε κόρνερ ο Δήμιζα και στη συνέχεια στο 74` σουτ του Μπερούκα από κοντά πάλι ο Δήμιζας λέει όχι.

ΑΟΚ: Δήμιζας, Γιαλαμούδης, Λυμπεράκης, Παπαστεριανός, Παυλίδης 26` Χατζηκυριάκου , Ψάλτης, Παπαδόπουλος, Ντουρτμές 77` Τσακιρίδης , Αδαμάκης, Θωμαϊδης 86` Μπλιός , Βαλαβανόπουλος.

Μ. Α Ξηροποτάμου: Κιουμουρτζής, Κεχαγιάς, Πετρόπουλος, Γκαρακλίδης, Βραμέντζαλης, Βουτσινάς 75` Κεσίδης , Καραγκιοζίδης 69` Παπίτσας , Μπάμπουρας, Αμαραντίδης 52` Δημητριάδης , Κουμπρόγλου 87` Κέντογλου , Μπερούκας.

Δεν ξέχασαν τον Βασίλη

Πριν την έναρξη του αγώνα οι παίκτες του ΑΟΚ κατευθύνθηκαν στο μέρος όπου καθόταν ο Βασίλης Χατζηραφαηλίδης και μέσα σε χειροκροτήματα άφησαν από ένα λουλούδι. Επίσης το ίδιο έγινε από τους Παλαιμάχους του ΑΟΚ αλλά και τον ΣΦΑΟΚ.

Δηλώσεις προπονητών

 Ανυφαντάκης: « Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του Βασίλη»

Λευκόπουλος: « Μας αδικεί το αποτέλεσμα»

Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα του ΑΟΚ με τον Μ. Α Ξηροποτάμου, ο Κώστας Ανυφαντάκης αναφέρθηκε μόνο στον Βασίλη Χατζηραφαηλίδη αποδίδοντας φόρο τιμής ενώ ο Τάσος Λευκόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η ομάδα του αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ(προπονητής ΑΟΚ): « Ο μοναδικός λόγος που είμαι εδώ, είναι να αποδώσω φόρο τιμής και σεβασμού στη μνήμη ενός ανθρώπου που ήταν πολύ κοντά στον ΑΟΚ, τον  Βασίλη. Να εκφράσω τα θερμά συλλυπητήρια του  ποδοσφαιρικού τμήματος για την απώλεια του. Είναι μια απώλεια που έχει επηρεάσει όλο το τμήμα. Βλέπω ανθρώπους που είναι στην ομάδα και πονάνε πάρα πολύ. Εύχομαι κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια του, να ξεπεράσουν το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου»

ΤΑΣΟΣ ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ(προπονητής Μ. Α Ξηροποτάμου): « Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μας αδικεί. Ήρθαμε εδώ να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, γνωρίζοντας ότι η Καβάλα είναι πολύ καλή ομάδα.  Πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας αν όχι η καλύτερη. Αποφασίσαμε να την αιφνιδιάσουμε κατά κάποιο τρόπο.  Να τους πιέσουμε για να τους χαλάσουμε την ανάπτυξη. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο.  Πιέσαμε, αλλά αυτό έχει κόστος.

Στην πρώτη φάση που έκανε ο αντίπαλος μας έκανε γκολ.

Πιστεύω ότι στο β` μέρος και ειδικά στο πρώτο 20λεπτο θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ και να ισοφαρίσουμε. Είχαμε ευκαιρίες και δοκάρι. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό, το έχουμε σε όλα τα παιχνίδια. Δεν μπήκε το γκολ και από απανωτά λάθη, δεχθήκαμε το 2-0.   Μετά το παιχνίδι ήταν δύσκολο για μας να το γυρίσουμε.  Ηρθε το τρίτο γκολ και μετά κάναμε αλλαγές για να προφυλάξουμε παίκτες με κάρτες. Αν συνεχίσουμε έτσι με αυτή την απόδοση, δεν θα έχουμε πρόβλημα στο πρωτάθλημα όπου έχουμε στόχο να σωθούμε».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης