• 17 Μαΐου 2024,

ΑΟΚ – Ορφέας Ξάνθης 3-1: Πήρε τους 3 βαθμούς αλλά δε βγήκε κερδισμένος… (φωτογραφίες)

 ΑΟΚ – Ορφέας Ξάνθης 3-1: Πήρε τους 3 βαθμούς αλλά δε βγήκε κερδισμένος… (φωτογραφίες)

27η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής και ο ΑΟΚ φιλοξένησε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Ορφέα Ξάνθης, επικρατώντας με 3-1.

Ο Γιώργος Αγγελίδης παρουσίασε το γνωστό του πολύπλευρο επιθετικό σχήμα, ξεκουράζοντας τον Γιώργο Ιορδανίδη και δίνοντας φανέλα βασικού στον Κώστα Παπαποστόλου. Η αναμέτρηση θύμισε σε μεγάλο βαθμό αυτήν της 2ης Απρίλη απέναντι στον ΠΟ Αλεξανδρούπολης, όπου ο ΑΟΚ πραγματοποίησε ισχυρό επιθετικό μονόλογο στο πρώτο μέρος, έχοντας γκολ και πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το υπέρ του προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στις αρχές του δευτέρου μέρους με τον Μελισσόπουλο, με το ρυθμό του αγώνα να πέφτει αισθητά και τις φάσεις να λιγοστεύουν μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι έριξαν την ένταση στο παιχνίδι τους στην επανάληψη, εμφανώς επηρεασμένοι από τη μείωση του σκορ και από τις -για ακόμη μια φορά- πολλές χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρος.

Οι τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης κύλησαν με αρκετό άγχος μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που έδωσε τη νίκη στο συγκρότημα του Γιώργου Αγγελίδη. Νίκη που δεν απέφερε τα… μέγιστα στον ΑΟΚ, που παραμένει στο -4 από τον Καμπανιακό τρεις «στροφές» πριν το τέλος…

Το φιλμ του αγώνα

4′ Ο Ρουμπιές τροφοδοτεί τον Μπαρέττα που δεν μπορεί να πλασάρει σωστά τον αντίπαλο τερματοφύλακα από πλεονεκτική θέση.

6′ Σέντρα του Μπατσαρά στον Ρουμπιέ στο δεύτερο δοκάρι, που βρίσκει την εξωτερική πλευρά των δικτύων με προβολή.

8′ Ο Μπαρέττας πασάρει στον Καρακώστα από αριστερά, που σουτάρει επιτυχημένα για το 1-0.

11′ Μετά από λάθος στην άμυνα του Ορφέα, ο Ρουμπιές επωφελείται, περνάει και τον τερματοφύλακα αλλά αστοχεί από πλάγια θέση.

14′ Ο Ρουμπιές φεύγει στην κόντρα, πλασάρει κάτω από τα πόδια τον Γεωργιάδη, ο οποίος όμως καταφέρνει και αποσοβεί τον κίνδυνο.

16′ Εκτέλεση φάουλ με τον Μπαρέττα, η μπάλα ελάχιστα έξω.

23′ Το πλασέ του Πασχαλάκη σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.

33′ Ο Ρουμπιές σκοράρει για το 2-0 με ευθύβολο σουτ.

38′ Εκτέλεση φάουλ του Μπαρέττα, ο Γεωργιάδης απομακρύνει σε κόρνερ.

47′ Σουτ του Μπατσαρά περνάει λίγο άουτ.

52′ Ο Μελισσόπουλος μειώνει (2-1) για τον Ορφέα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

55′ Ο Ιωαννίδης πλασάρει, και ο Παπαποστόλου αποκρούει σε κόρνερ.

90 Δεύτερο δοκάρι για τον Ορφέα, μετά από προσπάθεια του Κουκουλίγκου έξω από τη μεγάλη περιοχή.

90+’ Ο ΑΟΚ σκοράρει για τρίτη φορά με τον Ιορδανίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΟΚ: Παπαποστόλου, Μπατσαράς, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος (46′ Γερογιάννης), Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Καρακώστας, Βαφειάδης (86′ Παβλόφ), Ρουμπιές, Μπαρέττας (61′ Ιορδανίδης), Κατσαμάγκας.

Ορφέας Ξάνθης: Γεωργιάδης, Τζαμπαζ-Χαλήλ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζόπουλος, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος (65′ Αμανατίδης), Τορομανίδης, Πασχαλάκης.

Διαβάστε επίσης