ΑΟΚ – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-0: Για τον Ιορδάνη! (φωτογραφίες)

 ΑΟΚ – ΠΑΟΚ Κρηστώνης 2-0: Για τον Ιορδάνη! (φωτογραφίες)

Για την 25η αγωνιστική του 1ου Ομίλου στη Γ’ Εθνική ο ΑΟΚ υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαρτίου στο «Ανθή Καραγιάννη» τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, επικρατώντας με 2-0.

Μια δύσκολη νίκη, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που αμύνθηκε μαζικά και αποτελεσματικά. Οι επιλογές του πρώτου ημιχρόνου δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, με τις αλλαγές βασικών παικτών στην επανάληψη να δίνουν μεγαλύτερη επιθετική και δημιουργική «πνοή» στο Καβαλιώτικο συγκρότημα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου, πρώην ποδοσφαιριστής τους, Ιορδάνη Αδαμάκη όπως επίσης και αυτές των Μιχάλη Γούγια (φιλάθλου που πέθανε πρόσφατα) και Απόστολου Ανέστη (παλαίμαχου άσσου).

Εκτεταμένο rotation ελέω (και) των τιμωρημένων στους αρχικούς 11 του Τίμου Καβακά, με τον Αλέξανδρο Τσιόπτση να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τους «αργοναύτες». Βασικοί και οι Δερμιτζάκης, Αλρασντί, Στοΐνοβιτς.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα δε σημειώθηκαν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές, με τον ΑΟΚ να απειλεί λίγο πριν τη συμπλήρωση του 40ου λεπτού μετά από κεφαλιά του Στοΐνοβιτς, που έσωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Ο πρωτοπόρος είχε την κατοχή, ωστόσο η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, δεν του επέτρεψε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός. Στην επανάληψη, Γκέκας και Μέτσε αντικατέστησαν Λαγό και Αλρασντί, σε μια προσπάθεια του ΑΟΚ να ανεβάσει την επιθετική του ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους (47′), όταν μετά από φάση διαρκείας έχασε τετραπλή ευκαιρία με Γκέκα, Στοΐνοβιτς, Μέτσε και Παπαδόπουλο, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ παραχώρησε κόρνερ σε νέα προσπάθεια του πρώτου σκόρερ του ΑΟΚ λίγο αργότερα (55′), ενώ αμέσως μετά ο Τζελίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Στοΐνοβιτς.

Οι «αργοναύτες» ζήτησαν πέναλτι μετά από χέρι αμυντικού σε σουτ του Καρακώστα, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε κάποια παράβαση. Το πολυπόθητο τέρμα που έψαχναν ήρθε τελικά στο 68ο λεπτό, με τον αρχηγό, Γιάννη Καζαντζίδη, να εκτελεί ιδανικά με ωραίο πλασέ, μετά από εξαιρετική μεταβίβαση ακριβείας του Τζελίδη. Μάλιστα, αφιέρωσε το γκολ που σημείωσε στον Ιορδάνη Αδαμάκη.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ με τον Γκέκα (72′), το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα μέτρα εκτός εστίας. Στο 82ο λεπτό, ο Ιωαννίδης πήρε χρόνο συμμετοχής, στη θέση του Δημητριάδη. Ο ΑΟΚ «κλείδωσε» το τρίποντο στο 85′, μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δαλιανόπουλου.

Ο Γερονικολός «έκλεισε» τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, με την τύχη του αγώνα να έχει κριθεί οριστικά… Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έφτασε μ’ αυτόν τον τρόπο την 12η διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα, συνεχίζοντας ακάθεκτος την εντυπωσιακή πορεία του προς την άνοδο.

Διαβάστε επίσης