• 22 Μαΐου 2024,

ΑΟΚ – Πιερικός 3-0: Η κορυφή του ταιριάζει (φωτογραφίες-video)

 ΑΟΚ – Πιερικός 3-0: Η κορυφή του ταιριάζει (φωτογραφίες-video)

Με απόλυτο αιφνιδιασμό και αποφασιστικότητα στις αρχές του Β’ μέρους ο ΑΟΚ έφτασε στην τέταρτη του νίκη στο πρωτάθλημα σε ισάριθμα παιχνίδια.

Συνάντησε δυσκολίες μόνο στα πρώτα 45 λεπτά αλλά τα 2 γρήγορα γκολ στην επανάληψη άλλαξαν όλο το παιχνίδι και οι αργοναύτες πέτυχαν μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία απέναντι σε μια καλή ομάδα.

Ο Ανυφαντάκης άφησε στον πάγκο τον Κολλά ενώ ξεκίνησε με φουνταριστό το Βαλαβανόπουλο και πλάγιους τους Κόκκορη και Παπαδόπουλο.

Στη μεσαία γραμμή Γαβριηλίδης και Θωμαΐδης μαζί με τον Πέτρο Ορφανίδη σε ελεύθερο ρόλο. Δεν άλλαξε κάτι στα πρόσωπα της αμυντικής διατάξης με Κυρίτση τερματοφύλακα, δεξιά τον Καζαντζίδη, αριστερά τον Κολλαρά, δυο κεντρικούς αμυντικούς τους Στίκα, Παντεκίδη.

Αλλαγή σχήματος σε σχέση με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου όπου αρχικά είχε παραταχθεί ο ΑΟΚ με 4-4-2 ενώ τώρα επανήλθε στο 4-4-3.

Στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο ΑΟΚ είχε αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας χωρίς πίεση ενώ ο Πιερικός είχε καλή και γρήγορη ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια. Μετά το 30`οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ρυθμό τους αλλά ο Πιερικός ήταν και πάλι επικίνδυνος στην αντεπίθεση όταν έβρισκε χώρους.

Στο Β` μέρος ο ΑΟΚ αιφνιδίασε τον Πιερικό με δυο γρήγορα γκολ. Εκεί κρίθηκαν πολλά όπως και στην κόκκινη του Γιαλαμίδη στο 55′, σε ένα κομβικό χρονικά σημείο αφού το σκορ ήταν στο 2-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Με παίκτη παραπάνω ο ΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο ενώ ο Ανυφαντάκης έβαλε και άλλο μέσο (Κέρθι) και γύρισε το σχηματισμό σε 4-4-2.

Το φιλμ του αγώνα

5′ Καλό σουτ του Ορφανίδη, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

9′ Απειλεί ο Πιερικός με σουτ του Ιντζόγλου.

12′ Σουτ του Τοπαλίδη αουτ, χωρίς να ανησυχεί ο Κυρίτσης.

28′ Κόντρα επίθεση και σουτ του Δεμηρτζόγλου από καλή θέση άουτ.

36′ Από κοντά κάτω υπό πίεση ο Παπαδόπουλος δεν μπορεί να βρει στόχο για τον ΑΟΚ.

37′ Σουτ του Παπαδόπουλου απόκρουση Αλεξιάδη, στην εξέλιξη της φάσης παραλίγο αυτογκόλ.

47′ Ο Αδαμάκης (αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή) από κοντά πραγματοποιεί το 1-0 ύστερα από προσπάθεια του Βαλαβανόπουλου.

49′ Το 2-0 με κεφαλιά του Στίκα αφού η μπάλα βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι μετά από φάουλ του Ορφανίδη .

55′ Κόκκινη ο Γιαλαμίδης ο οποίος ανέτρεψε σαν τελευταίος παίκτης τον Βαλαβανόπουλο.

63′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΚ, σώζει πάνω από τη γραμμή ο Μακρής σε σουτ του Ορφανίδη μετά από ωραίο γύρισμα προς τη καρδιά της μεγάλης περιοχής.

85′ Ο Αδαμάκης φεύγει μόνος του και με πλασέ το 3-0 μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα από το Γαβριηλίδη.

Διαιτητής του αγώνα ο Κακουλίδης από τη Θράκη.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟΚ:Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης 56` Κέρθι , Θωμαϊδης 80` Βακιρτζής , Βαλαβανόπουλος 74` Μελισσόπουλος , Παπαδόπουλος 46` Αδαμάκης, Ορφανίδης 74` Γεωργακόπουλος.

Πιερικός:  Αλεξιάδης, Τοπαλίδης  60` Κανταρτζής,  Χάρτσιας,  Γιαλαμίδης, Αποστολόπουλος, Μακρής, Παπαδόπουλος, Ιντζόγλου 74` Μηλιώτης , Κυβελίδης 74` Ιτσιος , Γκατζολάρι, Δεμηρτζόγλου 60` Μπουόλι.

Οι δηλώσεις Ανυφαντάκη μετά την αναμέτρηση

Διαβάστε επίσης