• 19 Απριλίου 2024,

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται ο τριπλασιασμός των προστίμων

 Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξετάζεται ο τριπλασιασμός των προστίμων

Η έγκαιρη λήψη μέτρων, όπως η απαγόρευση στην κυκλοφορία, από την ελληνική κυβέρνηση έχει οδηγήσει στην συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αυτό αποτυπώνεται σε δύο κυρίως παραμέτρους: τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ειδικά αυτοί που χρήζουν αυξημένης φροντίδας κινούνται τις τελευταίες ημέρες σε σταθερό αριθμό, κάτω των εκατό, γεγονός που επιτρέπει ακόμα και στον Σωτήρη Τσιόδρα, κατεξοχήν συγκρατημένο και μετριοπαθή, να εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα μας.
powered by Rubicon Project

Κορωνοϊός: Αυστηρή τήρηση των μέτρων, εξετάζεται τριπλασιασμός των προστίμων

Η ίδια αισιοδοξία, από ορισμένους και ακόμα μεγαλύτερη, υπάρχει και για το επόμενο διάστημα καθώς μπαίνουμε στο δεκαπενθήμερο που ακολουθεί την επιβολή του περιορισμού στις μετακινήσεις. Σε καμία περίπτωση όμως, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουν οι πολίτες στην τήρηση των μέτρων. Αντιθέτως συστήνουν ευλαβική τήρηση τους.

Η ενθαρρυντική πορεία που καταγράφεται οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα αυτή την εβδομάδα, παρότι παραμένουν στο τραπέζι, εφόσον καταστεί αναγκαίο. Αποφασίστηκε όμως η αυστηρότερη τήρηση των υπαρχόντων. Έτσι από σήμερα θα ενταθούν οι περιπολίες και ο έλεγχος των μετακινήσεων. Παράλληλα εξετάζεται ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των προστίμων για τους υπότροπους στην παράβαση των μέτρων.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης