• 8 Μαΐου 2024,

Απαισιόδοξος για την τουριστική κίνηση ο Θόδωρος Χατζηχρήστος

 Απαισιόδοξος για την τουριστική κίνηση ο Θόδωρος Χατζηχρήστος

Την προηγούμενη Δευτέρα υπήρξε ανακοίνωση από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών για τη λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας στην αγορά, προκειμένου τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν να μην γίνουν στόχος διαρρηκτών.

Η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας υλοποιείται από το βράδυ της ίδιας ημέρας, χωρίς να γίνονται- για ευνόητους λόγους- γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θόδωρος Χατζηχρήστος συμπλήρωσε την ανακοίνωση της Δευτέρας με τις συνεννοήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στην Ομοσπονδία και την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Αυτή η απαραίτητη για την αγορά δράση ήταν η αφορμή για μια συζήτηση με τον κ. Χατζηχρήστο για το τι συμβαίνει στην επιχειρηματικότητα, στους επαγγελματίες, στα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας.

Ο κ Χατζηχρήστος είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος για το πώς θα εξελιχθεί το πρόβλημα καθώς υπολογίζει ότι θα επηρεάσει και την τουριστική περίοδο.

Είναι δηλαδή απαισιόδοξος για το καλοκαίρι του 2020 καθώς παρατηρεί ότι η νόσος υπάρχει και στα Βαλκάνια, εκεί από όπου έρχονται οι περισσότεροι τουρίστες στο Νομό Καβάλας. «Θα έρθουν άραγε για διακοπές;» αναρωτιέται. Περιμένει παράλληλα να δει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες ή και τους επόμενους 1-2 μήνες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Καβάλας είπε επίσης στην Πρωινή: «Το μέτρο που λάβαμε για την συνεργασία με εταιρεία security είναι απαραίτητο σε μία αγορά που είναι έρημη καθώς και κόσμος δεν κυκλοφορεί και τα καταστήματα είναι κλειστά αρκετές μέρες. Πιστεύω ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών που λειτουργούν τα καταστήματα τους αλλά με πολύ πεσμένο τζίρο, ο Θόδωρος Χατζηχρήστος δήλωσε: «Θα φέρω ως παράδειγμα τις δικές μας επιχειρήσεις, αυτές των ζαχαροπλαστείων. Υπό λειτουργούμε. Είμαστε κλειστά αλλά με ανοιχτές πόρτες. Οι ζαχαροπλάστες πιέζουμε να ενταχθούμε στα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών. Είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει αν και σήμερα δεν ισχύει.

Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η λίστα είναι δυναμική και θα συμπληρωθεί. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει ένα άλλο κριτήριο για το ποιοι θα ενισχυθούν και ποιοι όχι. Κριτήριο που θα στηρίζεται στη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων και όχι στους κωδικούς, τους περιβόητους ΚΑΔ».

Διαβάστε επίσης