• 19 Απριλίου 2024,

«Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσουν τα αγροτικά ιατρεία και οι επισκέψεις αγροτικών γιατρών στα χωριά»

 «Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσουν τα αγροτικά ιατρεία και οι επισκέψεις αγροτικών γιατρών στα χωριά»

«ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ»

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, η Διοίκηση του Δήμου δε δέχθηκε, καθώς και οι άλλες παρατάξεις, να γίνει συζήτηση για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στο Νοσοκομείο μας και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της κυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Διαχρονικές ελλείψεις, που φυσικά έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην προάσπιση της υγείας των δημοτών μας, όσο και στους συμπολίτες μας που εργάζονται στο Νοσοκομείο. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος για να μη γίνει συζήτηση, λόγο με τον οποίο συντάχθηκε το σύνολο του ΔΣ, ήταν ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο αφορά δήθεν μόνο την Κυβέρνηση!!!!!!

Από την  προηγούμενη βδομάδα, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας και όχι του Δήμου, αναστέλλεται η λειτουργία των Περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων και οι επισκέψεις των αγροτικών γιατρών στα χωριά που εξυπηρετούσαν κυρίως και όχι μόνο, ηλικιωμένους συνδημότες μας.

Πέρα από το γεγονός ότι η ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί ουσιαστικό μέτρο για τον έλεγχο εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς αποσυμφορεί τα νοσοκομεία, δημιουργείται και το πρόβλημα της συνταγογράφησης που ταλαιπωρεί (πρακτικά και οικονομικά) άτομα από τις ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και γενικά τα λαϊκά νοικοκυριά που στη πλειοψηφία τους δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.

Σε καμιά περίπτωση η «άυλη συνταγογράφηση» δεν αποτελεί λύση, όχι μόνο γιατί είναι δύσκολη η διαχείριση της από τους ηλικιωμένους, αλλά επειδή δεν έχει λυθεί ουσιαστικά το «κλειδί» της αμοιβής του συνταγογραφούντος ιατρού.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσουν τα αγροτικά ιατρεία και οι επισκέψεις αγροτικών γιατρών στα χωριά. Να απαιτήσει από το Υπουργείο Υγείας και τη κυβέρνηση να πάψει να «ξηλώνει τη μια τσέπη για να μπαλώσει την άλλη». Να σταματήσει να αποσπά κρίσιμες για τη ζωή της υπαίθρου ιατρικές δυνάμεις για να περισώσει τα χάλια των δημόσιων νοσοκομείων. Αν παραδέχονται ότι λείπουν γιατροί να επιτάξουν άμεσα όσους ιδιωτεύουν και να υλοποιήσουν συνολικά τις προτάσεις των μαχόμενων συνδικαλιστών γιατρών.

Υ.Γ.: Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι οι ενέργειες που μπορεί και πρέπει να κάνει η διοίκηση του Δήμου, καταγγέλλοντας κατηγορηματικά την Κυβέρνηση για την απόφασή της να κλείσει τα  αγροτικά ιατρεία, δεν επιβαρύνουν οικονομικά το Δήμο. Τα «πολλά χρήματα που έχει ο Δήμος», τα οποία προέρχονται σε ένα μεγάλο μέρος από την τοπική φορολογία και όχι από τους θεσμοθετημένους πόρους του κράτους, μπορεί να τα διαθέσει «για δημότες σε έκτακτη ανάγκη», για να ικανοποιηθεί και η άσφαιρη αντιπολίτευση που κάνουν οι άλλες παρατάξεις, ενώ για τη ταμπακιέρα δεν λένε τίποτε….

Καβάλα 02-04-2020

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης