• 14 Μαΐου 2024,

Άπαντες πανέτοιμοι για το φετινό COSMOPOLIS

 Άπαντες πανέτοιμοι για το φετινό COSMOPOLIS

Άπαντες παρόντες, πανέτοιμοι και στις θέσεις τους για την έναρξη του φετινού COSMOPOLIS δήλωσε νωρίς το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή για την Καβάλα και όλοι την περιμένουν εναγωνίως. Μεγάλη είναι και η προβολή που εξασφαλίζει για την πόλη μας το COSMOPOLIS.

Στην Καβάλα βρισκόταν ήδη οι ξένες αποστολές από το Περού και την Πορτογαλία, εντός της Τετάρτης αναμένονταν οι υπόλοιπες αποστολές και η τελευταία εξ αυτών, από τη Βουλγαρία, αναμένονταν να αφιχθεί την Πέμπτη. Η 32μελης αποστολή του Περού που πλήρωσε τα μεταφορικά της κατέβαλε ποσό πενήντα χιλιάδων ευρώ προκειμένου να φτάσει στην Καβάλα και να μετέχει στο φετινό φεστιβάλ. Οι διοργανωτές οφείλουν να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στα μέλη των ξένων αποστολών που χρηματοδοτούν μόνα τους το ταξίδι, αφού η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αναλαμβάνει την κάλυψη της διαμονής και της διατροφής.

Ακόμη και σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, την οποία επιζητά και αγαπά ο κόσμος, επιχειρείται μια συνετή οικονομική διαχείριση. Ωστόσο, τίποτε δε γίνεται εάν δε δαπανηθούν χρήματα, επεσήμανε η κ. Ιωσηφίδου. Εξάλλου, όσα χρήματα δαπανηθούν θα έχουν «ανταποδοτικά οφέλη» για την τοπική κοινωνία. Πέραν των τοπικών επιχειρήσεων που θα ευεργετηθούν άμεσα από τη διοργάνωση και την παρουσία των ξένων αποστολών, υπάρχουν και τα επιπρόσθετα μακροπρόθεσμα οφέλη από την προβολή η οποία συνεπάγεται και αύξηση της επισκεψιμότητας. Βάσει της διαδικτυακής προπώλησης των εισιτηρίων διαπιστώνεται ότι το φεστιβάλ προσελκύει το ενδιαφέρον επισκεπτών από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

Οι πολλές και αξιόλογες φετινές συναυλίες μεταφέρονται από το λιμάνι στο Φρούριο. Πρόκειται για μία αλλαγή που επιχειρούν οι διοργανωτές και θα μελετήσουν τα υπέρ και τα κατά του διαφορετικού χώρου διεξαγωγής των συναυλιών. Το Φρούριο, μας εξήγησε η κ. Ιωσηφίδου, είναι φθηνότερη λύση αφού η περσινή φιλοξενία στο λιμενοβραχίονα είχε απαιτήσει ακόμη και τη μίσθωση ναυαγοσωστικής λέμβου, αξίας 2.500 ευρώ. Εξάλλου, το Φρούριο είναι ένας έτοιμος χώρος υποδοχής εκδηλώσεων κι επιπλέον είναι ένα μαγευτικό σημείο για το κοινό. Βεβαίως, η μεταφορά του ηχητικού εξοπλισμού μεταφράζεται και σε μεγαλύτερο κόπο για τους υπαλλήλους του δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Στις 7:00 το απόγευμα της Πέμπτης επομένως θα σημάνει η αρχή των «προεόρτιων» ενώ στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική έναρξη του φετινού COSMOPOLIS δίπλα στην οικία του Μεχμέτ Αλή. Η χερσόνησο της Παναγίας, η παλιά πόλη της Καβάλας, ανοίγει και πάλι την αγκαλιά της για να υποδεχθεί ντόπιους κι επισκέπτες που θα δώσουν και φέτος το παρόν αγκαλιάζοντας την μεγάλη πολιτιστική γιορτή.

Διαβάστε επίσης