Απάντηση Τάκη Αγγελίδη στην Αναστασία Ιωσηφίδου

 Απάντηση Τάκη Αγγελίδη στην Αναστασία Ιωσηφίδου

Ο αντιπρόεδρος της Δημωφέλεια κ. Τάκης Αγγελίδης έστειλε στην Πρωινή το κείμενο που ακολουθεί, απάντηση στην κ. Αναστασία Ιωσηφίδου:

«Δεν θέλω να ακολουθήσω την κα Ιωσηφίδου στο δρόμο της προσωπικής αντιπαράθεσης και της ανάγκης της για συνεχή δημοσιότητα. Όπως έχω δηλώσει πρόσφατα η δική μας θέση είναι να μιλάμε στα μέσα επικοινωνίας όταν υπάρχει λόγος και για θέματα σοβαρά που αφορούν την δράση μας στην Δημωφέλεια. Θα σταθώ όμως σε ένα σημείο της χθεσινής επιθετικής και άκομψης κατά την γνώμη μου τοποθέτησης απέναντι στο πρόσωπο μου.

Διευκρινίζω ότι η κριτική και άσκηση αντιπολίτευσης είναι κάτι που και επιθυμούμε και επιζητούμε. Θα σταθώ μόνο στο ύφος της κυρίας Ιωσηφίδου περί μικροψυχίας, αναλήθειας, νομιμότητας και ηθικής. Επειδή θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, ως οφείλει οποιοσδήποτε στην εκφορά στου δημοσίου λόγου του, θα απαντήσω μόνο στο τελευταίο σημείο της κυρίας Ιωσηφίδου.

Η συνεργασία της Δημωφέλεια με τον Αλκη Ζοπόγλου είναι με σύμβαση έργου καθ΄ όλα νόμιμη. Τα τιμολόγια που εκδίδει είναι απολύτως νόμιμα και τα αποδέχονται όλοι οι ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι πολιτιστικοί οργανισμοί με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Όσον αφορά την αναγνωρισιμότητα του ως διαχειριστή αυτής της θέσης αναφέρω μόνο ότι τα τελευταία  25 χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ ετησίως(1000 περίπου) έχοντας διαμορφωμένη άποψη και εμπειρία για το πως αυτά λειτουργούν. Τα τελευταία δε 7 χρόνια  είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Mediterranean music festival, ένα φεστιβάλ με διεθνή αναγνωρισιμότητα και βραβεύσεις από τους τοπικούς φορείς της Ελβετίας.

Η εισήγηση που εστάλη από την διοίκηση πριν το τελευταίο Δ.Σ.  δεν περιλάμβανε τον τίτλο του καλλιτεχνικού διευθυντή και προφανώς δεν βαπτίστηκε εν μία νυκτί διαχειριστής ή manager όπως ισχυρίστηκε η κυρία Ιωσηφίδου. Θα περίμενα λοιπόν να είναι πιο προσεκτική και να μην επιδίδεται σε κορώνες και κραυγές εντυπωσιασμού που προφανώς δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην εικόνα της Δημωφέλεια, επιχείρηση την οποία υπηρέτησε και υπηρετεί πλέον από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. Επίσης, η απάντηση του πρόεδρου του Δ.Σ. Λάζαρου Σαρηγιαννίδη σε σχετική ερώτηση της κυρίας Ιωσηφίδου σχετικά «με την καθημερινή παρουσία του κ. Ζοπόγλου στα γραφεία της επιχείρησης» ήταν πως δεν είναι δεσμευτική και φυσικά δεν συνάδει με το αντικείμενο της θέσης του. Τα πρακτικά του τελευταίου Δ.Σ. είναι καταγεγραμμένα και διαθέσιμα προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Τελειώνοντας να πω ότι θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο και ευχάριστο οι επόμενες δημόσιες τοποθετήσεις μας να είναι στα πλαίσια του εποικοδομητικού διαλόγου, των προτάσεων και της συνεργασίας όλων για το καλό της Δημωφέλειας και της πόλης μας».

Διαβάστε επίσης