Απάντηση της Αναστασίας Ιωσηφίδου στις δηλώσεις του Τάκη Αγγελίδη

 Απάντηση της Αναστασίας Ιωσηφίδου στις δηλώσεις του Τάκη Αγγελίδη

Μια βδομάδα μετά και ενώ η πόλη βοά με όσα συνέβησαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το θέμα διόδου  του ΤΑΠ και  με τις καταγγελίες για «φωτογραφικό» διαγωνισμό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ , εμφανίστηκε επιτέλους ο πρόεδρος της επιχείρησης ,  σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα «ασυμμάζευτα» . Αφού λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες ζήτησε από όλα τα ΜΜΕ της πόλης μας , τις συνεντεύξεις μου , τις οποίες προφανώς και μελέτησε με ιδιαίτερη σπουδή (καλό θα ήταν να υιοθετήσει την συνήθεια αυτή βέβαια  και για τα θέματα της Δημωφέλεια) και προετοιμάστηκε δεόντως  μετά από τετράωρη σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με τους εμπλεκόμενους , επέλεξε  αντί των οφειλομένων απαντήσεων , να μου επιτεθεί προσωπικά ώστε να αποπροσανατολίσει την συζήτηση. Ομολογουμένως είναι και αυτή μια τακτική , για όσους δεν έχουν να πουν τίποτα ή  δεν μπορούν να αποδείξουν αυτά που ενδεχομένως θα ήθελαν να πουν.

Για όσα λοιπόν  μου «καταμαρτυρεί»  ο κ. Πρόεδρος της Δημωφέλεια

, απαντώ παρακάτω όπως άλλωστε συνηθίζω με επιχειρήματα και αποδείξεις:

  1. Δήλωσε ότι το σχέδιο μάρκετινγκ δεν αποτελεί δικό μας έργο , ούτε συνέχεια του τουριστικού λογοτύπου και του Kavala Tales of Taste . Μα αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει τις 100 σελίδες της εισήγησης που ο ίδιος έφερε στο διοικητικό συμβούλιο προς ψήφιση θα ανακάλυπτε «έκπληκτος» , ότι αυτά αναφέρονται μέσα στο σχέδιο και τα παραρτήματα του διαγωνισμού!!!  Για ποιο έργο προηγούμενης διοίκησης λοιπόν  μιλά; Υπήρχε το λογότυπο και το Kavala Tales of Taste και πριν το 2014 που ανέλαβα;
  2. Δήλωσε ότι «ξόδεψα» 70.000 Ευρώ «βιαστικά» από το 2015 για τις παραπάνω δράσεις , αντί να περιμένω την υλοποίηση μέσω του ΒΑΑ. Φαντάζομαι ότι έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε στο 2020 και η υλοποίηση εν τέλει  θα γίνει το 2023. Δηλαδή ο δήμος από το 2014 που ανέλαβα θα έπρεπε να περιμένει το 2023 για να αποκτήσει , όντας τουριστικός δήμος, τουριστικό λογότυπο και να αναδείξει τον γαστρονομικό τουρισμό!!  Επιπλέον για ποια 70.000 ευρώ μιλάει;. Οι δράσεις αυτές κόστισαν 20.000 ευρώ στην επιχείρηση. Εκτός και αν θεωρεί ότι στο κόστος θα πρέπει να συμπεριληφθούν η κατασκευή του visitkavala.gr, η εκπαίδευση των επαγγελματιών και η προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της πόλης σε Ελλάδα , Γαλλία και Αυστρία τα οποία αποτελούσαν  μέρος του σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου μας.
  3. Είπε ακόμα ότι ο διαγωνισμός δεν ήταν «φωτογραφικός» , απλά είχε υψηλά προαπαιτούμενα ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα. Παρέλειψε βεβαίως να πει ότι ο διαγωνισμός δεν ήταν μειοδοτικός αλλά κατά ποσοστό 85% βασίζονταν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του υποψηφίου. Επομένως από τους συμμετέχοντες θα επιλέγονταν ο «ποιοτικότερος» και όχι ο «φθηνότερος». Άραγε λοιπόν τι νόημα είχαν οι περιορισμοί αυτοί , οι οποίοι δικαίως οδηγούσαν στην υποψία αν όχι στη βεβαιότητα της ύπαρξης ενός μόνο υποψηφίου;
  4. Μίλησε για «χαρτάκια» και υποδείξεις από εμένα προς υπαλλήλους για την αλλαγή των όρων. Τον προκαλώ να δείξει τα χαρτάκια αυτά για να δούμε εάν οι όροι  που πρότεινα αποκλείουν επιχειρήσεις ή ακόμη καλύτερα να υιοθετήσει τους όρους αυτούς για να δούμε πόσες επιχειρήσεις και τι επιπέδου θα συμμετέχουν αυτή την φορά. Όπως βεβαίως τον προκαλώ να δημοσιεύσει κατά αντιδιαστολή τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό αυτόν και στο διαγωνισμό της τουριστικής προβολής που συμμετείχαν 5 εταιρίες. Στα δε μισόλογα αντιπερισπασμού ,  περί της  σύμβασης με τον ανάδοχο της τουριστικής προβολής , του υπόσχομαι  ότι θα μιλήσω εκτενέστατα την επομένη της λήξεως αυτής . Και έχω να πω πολλά.
  5. Πρόσθεσε επιπλέον ο νυν πρόεδρος , με αφορμή την δεύτερη επιστολή εταιρίας για τον ίδιο διαγωνισμό , που αποκρύφτηκε , ότι η Δημωφέλεια δεν υποχρεούται να παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο δημοτικό συμβούλιο πράγμα απολύτως λογικό. Δεν απάντησε όμως γιατί ο ίδιος δεν διένειμε ως όφειλε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης , τις δύο επιστολές προκειμένου το σώμα , το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο, να αποφασίσει σχετικά σε έκτακτη συνεδρίαση του την οποία όφειλε να συγκαλέσει.
  6. Σχετικά με τα όσα ψεύδη ειπώθηκαν από εξωτερική  (νέα) συνεργάτιδα της επιχείρησης  σχετικά με το θέμα της διόδου του ΤΑΠ από έκταση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ , όσο και αν προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , δεν έπεισε κανέναν. Απέφυγε όμως  να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν συνεχίζει στην υπόθεση του ΤΑΠ η δικηγόρος που έχει επί σειρά ετών , ασχοληθεί τόσο με την συγκεκριμένη υπόθεση , όσο και συνολικά με την έκταση του Εσκή Καπού. Όμως για το θέμα αυτό θα υπάρξει συνέχεια για την οποία και επιφυλάσσομαι.

Άφησα τελευταίο το θέμα των υπαλλήλων , τους οποίους εμπλέκει αδίκως και για τους οποίους έχω ήδη εκφρασθεί , λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να κριθούν συνολικά από την συμπεριφορά ενός ή το πολύ δύο εξωτερικών συνεργατών. Τιμώ το σύνολο του προσωπικού της επιχείρησης με τους οποίους συνεργάστηκα την προηγούμενη  πενταετία και μαζί πετύχαμε πολλά. Από το σημείο αυτό όμως,  μέχρι του σημείου  να με μέμφεται ο νυν πρόεδρος ότι το έργο μου και η προεκλογική μου εκστρατεία στηρίχθηκε στη δουλειά των συγκεκριμένων εξ. συνεργατών που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή , η απόσταση είναι όση ακριβώς χωρίζει  την αλήθεια από το απόλυτο ψέμα. Η προεκλογική μου εκστρατεία στηρίχθηκε αποκλειστικά πάνω σε ότι δούλεψα σκληρά και κυρίως σε ότι οραματίστηκα για την επιχείρηση και τον δήμο μας και συνοψίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: την νομική κατοχύρωση της επιχείρησης και της περιουσίας της , την τουριστική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.  Οι δικαστικές επιτυχίες της επιχείρησης με ΟΛΚ, ΤΑΠ, Εγνατία , η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος ,  η  αλματώδης αύξηση του τουρισμού στο δήμο μας και η καταγραφή και αξιοποίηση του Εσκή Καπού για επενδυτικούς σκοπούς  αποτέλεσαν προσωπικές μου επιλογές και «στοιχήματα» και υλοποιήθηκαν με πολλή προσωπική εργασία και με την βοήθεια προσωπικού και εξ. συνεργατών και όχι βεβαίως των συγκεκριμένων προσώπων.

 

Θα πρέπει να γίνει επιτέλους αντιληπτό στον κ. Αγγελίδη ότι το ζητούμενο γι αυτόν ,  δεν είναι αν υπήρχε πριν η αν υπάρχει μετά από την Ιωσηφίδου , η Δημωφέλεια . Αυτό κρίθηκε ήδη . Το ζητούμενο είναι αν θα υπάρχει μετά από εκείνον.

Διαβάστε επίσης