• 17 Μαΐου 2024,

Απάντηση του Κωστή Σιμιτσή στον Δ. Λυμπεράκη

 Απάντηση του Κωστή Σιμιτσή στον Δ. Λυμπεράκη

Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δ. Λυμπεράκης σε πρόσφατη συνέντευξη στην «Πρωινή» (24.10.2019) σχολίασε πως «ο Κωστής Σιμιτσής και τα μέλη της παράταξής του δεν μιλούν και στο τέλος ψηφίζουν ό,τι τους πει ο Μέτιος».

Αν απαντούσα με το ίδιο ύφος και ήθος, θα έλεγα με τη σειρά μου ότι με εντυπωσιάζει η απόλυτη σύμπλευση των παρατάξεων Τοψίδη – Κατσιμίγα στη στείρα και έντονη αντιπαράθεση με την παράταξη Μέτιου και μάλιστα για ανούσια ή επουσιώδη ζητήματα.

Όμως είναι πολιτική κριτική αυτή;

Ως παράταξη συλλογικά και προσωπικά δεν αυτοδικούμε, δεν επιδιώκουμε προνόμια, δεν είμαστε τα κακομαθημένα παιδιά των βουλευτών ή των συνδικαλιστών του χώρου μας. Δουλεύουμε με θέσεις και όχι για τις θέσεις. Με συνέπεια που προοιωνίζεται τη στάση μας στο μέλλον, αν χρειαστεί.

Με τις άλλες συνεργαζόμενες παρατάξεις εφαρμόζουμε στη διοίκηση αυτό που επιδίωξε με τον «Κλεισθένη» η προηγούμενη κυβέρνηση: ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, συζήτηση, ζύμωση – αξιολόγηση – διαμόρφωση θέσεων και κατευθύνσεων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Εντάξει, δεν περιμένω από έναν σύμβουλο της αντιπολίτευσης να μας επαινέσει. Θα περίμενα όμως από ένα μέλος της παράταξης που στηρίχθηκε στον (και από τον) Σύριζα να έχει διαβάσει καλά και να έχει κατανοήσει την εισήγηση του Π. Σκουρλέτη για την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, τις συνθέσεις, τις συνεργασίες.

 

 

Διαβάστε επίσης