• 25 Απριλίου 2024,

Απαραίτητη η καθαριότητα και τις Κυριακές έξω από το «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

 Απαραίτητη η καθαριότητα και τις Κυριακές έξω από το «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

Ο περιβάλλων χώρος του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» φιλοξενεί καθημερινά πάρα πολύ κόσμο για λόγους που έχουν σχέση με την αναψυχή μικρών και μεγάλων και με τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας.

Εντύπωση και δη αρνητική προκαλεί το γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει σε αυτόν καθαριότητα. Λόγω της πολυκοσμίας ειδικά την Κυριακή από το μεσημέρι και μετά, όλοι οι κάδοι (μικροί και μεγάλοι) είναι γεμάτοι σκουπίδια ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα σκουπίδια πέφτουν στο έδαφος και σκορπίζονται.

Ο Δήμος Καβάλας απουσιάζει από την περιοχή ειδικά τα σαββατοκύριακα και έτσι οι εικόνες που δημιουργούνται είναι πάρα πολύ αρνητικές. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κυριάκος Σταυρίδης υποσχέθηκε συνεργασία με την υπηρεσία των αθλητικών χώρων του Δήμου ώστε και το προσωπικό αυτής της υπηρεσίας να βοηθήσει όχι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και σε πολλές παρόμοιες.

Ταυτόχρονα γίνεται γνωστό από τα αθλητικά γήπεδα ότι στον προαναφερθέντα χώρο της Καλαμίτσας γίνεται καθαριότητα τα Σάββατα κι ως εκ τούτου το πρόβλημα υπάρχει – κατά την ίδια εκτίμηση- μόνο την Κυριακή.

Σχετικά με το κόψιμο των χόρτων ο κ. Σταυρίδης είπε ότι το προσωπικό θα ενισχυθεί την ερχόμενη εβδομάδα με δέκα ακόμη άτομα. Πρόκειται για αυτούς που θα απασχοληθούν για τέσσερις μήνες σε δράσεις αντιπυρικής προστασίας.

Για τις 10 θέσεις είπε ότι υπάρχουν 73 αιτήσεις αλλά η επιλογή θα γίνει θύμισε διαπαραταξιακά. Στην κοπή των χόρτων υπάρχουν και εργάζονται, είπε ο Κυριάκος Σταυρίδης, τέσσερα με πέντε συνεργεία των δύο ατόμων. Αυτά την προηγούμενη εβδομάδα ασχολήθηκαν με τα σχολεία επειδή επρόκειτο να επαναλειτουργήσουν.

Τις εκκλησίες που γιόρταζαν και τις περιοχές κοντά σε αυτές και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που κι αυτοί θα επαναλειτουργήσουν μετά από λίγες ημέρες.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης