• 1 Μαΐου 2024,

Απαραίτητη η προσεκτική χρήση των κάδων

 Απαραίτητη η προσεκτική χρήση των κάδων

Άμεσα άρχισε η λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών με πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας και τη συνεργασία του δήμου Καβάλας. Αυτό παραδέχθηκε χθες μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης. Ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και να είναι προσεκτικοί, όταν στους κάδους που τοποθετήθηκαν και θα συνεχίσουν να τοποθετούνται, ρίχνουν ρούχα ή παπούτσια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσουρουκίδη όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη χρήση των συγκεκριμένων κάδων προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανακύκλωσης ρούχων, παπουτσιών, κλπ. Στις δηλώσεις του μεταξύ των άλλων ο αντιδήμαρχος επεσήμανε:

«Η υλοποίηση του προγράμματος άργησε για πάρα πολλούς λόγους. Περιμέναμε έως και επτά μήνες αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. οι κάδοι αμέσως μόλις εγκαταστάθηκαν άρχισαν να λειτουργούν. Οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν προσεκτική χρήση των κάδων ώστε να έχουμε το σωστό αποτέλεσμα. Θετικά είναι τα σχόλια που διατυπώνουν οι πολίτες προς το δήμο Καβάλας. Από τα ενδύματα που θα συγκεντρωθούν ένα ποσοστό 20% θα επανέρχεται καθαρό και σιδερωμένο στο δήμο Καβάλας, ώστε να διανέμεται στους έχοντες ανάγκη».

Σε ερώτηση σχετικά με το προσωπικό που είναι απαραίτητο για την κοπή των χόρτων και για την καθαριότητα της πόλης, ο κ. Τσουρουκίδης διευκρίνισε ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί κι άρα παραμένει η μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Καταβάλλεται, όπως σημείωσε, υπεράνθρωπη προσπάθεια που σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδει και σε κάποιες άλλες όχι.

 

******

Διαβάστε επίσης