• 13 Μαΐου 2024,

Απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση για τις συμβάσεις καθαριότητας

 Απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση για τις συμβάσεις καθαριότητας

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το νοσοκομείο της Καλαμάτας οι εργολάβοι καθαριότητας σε όλη την επικράτεια απέκτησαν καινούργιες ελπίδες, πιστεύοντας ότι το καθεστώς δε θα διαφοροποιηθεί κι άρα θα σταματήσει η υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας των νοσοκομείων με τους εργαζόμενους καθαριότητας. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως το διοικητικό εφετείο Θράκης δικαίωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα υπογραφής μεμονωμένων συμβάσεων εργασίας.

Υπό αυτό το θεσμικό πλαίσιο το νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει κανονικά τη συνεργασία με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, μας εξήγησε ο διοικητής Τάσος Καρασαββόγλου. Ακόμη κι αν προκύψουν μελλοντικά προβλήματα, ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι οι επιδιώξεις της διοικήσεως δεν αλλάζουν. Φυσικά, για την πλήρη κατοχύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου απαιτείται η ανάλογη νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με την εκτίμηση αλλά και την πληροφόρηση του κ. Καρασσαβόγλου, η νομοθετική ρύθμιση δε θα καθυστερήσει, αφού και η εκπεφρασμένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των νοσοκομείων χωρίς εργολαβικές παρεμβάσεις.

Ομαλότατα λειτούργησε στη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου το νοσοκομείο της Καβάλας, με έντονη δραστηριότητα να καταγράφεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Η αυξημένη κίνηση των πολιτών σε δρόμους και παραλίες προκαλεί και αυξημένους κινδύνους για την υγείας τους. Κάπως έτσι ανέκυψαν ορισμένα σημαντικά περιστατικά που όμως ήταν κι απολύτως ελεγχόμενα. Επομένως, το νοσοκομείο της Καβάλας ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες του κόσμου, υπογράμμισε ο Τάσος Καρασαββόγλου.

Διαβάστε επίσης