• 19 Απριλίου 2024,

Απάτες σε βάρος τουριστικών επιχειρήσεων στη Θάσο – Απέσπασε 1.560€ για εικονικές κρατήσεις δωματίων

 Απάτες σε βάρος τουριστικών επιχειρήσεων στη Θάσο – Απέσπασε 1.560€ για εικονικές κρατήσεις δωματίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση του δράστη που διέπραξε απάτες σε βάρος τουριστικών επιχειρήσεων  

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 9-8-2020, εξαπάτησε τρεις ημεδαπούς στη Θάσο.

Συγκεκριμένα ο δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη, τηλεφώνησε σε τρεις τουριστικές επιχειρήσεις για κράτηση δωματίου και με την πρόφαση κατάθεσης προκαταβολής ή ολικής πληρωμής, καθοδήγησε τους τρεις ημεδαπούς στην πραγματοποίηση συναλλαγής μέσω τραπεζικής εφαρμογής, καταφέρνοντας να τους εξαπατήσει και να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.560 ευρώ.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση δράστη, ο οποίος εξαπάτησε ημεδαπή 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 10-8-2020, εξαπάτησε μία ημεδαπή στη Θάσο.

Αναλυτικότερα, ο δράστης, προσποιούμενος υπάλληλο τράπεζας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα ότι δικαιούται 51.000 ευρώ από επιδοτούμενο πρόγραμμα, κατάφερε να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει χρήματα.

Συγκεκριμένα, την έπεισε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 2.300 ευρώ, ως φορολογική επιβάρυνση για το χρηματικό ποσό που δικαιούται. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε προέβη σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία του, στην πόλη της Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης