• 20 Απριλίου 2024,

Από την αρχή οι συζητήσεις για το Βιοτεχνικό Πάρκο

 Από την αρχή οι συζητήσεις για το Βιοτεχνικό Πάρκο

Την Τρίτη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας ήταν στην Κομοτηνή σε μία ακόμη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Η συζήτηση του Επιμελητηρίου για το Βιοτεχνικό Πάρκο ξεκινάει από την αρχή. Η πρόταση της Περιφέρειας ΑΜΘ, το διοικητικό αδιέξοδο να λυθεί με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας του Βιοτεχνικού Πάρκου, δεν γίνεται δεκτή από το Δήμο Καβάλας. Άρα εξετάζεται από την αρχή νέα πρόταση του Επιμελητηρίου, η οποία συμφωνήθηκε να τεκμηριωθεί νομικά, καθώς υπάρχουν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Στη συνάντηση της Τρίτης, ο Μάρκος Δέμπας παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση του Επιμελητηρίου για το Βιοτεχνικό Πάρκο, καθώς θα προωθηθεί ως η μοναδική επιλογή. Στο τέλος της αυτή η πρόταση θα φανεί ότι και αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας και μεταφέρει τη διοίκηση του Βιοτεχνικού Πάρκου στο Επιμελητήριο.

Από την ίδια συνάντηση της Τρίτης και τη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη, προέκυψε προοπτική χρηματοδότησης του Επιμελητηρίου Καβάλας μέσω ΕΣΠΑ προκειμένου το Εκθεσιακό Κέντρο να αναβαθμιστεί ενεργειακά, να εξασφαλίσει τη λειτουργία του με αντλίες θερμότητας και φωτοβολταϊκό σύστημα. Η προκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος του ΕΣΠΑ, από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί αυτό το έργο θα βγει σύντομα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Μέτιος και Δέμπας συζήτησαν τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση του Επιμελητηρίου αρχές Οκτώβρη. Το επιμελητήριο Καβάλας θα υποδεχθεί στην έκθεσή του την Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία θα έχει δυναμική παρουσία με μεγάλο περίπτερο. Ο Μάρκος Δέμπας σχολίασε θετικά τη συμφωνία επαγγελματιών του Δήμου Καβάλας για την γνωστή από την Τρίτη, μείωση των δημοτικών τελών. Για το θέμα αυτό ο κ. Δέμπας είπε : «Κάνουμε συζήτηση με τη Διοίκηση του Δήμου από την αρχή του έτους. Η αντίδραση της διοίκησης του Δήμου και της κ. Δημάρχου είναι πολύ θετική. Η μείωση των δημοτικών τελών για κοινόχρηστους χώρους είναι σημαντική και γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε την κ. Δήμητρα Τσανάκα».

Διαβάστε επίσης