Από τις εκλογές των ανοιχτών συγκεντρώσεων στις πλατείες με τις πλαστικές σημαίες στις εκλογές των κλειστών γυμναστηρίων με τις πλαστικές καρέκλες !

 Από τις εκλογές των ανοιχτών συγκεντρώσεων στις πλατείες με τις πλαστικές σημαίες στις εκλογές των κλειστών γυμναστηρίων με τις πλαστικές καρέκλες !

Αυτή την περίοδο την προεκλογική οι παλαιότεροι θα θυμούνται σίγουρα με νοσταλγία τις συγκεντρώσεις των κομμάτων στις πλατείες με χιλιάδες κόσμου και χιλιάδες πλαστικές σημαίες.

Ηταν η δεκαετία του 80 και του 90 όπου Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε κάθε εκλογική αναμέτρηση διασταυρώνανε τα ξίφη τους μέσα από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που δίνανε στις πλατείες όλης της χώρας.

Προς τα τέλη της δεκαετίας του 90 αρχίσανε τα κόμματα να επιλέγουν τις μικρότερες πλατείες των πόλεων που γεμίζουν με λιγότερους ανθρώπους.

αφού  κόσμος είχε αρχίσει ήδη  να κουράζεται και  είχε χάσει τον αυθορμητισμό του . Εδώ και μερικά χρόνια οι εκλογές γίνονται μέσα απο την τηλεόραση , τα κλειστά γυμναστήρια αλλά και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το FB και το Instagram.

Είμαστε στην φάση όπου οι πλαστικές σημαίες έχουν δώσει την θέση τους στις πλαστικές καρέκλες.

Έχω την εντύπωση οτι την επόμενη φορά ,και δεν αναφέρομαι στις βουλευτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2019 οτι οι συγκεντρώσεις των κομμάτων ακόμα και αυτές που γίνονται σε κλειστά γυμναστήρια θα σταματήσουν και θα βρεθούν άλλοι τρόποι επικοινωνίας με τον κόσμο.

Οι συνεντεύξεις , τα de bate των πολιτικών αρχηγών αλλά και οι παρουσιάσεις των θέσεων τους για διάφορα θέματα μέσα απο τις γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα είναι αρκετές και θα αντικαταστήσουν τις εκδηλώσεις άμεσης επαφής των πολιτικών αρχηγών με τον κόσμο.

Όπως γίνονται εδώ και χρόνια οι εκλογές στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα.

Κάτα κάποιο τρόπο και οι εκλογές στην Ελλάδα θα γίνονται με σιγαστήρα !

Προς τα εκεί πάμε και όχι κακώς.

Το πολύ το νταβαντούρι κουράζει και αποσυντονίζει ακόμα και έναν λαό σαν τον δικό μας που είχε συνηθίσει να ζει γενικότερα σε έντονους ρυθμούς.

Αυτό είναι άλλωστε που ενοχλούσε μια ζωή τους εταίρους μας και αυτό προσπάθησαν , τώρα με την κρίση , που τους δόθηκε η ευκαιρία να αλλάξουν.

Να ρίξουν τους ρυθμούς της ζωής μας και να μας κάνουν ίδιους με αυτούς.

Να κινούμαστε μεταξύ νύστας και ύπνου.

Μαμ – κακά – νάνι και άντε  το πολύ – πολύ μια φορά την εβδομάδα καμμιά μπύρα ξεροσφύρι!

 

Κατάφερε ο Ερντογάν να επαναλάβει τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη την οποία και έχασε στην πρώτη και κανονική εκλογική διαδικασία.

Έχασε και στην επαναληπτική καταμέτρηση και επειδή πάλι δεν το χώνεψε αποφάσισε να επαναλάβει τις εκλογές τις οποίες όπως καταλαβαίνετε θα κάνει  μέχρι να κερδίσει.

 

Θεωρητικά από σήμερα Τετάρτη ο καιρός αρχίζει να στρώνει ( αν και είναι γνωστό ότι στρώνουν μόνο τα χαλιά) η καιρική αστάθεια των τελευταίων ημερών υποχωρεί και η θερμοκρασία ανεβαίνει με το Σαββατοκύτιακο να θυμίζει καλοκαιράκι.

Οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν και μόνο στη Νέα Πέραμο παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες με κάποιες εργασίες που γίνονται  και ολοκληρώνονται στα πεζοδρόμεια στον κεντρικό δρόμο.

Είμαστε έτοιμοι για άλλη μία σαιζόν να φιλοξενήσουμε τους Βαλκάνιους φίλους τουρίστες μας και περάσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι.

Καλημέρα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης