Από το απόγευμα άπαντες σε επιφυλακή για τη «Μήδεια»

 Από το απόγευμα άπαντες σε επιφυλακή για τη «Μήδεια»

Από σήμερα το απόγευμα τίθενται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών του Ν. Καβάλας. Από σήμερα το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ αναμένεται να επηρεάσει το σύνολο του Νομού Καβάλας  το κύμα κακοκαιρίας, γνωστό με το όνομα «Μήδεια».

Οι αρμόδιοι είναι συνεχώς στο τηλέφωνο και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ενημερώνονται συνεχώς για την επικαιροποιημένη πρόβλεψη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας. Με τα δεδομένα που ίσχυαν χθες -και δεν είχαν αλλάξει σε σχέση με την πρόβλεψη των προηγούμενων ημερών- θα χιονίσει ακόμη και στα πεδινά

. Η χιονόπτωση αφορά όπως φαίνεται για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που αρχίζει το βράδυ του Σαββάτου (σήμερα δηλαδή) και συνεχίζεται με μικρές διακοπές μέχρι και το μεσημέρι ή και το απόγευμα της Κυριακής!

Κι επειδή θα υπάρχουν ταυτόχρονα χαμηλές θερμοκρασίες, είναι βέβαιες οι χιονοστρώσεις. Ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές!

Για αυτό το σενάριο προετοιμάζονταν ώστε να το αντιμετωπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες όλων των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας. Στο Δήμο Καβάλας ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης δήλωσε ότι άπαντες είναι έτοιμοι και θα είναι στις θέσεις τους από νωρίς σήμερα το απόγευμα.

Έγινε όπως τόνισε διανομή αλατιού εκεί όπου χρειάζεται να υπάρχει. Μοιράστηκε ακόμη και σε πολίτες που δήλωσαν το ενδιαφέρον και να ζήτησαν να παραλάβουν σχετικές μικρές ποσότητες. Υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση με ομάδες εθελοντών και συνοικιακούς συλλόγους.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Σταυρίδης μεταφέρει απόψεις κάποιων πολιτών που υποστηρίζουν ότι περιμένουν πως και πως τη χιονόπτωση, καθώς την επιθυμούν.

Ο Δήμος Καβάλας που έχει προετοιμαστεί και από πλευράς των οχημάτων που διαθέτει, εκτιμά ότι το βασικότερο πρόβλημα των επόμενων ημερών δεν θα είναι η χιονόπτωση το Σάββατο ή την Κυριακή ή και τις δύο μέρες. Βασικό πρόβλημα θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Με την εκτίμηση αυτή συμφωνεί και η Πολιτική Προστασία. Ο Σταύρος Κιβράκης υπολογίζει φυσικά τις χιονοπτώσεις το Σάββατο και την Κυριακή αλλά δίνει μεγάλη σημασία σε καταστάσεις ολικού παγετού σε διάφορα σημεία του Νομού Καβάλας από τη Δευτέρα και μετά.

Όπως είπε στην Πρωινή οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε ομαλά για την εποχή επίπεδα στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδος!

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης μεταξύ άλλων είπε χθες το πρωί: «Αυτήν την στιγμή που σας μιλώ ακούμε δύο διαφορετικές απόψεις. Από τη μια κόσμος μας λέει αφήστε τα χιόνια, να τα δούμε και να τα χαρούμε μιας και αυτό έχει να γίνει καιρό.

Από την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που με αυτά που ακούν ότι έρχονται έχουν πανικοβληθεί. Αυτά που ξέρω αυτήν την ώρα (Παρασκευή πρωί) είναι ότι η κακοκαιρία μας επηρεάζει οριακά. Μπορεί να χιονίσει πολύ, μπορεί η κακοκαιρία να κινηθεί πιο δυτικά. Προς Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες και πιο έγκυρες προβλέψεις θα τις έχουμε το πρωί του Σαββάτου (σήμερα). Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε στους δρόμους από το Σάββατο το απόγευμα και βράδυ. Ταυτόχρονα θα είμαστε σε επιφυλακή όλο το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης