• 26 Απριλίου 2024,

Από το πρωί το 6ο Αεροπορικό – Θαλάσσιο Σόου

 Από το πρωί το 6ο Αεροπορικό – Θαλάσσιο Σόου

Οι εκδηλώσεις του αεροπορικού και θαλάσσιου σόου του 2017, άρχισαν ουσιαστικά χθες το απόγευμα, με τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι δοκιμαστικές πτήσεις συνεχίζονται σήμερα το πρωί. Στις 9.30 το πρωί θα πετάξει πάνω από την Καβάλα το F-16, αργότερα το Τ-6, ενώ στις 11.15 πετούνε δοκιμαστικά πάνω από το λιμάνι, δύο ελικόπτερα.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την ουσιαστική έναρξη του αεροπορικού και θαλάσσιου σόου, που γίνονται στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, στο καφέ «Άπαρτο» στην παραλιακή οδό. Προβλέπεται επίσης καλωσόρισμα των αεροπορικών ομάδων, αλλά και συνέντευξη τύπου, ενώ αργότερα σήμερα το βράδυ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική συναυλία.

Το αεροπορικό σόου πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 1η Ιουλίου, από τις 6.30 το απόγευμα. Νωρίτερα στις 5.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το θαλάσσιο σόου, στο οποίο πάντως δεν θα συμμετάσχει η ομάδα jet ski.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το αεροπορικό σόου αρχίζει στις 6.30 αύριο το απόγευμα, ολοκληρώνεται πριν τις 10.00 το βράδυ. Πετούνε 10 διαφορετικές ομάδες, ενώ την Κυριακή από τις 6.30 το απόγευμα, θα πετάξουν 7 αεροπορικές ομάδες, που κατ΄ ουσίαν επαναλαμβάνουν το σόου.

Η τελετή λήξης πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Ιουλίου, 9.30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και ειδικές δράσεις.

Το πρόγραμμα του αεροπορικού σόου όπως υπάρχει στα έντυπα της διοργάνωσης, με έναρξη 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου είναι το εξής:

Air Show

2XPZL D – 18 – Firefingting Display / Hellenic Air Force (HAF)

1XT-6 Demo Team «Daedalus» /HAF

1XF-16 Demo Team «Zeus» / HAF

6XL-39C Baltic Bees Jet Team / LATVIA

1XSU – 31 Jurgis Kairys World Champion / VOSTOK EOROPE

1XHelicopter Mission Display / Hellenic Navy

2XAH-64A/DHA/Synchronized Display / Hellenic Army Aviation

2XUH-1H/Synchronized Display/ Hellenic Army Aviation

Aerial Dancing Kaerina Soldatou

Jet Ski «KAVALA TEAM» (O.Θ.Μ.Κ.)

4XP-300 Alpi Pioneer Team / Sun Set Formation Flight / Italy

OPTIONAL 1XEC – 120 AIRBUS.

 

Διαβάστε επίσης