• 19 Μαΐου 2024,

Από τον ΤΑΡ ως τον Κλεισθένη

 Από τον ΤΑΡ ως τον Κλεισθένη

Η συζήτηση επί θεμάτων της επικαιρότητας άρχισε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ με αφετηρία τα γεγονότα στο έργο του αγωγού ΤΑΡ. Από τη ραδιοφωνική συχνότητα μίλησε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής πολιτών που ζητούν την αλλαγή της όδευσης του αγωγού Θέμης Καλπακίδης. Με τη μεσολάβηση των απόψεων του Βαγγέλη Παππά και του Κωστή Σιμιτσή η συζήτηση έφθασε έως τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, λόγω της εφαρμογής του Κλεισθένη. Άλλωστε, οι επόμενες δημοτικές εκλογές δεν απέχουν και τόσο χρονικά.

Αναφερόμενος στα γεγονότα της Τετάρτης, ο Θέμης Καλπακίδης σημείωσε: «Μια ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, σταματήσαμε τις εργασίες του αγωγού όταν διαπιστώσαμε ότι στο εργοτάξιο δεν υπήρχε υπεύθυνος ασφαλείας. Ο ΤΑΡ παρανομεί και πολλοί κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες του.

Αναφορικά με τη διοίκηση του δήμου Καβάλας, εκτός από τη Βαρβάρα Μπαλτζίδου, απουσιάζει από τα γεγονότα. Δεν μας απαντούν στα τηλέφωνα. Σχετικά με τις δηλώσεις του Μάκη Παπαδόπουλου, περί διαπλοκής της δημάρχου και του ΤΑΡ, δεν μπορώ να πω εάν πράγματι υπάρχει. Μπορώ ωστόσο να υπογραμμίσω ότι δεν τηρούνται ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μία εκ των οποίων αναφέρεται σε προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο».

Μιλώντας για το έργο του αγωγού που προσωρινά σταμάτησε την Τετάρτη, ο Βαγγέλης Παππάς παρατήρησε ότι δεν έπρεπε να εκτελείται με μπουλντόζες. Δε θα έπρεπε, τόνισε, οι μπουλντόζες να κυκλοφορούν σε αγροτικούς δρόμους. Δεν έχω στοιχεία, διευκρινίσε για τις κατηγορίες περί διαπλοκής μεταξύ ΤΑΡ και δημάρχου Καβάλας. Σημείωσε ότι εάν ο Μάκης Παπαδόπουλος διαθέτει όντως σχετικά στοιχεία, τότε οφείλει να τα παρουσιάσει.

Αναφορικά με την εφαρμογή του Κλεισθένη και τις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019, με αφορμή την εκδήλωσης του Μάκη Παπαδόπουλου όπου παρουσιάστηκαν πενήντα υποψήφιοι σύμβουλοι, ο Βαγγέλης Παππάς επεσήμανε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη. Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ήδη γνωστά ονόματα. Η πρωτοβουλία του μαρτυρά άγχος. Με βάση τον Κλεισθένη, η νέα διοίκηση του δήμου θα πρέπει να συνεργαστεί, δεν αρκούν ούτε καν δύο παρατάξεις. Από τώρα θα πρέπει να βρούμε πλαίσιο δράσης και συνεργασίας. Σε ότι με αφορά, προσπαθώ από τώρα να προβλέψω την επόμενη ημέρα των εκλογών».

Σχετικά με τις αλλαγές που επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση η εφαρμογή του Κλεισθένη και ειδικότερα για τον τρόπο που θα διοικήσουν όσοι δήμαρχοι εκλεγούν τον Μάη του 2019, ο Κωστής Σιμιτσής φάνηκε να συμφωνεί για τα περί συναινέσεων που ακούστηκαν από τον κ. Παππά, συμπλήρωσε δε: «Η προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να διεξαχθεί σε ένα πολιτισμένο κλίμα».

 

Διαβάστε επίσης