Αποκλεισμένο το εργοστάσιο

 Αποκλεισμένο το εργοστάσιο

Άρχισε στις 6 το πρωί η 48ωρη απεργία στην ΒΦΛ. Το εργοστάσιο είναι αποκλεισμένο. Πλέον των 150 ατόμων κάτω από τη γέφυρα, κοντά στην κεντρική πύλη. Περισσότερα από 50 άτομα στην δεύτερη πύλη. Εκεί περιμένει λεωφορείο με τους πρωινούς εργαζόμενους. Στο πλευρό των εργαζόμενων που απεργούν το ΠΑΜΕ, συνταξιούχοι της ΒΦΛ κι άλλοι. Υποτίθεται ότι υπάρχει συμφωνία με την εταιρία μέσα στο εργοστάσιο να μπει μόνο το προσωπικό ασφαλείας. Ο κ. Νίκος Μπεχράκης κατηγορείται ότι αθέτησε τη συμφωνία κι έφερε στο εργοστάσιο (στη δεύτερη είσοδο, από την πλευρά του νέου λιμανιού) περισσότερους εργαζόμενους. Βρίσκονται σε λεωφορείο αλλά δεν μπαίνουν μέσα. Η δεύτερη είσοδος του εργοστασίου λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες για να αποφεύγονται όσοι είναι συγκεντρωμένοι κάτω από την γέφυρα της Εγνατίας οδού.

Παραίτηση προϊστάμενου

Επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή η πληροφορία ότι παραιτήθηκε και φεύγει τέλος του μήνα από το εργοστάσιο ο προϊστάμενος αυτοματισμού και οργάνων. Εργάζονταν επί σειρά 10 περίπου ετών. Αποχωρεί ενοχλημένος από την γενικότερη αναστάτωση στη ΒΦΛ, ήταν σε αυτούς που τόσο καιρό εργάζονταν κανονικά. Το σωματείο εκφράζει την λύπη του για το γεγονός. Ταυτόχρονα φημολογείται αποχώρηση και άλλων προϊσταμένων. Στους κύκλους αυτών που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στη ΒΦΛ συζητείται, δηλώνεται με σιγουριά το ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι δυνατή η λειτουργία καμιάς άλλης μονάδας εκτός από το Αγκρέ.

Μια ενδιάμεση λύση

Ενώ τα πράγματα στο εργοστάσιο δείχνουν να χειροτερεύουν (όσο η εργοδοσία οδηγεί τις εξελίξεις στις απολύσεις) υπάρχουν και προτάσεις μιας ενδιάμεσης λύσης. Λέγεται ότι είναι υπό σκέψη πρόταση να υπογράψουν ειδική σύμβαση οι εργαζόμενοι που σήμερα είναι σε κινητοποίηση, σύμβαση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Η ιδέα δεν επιβεβαιώνεται αλλά δεν είναι απίθανο κάποιοι να την ετοιμάζουν για να την παρουσιάσουν άμεσα. Τα άλλα θέματα (πορίσματα ελέγχων κτλ) δεν έχουν να παρουσιάσουν κάποια εξέλιξη.

Στο «ψυγείο» ο Γ. Τσάρας;

Το τελευταίο διάστημα έχει πάψει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του προβλήματος ο κ. Γ. Τσάρας. Το πρόβλημα της ΒΦΛ χειρίζονται ως στενοί κι αποκλειστικοί συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη οι αδελφοί Νίκος και Διονύσης Μπεχράκης.

Διαβάστε επίσης