• 19 Μαΐου 2024,

Αποκριάτικη εκδήλωση ετοιμάζουν φορείς της αγοράς

 Αποκριάτικη εκδήλωση ετοιμάζουν φορείς της αγοράς

 

Τη διοργάνωση εκδηλώσεως το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο κέντρο της πόλης προωθεί η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, στηριζόμενη από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Καβάλας. Στόχος είναι η δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας πριν από την Καθαρά Δευτέρα 27/2, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η Καβάλα δέχεται σημαντικό όγκο τουριστών οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν το καρναβάλι της Ξάνθης. Πολλοί είναι δηλαδή εκείνοι που αποφασίζουν να διανυκτερεύσουν στα ξενοδοχεία της Καβάλας και να κάνουν εδώ τα ψώνια τους συνδυάζοντας τη συμμετοχής τους στην καρναβαλική γιορτή της γειτονικής πόλης.

Ενημερωτικά φυλλάδια θα διαθέτονται από τα ξενοδοχεία προκειμένου οι επισκέπτες να παραμείνουν στην Καβάλα το Σάββατο για τα ψώνια και το φαγητό τους. Η ιδέα τέθηκε υπόψη της δημοτικής αρχής κι εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και της αντιδημάρχου Κορίνας Πρασσά, ενώ στην προσπάθεια θα συμμετέχουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι. Εκείνο που προτείνεται είναι να χωριστούν οι σύλλογοι σε ομάδες και κάθε ομάδα να τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία του κέντρου, όπου θα ανάψουν ψησταριές προσφέροντας στον κόσμο δωρεάν κρέατα και κρασί.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων που συναντήθηκαν την Πέμπτη με την αντιδήμαρχο δεσμεύθηκαν να απαντήσουν σύντομα στην πρόταση, αφού συζητήσουν το οργανωτικό κομμάτι της στήριξης. Πάντως η εκδήλωση θα υλοποιηθεί οπωσδήποτε τη συγκεκριμένη ημερομηνία από τις 11:00 περίπου το πρωί έως το κλείσιμο της αγοράς.

Διαβάστε επίσης