Απονομή έγχρωμων ζωνών υπό τους ήχους του Ωδείου «Νεάπολις» (φωτογραφίες)

 Απονομή έγχρωμων ζωνών υπό τους ήχους του Ωδείου «Νεάπολις» (φωτογραφίες)

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Καβάλας η απονομή έγχρωμων ζωνών του Aθλητικού Συλλόγου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΑΒΑΛΑΣ υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου Χάρη Παλτόγλου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το Ωδείο «Νεάπολις» με τους μαθητές και τους καθηγητές του από το κλασικό και το μοντέρνο τμήμα.

Αρχικά ακούστηκε το κομμάτι “Asturias” από τον Ισπανό συνθέτη Ιsaac Albeniz, το οποίο ερμήνευσαν ο Τάσος Δέλιος  (καθηγητής κλασικής κιθάρας) με την μαθήτριά του Πένυ Παπαναστασίου, η οποία είναι κοινή και αριστούχα μαθήτρια τόσο του ωδείου όσο και του Συλλόγου ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι απονομές των ζωνών και στο δεύτερο μουσικό διάλειμμα ανέβηκε στη σκηνή η Ρεβέκκα Μελετιάδου (καθηγήτρια φλάουτου) με τις μαθήτριές της Βασιλική Μπάρμπα και Αναστασία Παπαναστασίου, ερμηνεύοντας το γνωστό κομμάτι από την ταινία «Οι πειρατές της Καραϊβικής».

Η Αναστασία Παπαναστασίου είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας, με σπουδές στην Ανωτέρα στο φλάουτο και με λαμπρή πορεία επίσης στο σύλλογο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

Στο επόμενο μουσικό διάλειμμα ο Πάρης Τσίρτσης (καθηγητής πιάνου) με τον Κρίστοφερ Μπάκα (καθηγητής κλασικών κρουστών και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου «Νεάπολις»)  έπαιξαν ένα θέμα με παραλλαγές του γνωστού κομματιού “Summertime”.

Τέλος, η Βάσω Ζήσου (καθηγήτρια βιολοντσέλου) με τις μαθήτριες Ζωή και Έμμη Μπάρμπα καθώς και τη Φανή Μεταξά στα βιολοντσέλα ερμήνευσαν γνωστά κομμάτια όπως το  “The eye of the tiger” και το soundtrack της πασίγνωστης σειράς “Game of thrones”.

Στα κρουστά συνόδευσε η Λυδία Αποστολίδου ενώ στο φλάουτο έπαιξε η Βασιλική Μπάρμπα.

Mετά από τις βραβεύσεις των αθλητών του συλλόγου στις μαύρες ζώνες από την Έλλη Μυστακίδου (Αργυρή Ολυμπιονίκη Αθήνα 2004) και τον προπονητή της Γιάννη Γαβριηλίδη  ακολούθησε το μοντέρνο τμήμα του Ωδείου σε διεύθυνση και ενορχήστρωση του Ευριπίδη Ταρασίδη.

Οι μαθητές του ωδείου ξεσήκωσαν το κοινό ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες όπως το «Lonely boy», “Fallin’”, “Rolling in the deep”, “You know I’m no good” κτλ.

Οι μαθητές του τμήματος μοντέρνου τραγουδιού με υπερήφανες δασκάλες τις Ελένη Γαλανοπούλου και Αναστασία Μιροσνιτσένκο είναι: Μαριέλλα Αλχαζίδου, Δήμητρα Γράμμου, Μάνια Δελημπάση, Φωτεινή Πανάβου, Βίκυ Φυσεκίδου, , Rowan Dewsbury και ο Δημήτρης Τσοχαταρίδης.

Στις κιθάρες, ο πρωτοεμφανιζόμενος, Θάνος Κάλφας και οι «βετεράνοι», Απόστολος Δότσιος, Δημήτρης Τσοχαταρίδης, Rowan Dewsbury και ο Πλουμής Κουκοβίνης.

Στο μπάσο έπαιξε ο  Βασίλης Αμοιρίδης, παλιός μαθητής του ωδείου και ταλαντούχος κιθαρίστας.

Στους μαθητές της drums εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή οι:

Άγγελος Πανταζής, Τζοβάνι Ραβέττα,  Ορφέας Κατσούλης και ο Αχιλλέας  Καλαντζόπουλος καθώς και οι μαθητές μεγάλων επιπέδων, ο Εliot Dewsbury και η  Λυδία Αποστολίδου.

Η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς ήρθε από τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές του Ωδείου «Νεάπολις» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επικείμενης κοινής συναυλίας-συνεργασίας.

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» ευχαριστεί θερμά τον Χάρη Παλτόγλου, καθώς και τον Αθλητικό Σύλλογο Καβάλας ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για την άψογη συνεργασία αυτής της τόσο ξεχωριστής και απαιτητικής εκδήλωσης, ελπίζοντας αυτή να είναι η αρχή μιας μακρόχρονης συνεργασίας.

Η δ/ντρια του Ωδείου                                                                 Ο Καλ/κός Δ/ντής

Ελένη Πατσιά- Παυλίδη                                                             Κρίστοφερ Μπάκα

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης