ΑΠΟΡΙΕΣ Θ. ΤΣΕΝΤΕΜΕΪΔΗ Πρώην Εργαζόμενου ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

 ΑΠΟΡΙΕΣ Θ. ΤΣΕΝΤΕΜΕΪΔΗ  Πρώην Εργαζόμενου  ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ

Το 2009, μέσα σε μια νύχτα παραχωρήθηκε η Β.Φ.Λ. στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη και μάλιστα (σχεδόν χωρίς χρήματα) διότι, ουσιαστικά ανέλαβε τα χρέη που είχε η Εταιρία, εκείνη την εποχή, τα περισσότερα των οποίων προέρχονταν, λόγω ενοποίησης το 1999 – 2000  με το τότε συγκρότημα Λιπασμάτων Θεσ/νίκης, που ήταν έτοιμο να βουλιάξει.

Από τότε μέχρι σήμερα σχεδόν δεν έγινε καμία σοβαρή επένδυση που να αποβλέπει στην βιωσιμότητα της Βιομηχανίας.

Δεν έχει γίνει καμία βελτίωση και εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων εγκαταστάσεων.

Δεν έχει προστεθεί καμία νέα μονάδα, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή με παράλληλη αύξηση του αριθμού των Εργαζομένων.

Το Εργοστάσιο από το 2009 μέχρι σήμερα, υπέρ παράγεικαι πουλάει και μάλιστα στο εξωτερικό που κανένας αρμόδιος της πολιτείας δεν διερωτήθηκε γιατί έξω και όχι μέσα ;

Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης βρήκε νοικοκυρεμένο και συγκροτημένο Εργοστάσιο και  προσπαθεί με παραγωγή και πωλήσεις Λιπασμάτων να απομυζήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έως ότου γονατίσουν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και αυτά υπό την ευλογία των αρμοδίων.

Δεν έφταναν όλα αυτά, εδώ και τρία χρόνια μείωσε τις παροχές των Εργαζομένων πάνω από 30% για να κερδίσει φυσικά περισσότερα και όχι να αυξήσει την παραγωγή και τον αριθμό των εργαζομένων.

Πρέπει να γνωρίζουν οι φορείς της Καβάλας , ότι κάθε ευρώ που κόβεται από τους εργαζόμενους αφαιρείται από την Αγορά της Καβάλας.

Και εδώ, καμία παρέμβαση.

Η Βιομηχανία λειτουργούσε, μέχρι πρότινος, υπό ενιαίο συγκρότημα και ενιαία Διοίκηση.

Την τελευταία διετία άλλαξε το σύστημα λειτουργίας της.

Χωρίστηκε σε διαφορετικές εταιρίες με διαφορετικές διοικήσεις. Άλλη εταιρία αγοράζει πρώτες ύλες, άλλη επεξεργάζεται το λίπασμα , άλλη πουλάει. Οι εργαζόμενοι δίνονται δανεικοί στις διάφορες εταιρίες.

Όλο αυτό το κομφούζιο με την ευλογία των υπευθύνων.

Παρ΄ όλα αυτά ο ιδιοκτήτης χρωστάει στο δημόσιο εκατομμύρια.

Σαν να μην έφταναν τα παρά πάνω, ο ιδιοκτήτης ενθαρρυνόμενος από την αδιαφορία των αρμοδίων και υπευθύνων, προχώρησε σε πράξεις παράνομες (σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου που επικαλείται) αντιδεοντολογικές , μονομερής, μη σεβόμενος ούτε τον Οργανισμό που υπέγραψε και δέχθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, Οργανισμός Καταστάσεως Προσωπικού.

Προσπαθεί να μετατρέψει την αορίστου σύμβαση των Εργαζομένων σε ορισμένου χρόνου για να μην έχει κανένα δικαίωμα ο Εργαζόμενος, αφού προηγουμένως αποδεχθεί την απόλυσή του.

Θέλει να επιβάλει μελλοντικά, μισθούς Βαλκανίων και υπανάπτυκτων περιοχών.

Όλα αυτά και πάλι με την Ευλογία των αρμοδίων και υπευθύνων.

Μετά από τα παρά πάνω  διερωτώμαι και σκέφτομαι !

Μήπως η υπεύθυνη πολιτεία επιθυμεί όλα αυτά να γίνουν όπως γίνονται ;

Μήπως η πολιτεία επιθυμεί, οι Εργαζόμενοι να χάσουν τα δικαιώματά τους και να χρησιμοποιούνται σαν ΜΑΟ-ΜΑΟ ;

Εάν δεν είναι έτσι ας αποδείξει το αντίθετο.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ας αποδείξουν :

-Ότι όλοι λειτουργούν με νόμους και κανόνες

-Ότι οι νόμοι εφαρμόζονται σε όλους ισότιμα

-Ότι και οι ιδιώτες επιχειρηματίες ελέγχονται και λειτουργούν σύμφωνα με κανόνες δικαίου

-Ότι, όπως κατάσχονται ιδιωτικές περιουσίες όταν χρωστάνε στο δημόσιο, με τον ίδιο τρόπο μπορούν να κατασχεθούν Εργοστάσια

Τελειώνοντας θέλω να σκεφθώ :

Οι τοπικοί φορείς, πολιτικοί κ.λ.π. δέχονται οποιοδήποτε ιδιώτη που του παραχωρήθηκε ο Βασικός οικονομικός πνεύμονας της περιοχής, να μετατρέψει την περιοχή σε ζούγκλα και να ξευτελίσει τους Εργαζόμενους πολίτες της περιοχής, αφαιρώντας τους όλα τα δικαιώματα και την προσωπικότητά τους :

Οι ατομικές συμβάσεις σε τέτοια συμπεράσματα οδηγούν.

Τι τον εμποδίζει να διαπραγματευθεί σύμφωνα με τον Οργανισμό Κατάστασης Προσωπικού τον οποίον αποδέχθηκε προ τριετίας και ο οποίος λειτουργεί με κανόνες και για τις δύο πλευρές, για το καλώς εννοούμενο συμφέρον Βιομηχανίας-Εργαζομένων-Τοπικής και Εθνικής Οικονομίας ;

 

Θ. ΤΣΕΝΤΕΜΕΪΔΗΣ

 

Διαβάστε επίσης